|
|
Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Drugar foruma
|
![]()
Pozdrav svima Dali je nekome poznato kako uploadovati Boje i semplove u VST instrumente konkretno me interesuju KONTAKT 4 i Korg Legacy narocito ovaj korg ngdje sam procitao na nekom forumu da je to moguce i da se koriste fajlovi SF2 ali sam pokusao i nisam uspio lijep pozdrav jos jednom i unaprijed se zahvaljujem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Ako ti nesto moze pomoci, ne znam koliko je kontakt 4 slican sa kontakt 3, ali ja sam na trojci radio ovako: Dovoljno ti je da imas semplove u SF2 formatu, sempl ubacis u kontakt i moras ici na opciju opciju da ga konvertujes, ne secam se tacno u boci kako se radi, moraces malo da procackas kontakt. Uglavnom trazi gde pise "convert" ili tako nekako. Onda ce ti kontakt ponuditi da snimis tako iskonvertovani sempl negde na racunar i dobices ikonicu sa ekstenzijom .nki To ti je ustvari pravi sempl za kontakt, njega mozes da loadujes, dodajes efekte i sviras. Sve u svemu poenta je da kontakt ima u sebi konverter semplova i konvertuje u svoju ekstenziju koju on prepoznaje (nki). Poigraj se malo nacices 100%. Sto se tice korga legacy, o njemu ne znam nista
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Drugar foruma
|
![]()
Hvala ti puno yamahapassion za ovako konkretno obrazlozenje nesto sam pokusao i zapazio sam taj konvertor ali se jos uvijek mucim oko dovodenja fajla u konvertor
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 31.08.2009
Downloads: 21
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Korg Pa500
![]() |
![]()
@STUDIOSOS
Ovdje ili meni nije jasno sta tebi treba ili tebi nisu par pojmova jasni. Sta mislis sa "uploadovati Boje i semplove u VST instrumente" ? VST Instrumenti su kompjuterski programi koji obicno imaju neku vrstu sinteze ili su neka vrsta sampler player-a, dakle softwerski instrumenti. Stoga mi nije jasno sta mislis sa uploadovati boje itd.? Kontakt je jedan VST s kojim mozes medjuostalom "svirati" samplove! A Korg Legacy su VST koji imitiraju Korgove legendarne instrumente, tu se nemoze nista "uploadovati". Molim pojasni malo sta ti tacno treba! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Drugar foruma
|
![]()
kOLEGA AKO NIJE U PITANJU SKUPLJANJE POSTOVA ONDA STVARNO MI NIJE JASNO KAKO NISI RAZUMIO MOJE PITANJE JER JE VEOMA JASNO POSTAVLJENO
Interesuje men kako uploadovati SF2 u Korg legacy ili konta kt2 u korg legacy je moguce uploadovati zeljene boje ali mi nije poznat nacin jeli to putem nekih kovertora ili kako HVALA |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veliki prijatelj foruma
Registrovan/a dana: 05.03.2009
Mjesto: BEC, Kucevo
Godina: 52
Downloads: 230
Uploads: 24
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 60 puta u 56 Postova
Instrumenti: S910, MU50, W7, JV1010
Interesi: muzika, pc-igrice
![]() |
![]()
@iatros
sa malo upotrebe fantazije tj. maste, mogao si i sam da dodjes na odgovor tvojem pitanju ... studiosos je mislio da ubaci boje u te programe i upotrebio rec koja iskreno receno tu nema nista u vezi = uploadovati ... jednostavno mislio je na load/save tj. ubacivanje boja u te programe ... na ostalim VST instrumentima gde se boje mogu preraditi, postoji mogucnost da se preradjena boja zadrzi/snima/sejvuje na kompi ... to je ona mala knjizica pored polja gde pise kako se boja zove ... u tom slucaju kompa tj. cubase to snima kao *fxb il *.fxp ako se ne varam ... ima i dosta VST´a koji za preradjene boje nude user-mesta, kao i na realnim syntovima ... USER1, USER2 .... ili INIT1, INIT2 .... ovo sam hteo momentalno pisati a kad stignem kuci, dodat cu jos neke informacije da ne bi sad ovde lupao napamet
![]() |
#7 | |
Banovan!
Registrovan/a dana: 31.08.2009
Downloads: 21
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Korg Pa500
![]() |
![]() Citat:
Dakle Korg Legacy su koliko je meni poznato slijedeci sintovi: MS-20, Polysix, WAVESTATION i M1! Ako si mislio na ono sto je @grandia spomenuo, onda to se radi na naprimer Korg M1 stim sto u ljevom gornjem cosku na M1, gdje pise Multi Mode, ides na File. Tu ides na Load, gdje imas opciju 1) All data, 2) Multi i 3) Program! Ako ides na "All data" onda mozes da uvedes programi u formatu .fxb! Sto se tice uvodjenja sf2 u jedan od sintova Korg Legacy Collection, nisam siguran dali to moze. Neka me ispravi neko iskusniji. Ali pouzdano znam kako mozes da odsviras svoje sf2 "boje". Evo sta wikipedia kaze:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Veliki prijatelj foruma
![]() |
![]()
tacno i provereno iatros
@studiosos sta su zeljene boje? druze, nemoj i mene da napadas da skupljam postove za download ... ![]()
![]() Promijenjeno od grandia (29.09.2010 u 20:48 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Drugar foruma
|
![]()
boje koje bi zelio da uploadujem jesu vecinom jesu one uobisajne juznog vetra imam neke veoma dobre setove za tritona ali nikako to nemogu da uploadujem u korg legacy
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Veliki prijatelj foruma
![]() |
![]()
pa kojeg formata su druze? kazi nam format pa ce ti neko pomagati.
drzis informacije za sebe ki vojnu tajnu ![]() legacy cita samo .fxb/.fxp i verovatno njegov tvornicki format. a te boje mozes samo dobiti ako se neko dosta bavio sa korg legacy, napravio te boje i zadrzio to u .fxb/fxp formatu a sf2 mozes u kontakt da ubacis.
![]() |
Favoriti |
|
|