|
|
Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 11.12.2008
Mjesto: Sabac
Godina: 33
Downloads: 399
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: Pa500
Interesi: Aikidoooooo
![]() |
![]()
Drage kolege,pre svega srecna nova godina.U novoj 2010. vam zelim puno zdravlja,para,tezgi,ljubavi (da ne kazem sexa)
![]() ![]() Pozdrav... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
|
![]()
zdravo druze.po meni je bolje samo pa800 ili pa80 i TR,a pa500 nikad ne bih uzeo.pozdrav
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
AJ LAV KORG
Registrovan/a dana: 09.12.2009
Mjesto: Srbija
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
![]() |
![]()
evo slicna tema... http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=12304
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ja imam samo pa800 i zadovoljan sam i sa solo bojama i ritam masinom a jos uz to manje imam da nosim i manje kablova da koristim.Sa pa800 dobijas plus vokoder i jeftinija ti je varijanta nego pa500+TR.Na pa800 mozes i ritmove da pravis sa semplovima.Pozdrav i srecna i tebi Nova Godina.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
solo sempler je zakon tako da ti predlazem da uzmes sebi solo klaviaturu kao sto kazes Le-TR
jest da je Pa800 moooocan aranzer imam ga i sam ali neznam kako bi na svirku bez svog Tritona pozz
![]() |
#6 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Pajke druze na vakvu temu ces dobiti podeljena mislenja. Tesko e kazati sta je bolje! Evo ni ja sad ne znam sta da ti predlozim al zato cu napisati kako stoje stvari.
Sa Pa800 imas: Vokoder, manje kablove i kufere za nosenje, semplovane i loop-ovane ritmove Sa Pa500 + TR imas: Dve klavijature pa nemoras menjati boje na brzinu i cesto tokom svirku, TR je jaci sempler od pa800 ima moznost za dogradnja sa karticom i napraviti ga full sempler. Cak mozes i napraviti semplovane ritmove u pa500 ako ih povezes preko MIDI kabla. E sad ako ti znaci nesto vokoder onda uzmi pa800 A ako hoces imati dve klavijature (a ne mrzi te da nosis dva kufera i povise kablova) onda uzmi pa500 i TR |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BANANOVAN na sopstveni zahtev!!!
Registrovan/a dana: 06.12.2004
Downloads: 688
Uploads: 14
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 42 puta u 39 Postova
![]() |
![]()
Pored Pa800 ili Korg Pa serije koja podrzava semplove nema potrebe za drugom klavijaturom, po nekom mom razmisljanju, a evo sad cu i objasniti.
Ako se koriste performansi za boje, onda svaki sts na ritmu ti je ustvari ta druga klavijatura. Kada sviras npr. forspil izaberes u performansu zeljenu boju, krece strofa ti stisnes sts na koje si prethodno memorisao strings, bras itd, jer uglavnom drugu klavijaturu koriste za te neke "podloge" ![]() ![]() ![]() Pa800 ne treba da se nadogradjuje za razliku od TR-a da bi mogao da "usempluje" nesto. U njegovom Record modu moze da se snima i edituje sempl... ![]()
![]() |
#8 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Druze TR podrzava sampling do 48 khz i 16 bita al sa ova nadogradnja ga pravis kompletan sempler - sa puni spektar sepmlovanje, povezivaja preko SCSI, rad sa CD-ROM zbirke semplova, podrzava semplove od AKAI i sta znam jos, nisam ni ja dovoljno upoznat sa ta nadogradnja da bi ko zna sta kazao o tome
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BANANOVAN na sopstveni zahtev!!!
Registrovan/a dana: 06.12.2004
Downloads: 688
Uploads: 14
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 42 puta u 39 Postova
![]() |
![]()
To sam i napisao, to sto moze Tr sa nadogradnjom, to sve ima Pa800 bez ikakve nadogradnje.
![]()
![]() |
#10 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
ali ako hoces da koristis dobre semplove u pa800 i hoces da sredis sve performanse brzo ode memorija-a ako hoces da aranzer zvuci kao aranzer treba mjesta za semplove bubnjeva loopove basove kontre i tako, a da u pa800 nekoristis semplove onda bolje uzmi pa500
![]() |
Favoriti |
|
|