|
|
Komentari i Pitanja Ovde možete postovati Vaše komentare, sugestije i pitanja vezana za ovu stranicu. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Vredan član društva
|
![]()
Prije tri dana sam uploudovao tri kompletna seta (dva za pa1x i jedan za triton extreme).Kako se nisu pojavili u download sekciji,kontaktirao sam moderatore u cemu je problem.Nakon potrage za mojim fajlovima dobio sam konacan odgovor da se setovi koje sam poslao vec sadrze u download sekciji.Nema sanse!Odgovorno tvrdim!Ja sam poslao kompletne setove od kojih je jedan placen cak 200eur,radio ga je momak iz Krusevca.Znaci set koji sam kupio dao sam u download jer sam isfurao lupove i to mi vise nije zanimljivo ali mozda nekom jeste.Ostala dva seta sam dobio na poklon od ljudi koji su mi ih izvukli licno iz svojih klavijatura.Da li moderatori kad otvore set i vide da se naziv nekog ritma ili boje koje set sadrzi vec nalazi u download sekciji automatski eliminise cio set?Pa da li je naziv ritma ili boje bitan?Ne mora da znaci da je isti ritam podesen kod svakog isto,zato sam i poslao kompletne setove.Glupost,pa svi mi koristimo vise-manje iste ili slicne semplove koji stalno kruze,ali kako su oni uvuceni u program i u performas to je bitnije.Sempl ko sempl,sta vrijedi ako nije od njega napravljena boja kako treba.Ja sam mogao rasclaniti te setove na desetine ritmova,boja,semplova i imati kao vise uploada,ali nisam jer sam poslao setove.Pa zar se ne moze uzeti jedna obicna rumba i od nje poslati desetine "ritmova" samo mijenjas naziv.To nije u redu.Da zavrsim,volio bih znati koji je sistem eliminacije pri uploadu tj.neka mi neko nadlezan pokaze sta sam ja to duplo ili cak isto poslao.Unapijed zahvalan.Drugarski pozdrav!
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Svaki fajl prolazi proveru prilikom odobravanja za download,to smo napisali milion puta već a postoji isto toliko razloga i zašto se nešto propusti a zašto ne. Jedan je i dupliranje materijala...o vašim setovima trenutno ne znam konkretne podatke jer nisam odobravao to ali znam da je kolega koji je to uradio sigurno dobro proverio i našao valjan razlog da to ne propusti...drugi razlog može biti da je set kao takav nečije "autorsko delo" pa da je samim tim u pitanju jedan vid piraterije kao i molba autora da se to skloni itd....
Ne znam konkretan razlog u vašem slučaju ali vam navodim ovo kao moguće razloge. Uploadujte to ponovo i lično ću pogledati o čemu se radi i propustiti setove ako su u redu...to je sve što možemo da učinimo? Hvala |
![]() |
#3 |
Godfather
|
![]()
Taj set, koji je plaćen, verovatno baš zbog toga i nije propušten.
Imamo interni dogovor sa moderatorima da takve stvai ne propuštaju. Znamo da 99% tog materijala nije zakonom zaštićeno, a plus u tim setovima 70% stvai može da se nađe kod nas, ali ipak ne želimo da imamo posla sa autorima koji pokušavaju da prete tužbama i ne znam ni ja. Bilo je čaj nekih koji su pretili "olupavanjem glave" i tome slično. Jednostavno ne želimo da gubimo vreme na takve stvari, tako da nam je lakše da takve stvari i ne propuštamo. One stvari koje zaista jesu zaštićene baš zbog toga i ne puštamo, inače tužbe mogu biti ozbiljne. Što se druga dva seta tiče, u to ne mogu da ulazim dok ne budem imao sve činjenice pred sobom. EDIT: Preduhitrio me je Vule. To je to. Mislim da je njegovo rešenje zaista optimalno.
#4 |
Vredan član društva
|
![]()
Ok,shvatam sta je autorski rad.Ali ako sam ja nesto od nekoga kupio i nisam sklopio sa njim nikakav ugovor da to ne smijem dalje distribuirati,to je licno moje i mogu da radim sa tim sta hocu,pa i da podijelim kolegama.Sutra cu poslati licno moj set koji koristim i na kome sam mnogo,mnogo vremena proveo pa da vidim da li se takav set vec nalazi u download sekciji.Ne zelim nikoga da ljutim od moderatora,samo sam htio objasnjenje i hvala Vam za njega.Pozdrav
|
![]() |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ako sam nešto platio, čuvat ću to ko oko u glavi da negdje ne iscuri na net.
To se može porediti sa kupljenim originalnim CD-om. Kupiš, platiš, izripaš i ponudiš ovdje na download. Meni je to isto kao kad kupiš set za klavijaturu ili midi fajlove. Kupiš, presnimiš u klavijaturu i onda taj set ili midi ponudiš na download. To je piraterija. Zar ne? |
![]() |
![]() |
#6 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Ne,piraterija bi bila da kolega dalje prodaje nečije autorsko delo na koje je prethodno plaćena zaštita autorskih prava ili porez
|
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
|
![]()
Svako kopiranje i distribucija da li to bilo za pare ili ne bez dozvole autora je piraterija. Bar ovdje po svim zakonima u HR
Dodato: Prenašam iz zakona: Tko pod svojim imenom ili pod imenom drugoga objavi, prikaže, izvede, prenese ili na drugi način priopći javnosti tuđe djelo koje se po zakonu smatra autorskim djelom ili dozvoli da se to učini, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine. Ako je počinjenjem kaznenog djela iz stavka 1.,2.,3.,4. i 5. ovoga članka pribavljena znatna imovinska korist ili je prouzročena znatna šteta, a počinitelj je postupao s ciljem pribavljanja takve imovinske koristi ili prouzročenja takve štete, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina. Tko bez odobrenja autora ili drugog nositelja autorskog prava, odnosno osobe koja je ovlaštena dati odobrenje, kada je odobrenje prema odredbama zakona potrebno, ili protivno njihovoj zabrani, utvrdi na materijalnu podlogu, reproducira, umnoži, stavi u promet, iznajmi, uveze, prenese preko granične crte, prikaže, izvede, odašilje, prenese, učini dostupnim javnosti, prevede, prilagodi, obradi, preradi ili na drugi način uporabi autorsko djelo, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine. Promijenjeno od Tomy (04.09.2010 u 12:15 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
#8 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Dobro piše "tuđe djelo koje se po zakonu smatra autorskim djelom", i ovo sam ti upravo napisao,znači zaštita autorskih prava je tu ključna ili bilo kakav dokaz o autorstvu ali...kako će dokazati npr autorstvo neki preprodavac koji je sav materijal poskidao sa ovog sajta,upakovao i prodaje kao svoje, a takvih situacija ima a ponavljam ovaj sajt služi za besplatnu razmenu materijala,iskustava,pomoć muzičarima itd i moderatorski tim se svim silama trudi da zaštiti kako autora tako i članove foruma koji skidaju materijal...sve se proverava pre uploada itd....a to što je kolega nešto platio ne garantuje da je u pitanju nečije autorsko delo
|
![]() |
#9 |
Odomaćeni član
|
![]()
To je istina. Svatko tko nešto napravi, trebao bi i zaštititi svoje djelo da li je to set, sampl ili midi fajl.
|
![]() |
![]() |
#10 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
I za ono što nije konkretno zaštićeno autorskim pravima a pouzdano se zna da je nečije delo ne propuštamo na forumu...tu je linija jako tanka i strogo se vodi računa da se nekome ne učini neprijatnost a to očekujemo i od kolega koji uploaduju,da pripaze o materijalu koji se ubacuje
|
![]() |
Favoriti |
|
|