Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 23.08.2010, 11:09   #1
VUNIMRAV
Kao kod kuće

VUNIMRAV's Avatar

Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
VUNIMRAV ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard PSR 3000 podesavanje "fingerin type"

Pretrazivao sam po forumu nesto u vezi ovog podesavanja ali nisam nasao,pa bih molio nekoga od kolega da malo poblize objasni ovu funciju"feingering type".Otprilike znam i koristim multi finger,ali bi volio da neko onako prosto prevedeno malo blize pojasni svaku opciju i kako bi to zvucalo,i da li se moze podesiti tako da pritiskom na celi akor dobijem(cujem) ono sto ima u ritmu i posebno string ili sta se vec stavi u"left".Nadam se da ce me neko razumeti sta bih hteo.Hvala i pozdrav svima>
VUNIMRAV je offline   Reply With Quote
Star 27.08.2010, 20:13   #2
nikolajanic1
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 24.09.2008
Mjesto: zg hrvatska
Downloads: 2026
Uploads: 415
Rekao HVALA: 6
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: yamaha
Interesi: sve vezano za klavijature
nikolajanic1 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

za svaku opciju ima objasnjenje u samoj klavijaturi bar je tako kod mene na s900 a trebalo bi biti isto i na 3000.ali pitanje ti je čudno jer je jasno ako ukljucis left da ces to cuti sa ritmom drzanjem punog akorda,ali ako mislis da cujes glasnije npr strings u ritmu ili drugi instrument i da tako ostane ritam onda ides na function>digital rec menu>style creator>groove>dynamics i sa chanel gore dole trazis parametar koji zelis i postavis snagu svakoga tako da ih cujes jednako i to sejvas .ako to nije nesto sta si trazi ,malo pojasni pitanje pa ce da vidimo!pozzzz
nikolajanic1 je offline   Reply With Quote
Star 28.08.2010, 14:07   #3
VUNIMRAV
Kao kod kuće

VUNIMRAV's Avatar

Standard

Ma,Nidzo,hvala ti u svakom slucaju,vidi o cemu se radi.Na nekoliko aranzera doduse "korgovih" sam cuo da aranzerista "vuce linije" odnosno svira levom rukom npr "string" a da se pri tom ne menja akord u kom radi aranzer.Neznam kako to postize,da li je u pitanju opcija koju ima Pa serija ili je stvar u podesavanju, ali zvuci kao da svira jos jedan covek odvojeno,prepostavljam da je stvar u podesavanju fingering opcije i da li se svira celi akord ili ona skracena varijanta sa jednom dirkom ili dve.Tesko mi je objasniti sta hocu,ali to sto sam cuo je zvucalo odlicno,pa sam kuci isporobavao i kod mene,no nije islo.U svakom slucaju hvala ti.
Star 28.08.2010, 15:03   #4
nikolajanic1
Drugar foruma

Standard

E sada je jasno sta si mislio, to me zainteresiralo pokusacu to na svojoj klavi imam neke ideje pa ako sta bude cujemo se .pozdrav tebi!
Dodato:
nesto slicno tome dobio sam na fingered opciji sa ukljucenim leftom,jer tu moras obavezno udariti celi akord da bi svirao i onda sa lefto sviras posebno a kad zelis promeniti akord stisnes puni i to je to,a druga varijanta je skracivanje ritma(acomponent)na jednu oktavu,i stavis na multi finger tako da mozes brzo promeniti samo jednom tipkom ,pa sledece dve stavis left gde sviras taj left uz ritam da stoji isti i zadnje dve right1,2.ili slicno kako ti odgovara.ja neznam da yamaha moze ista vise od toga ,ako netko zna vise ,super.pozdrav!

Promijenjeno od nikolajanic1 (28.08.2010 u 16:44 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Star 29.08.2010, 14:46   #5
VUNIMRAV
Kao kod kuće

VUNIMRAV's Avatar

Standard

Nidzane,e sad si mi dao domaci zadatak,upravo sam raspakovao klav i isprobavam.Izgleda da ce to biti to,trebace se navici,ali...Druze hvala ti puno!
Dodato:
Mislim da mnogi ne koriste ovu varijantu,ali bi moj savet bio da probaju,ostavice je sigurno i memorisati!

Promijenjeno od VUNIMRAV (29.08.2010 u 14:48 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Star 29.08.2010, 16:33   #6
nikolajanic1
Drugar foruma

Standard

Mnogo sam radostan ako sam mogao pomoci,ali i tebi hvala na ideji jer tu opciju nisam ni sam koristio,eto vise ljudi vise znaju.pozdrav i tebi veliki!
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 07:01

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije