Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Kompjuteri I Produkcija > IT Sektor

IT Sektor Sve o digitalnim tehnologijama koje ne mogaju biti usko vezane za muziku

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 13.09.2010, 02:40   #1
yamahapassion
Moderator

yamahapassion's Avatar

Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5216
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
yamahapassion befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard Opet problem sa windows 7 :(

Evo kolege, moram da vam se pozalim, i zamolim ako neko zna kako bih mogao resiti moj problem. Toliko mi se taj windows 7 pokazao neozbiljnim, da mi malo fali da ga izbrisem i instaliram stari dobri XP. Evo u cemu je problem. desava mi se minimum jedan put dnevno, a nekada i vise puta. Racunar mi sam od sebe zakuca toliko da ne mogu nista da uradim, ni sa misom, ni sa tastaturom. Sve jednostavno zakoci. I onda posle jedno 10 -20 sekundi ekran pocne menjati boju, nekad bude cisto crn, nekad u drugim bojama, uglavnom nece da se vrati na normalu sve dok ga ne resetujem. To ume prilicno da zivcira... A takodje mi se desi na npr. youtube video ne mogu pustiti nikako, samo se vrte one tacke u sredini videa, i nema sanse da pustim, da bi posle par pokusaja se poceo ekran ponasati kako sam vec napisao, i opet restart. Sve bi bilo to ok da to nije novi PC u kojega sam ulupao dosta para, a ponasa se eto, kao neka kanturina. Sve se nesto kontam da nije do graficke, ali ne bi smeo da tvrdim nista. Ako neko zna kako bi se to moglo resiti, molim da napise.
P.S.: od flash playera za gledanje videa imam samo Adobe flash player 10.
Hvala unapred na pomoci.
yamahapassion je offline   Reply With Quote
Star 13.09.2010, 02:45   #2
zeljko
Banovan!

Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
zeljko befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Pa tako je i kod mene bilo slicno...Prvo je bila graficka crkla a posle i majbord....e sad zasto posle majbord neznam.
Ja milsim da je kod mene bas prvo bio problem kod majborda pa mi je tako crkla i graficka karta a posle i majbord skoroz.....Druze ne mora da znaci da je i kod tebe tako,ali ja bih u tvom slucaju ako kazes da je komp nov onda ima sigurno i garanciju ..odnio tamo gdje sam kupio pa nek se oni he..u s njim....Poooz
zeljko je offline   Reply With Quote
Star 13.09.2010, 08:43   #3
Damir_Coma
Vredan član društva

Damir_Coma's Avatar

Registrovan/a dana: 30.08.2008
Mjesto: G.Živinice (kod Tuzle)
Downloads: 5581
Uploads: 84
Rekao HVALA: 23
Zahvalili mu 16 puta u 16 Postova
Instrumenti: Korg Pa50
Interesi: Programiranje, Muzika...
Damir_Coma befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ja koristim W7 vec duze vrijeme a nije mi se nikad desilo tako nesto.. Imam jako slabu konfiguraciju, samo 1GB ram-a, 2.8ghz procesor i graficku od 128mb.. ako bilo gdje treba da koci trebalo bi kod mene. Sad kod tebe problem moze biti najvjerovatnije ram memorija, mozda je natrapana nepotrebnim stvarima, startup glupostima, to mozes lako provjeriti i iskljuciti na run-msconfig-startup.. tu slobodno mozes iskljuciti sve procese da se ne pale zajedno sa sistemom i tako osloboditi ram, a sve to sto iskljucis svakako pokreces rucno onda kad ti zatreba.. Kakva ti je konfiguracija? Koja graficka je u pitanju? Mozda imas problem sa crackovanom verzijom sedmice, ili si pustio da sama skida update sto cesto moze dovesti do problema.. Ima puno mogucih razloga za taj problem.
Star 13.09.2010, 10:29   #4
yamahapassion
Moderator

yamahapassion's Avatar

Standard

Pa ne znam ljudi, evo komp ovaj imam otprilike 2 meseca, znaci skoro novi... Konfiguracija: Procesor: Intel core i5 3.20 GHz , ram: 6Gb, Graficka : ATI Radeon HD 5450 (DirectX 11 compatibile) 1Gb, Hard disk: 1 Tb, OS: Windows 7 home premium.
Windows mi je 100% originalan, posto sam ga dobio uz racunar, a svabe se ne zezaju sa takvim stvarima, zbog toga me i cudi sto mi to tako zakucava, kada bi na ovoj konfiguraciji trebalo da leti.Na pamet mi pada jedino da sam zeznuo nesto tokom instalacija flash playera, posto na spisku programa imam i Adobe flash player 10 ActiveX a imam i Adobe flash player 10 plugin. AcriveX kada hocu da deinstaliram ne da mi, kaze kao da moram da zatvorim MSN i explorer mada su mi te stavke uvek zatvorene. I jos mi pada na pamet da sam , cim sam kupio racunar trazio nove drivere za graficku karticu na netu, pa sam brisao stare i instalirao kao nesto sto sam nasao, ali islo mi je sve ok, da je do toga, valjda bi me odma pocelo zezati... Nisam pametan....
Star 13.09.2010, 10:48   #5
Damir_Coma
Vredan član društva

Damir_Coma's Avatar

Standard

Taj flash.. to ti je virus 99% sam siguran, to trebas naci nacina da uklonis, nekim antivirusom ili system restore, unlocker ili nesto drugo, ali moras ga ukloniti.. A i ti driveri bi mogli predstavljato problem. Negdje sam citao o tom Adobe flash-u da je zarazen virusima.. Pokusaj da ne skidas s nepouzdanih sajtova stvari kao sto su driveri i bilo sta sto ima veze sa activeX i .exe fajlovima.. To su najcesce virusi. Ja bih ti trenutno preporucio system restore iako sam skoro siguran da nece raditi zbog virusa, ili da nadjes neki dobar antivirus instaliras i update-ujes i skeniras komplet racunar.. Ako to ne uspije ne gine ti formatiranje, jer ce se stanje vremenom pogorsavati.
Star 13.09.2010, 10:53   #6
yamahapassion
Moderator

yamahapassion's Avatar

Standard

Pa imam original KIS 2010, nije valjda da nije uspeo da registruje. A reci mi, ako obrisem te flash playere firme Adobe, koja mi solucija preostaje? Jel kolko sam skontao bez toga nema sanse da gledam online videe (youtube itd...). Jel ima neki drugi, sigurniji flash player koji bi mogao da skinem?
Star 13.09.2010, 11:00   #7
sinisa
Kao kod kuće

sinisa's Avatar

Registrovan/a dana: 09.03.2005
Godina: 45
Downloads: 3144
Uploads: 10
Rekao HVALA: 74
Zahvalili mu 117 puta u 106 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x
sinisa ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
sinisa pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Koji ti je w7 64 ili 32 bit?
Skini nove drajvere ili ako hoces poslacu ti link za njh na pp samo napisi koji je win. Ti tu imas neki problem sa drajverima najverovatnije od graficke.
Mada je moguce i da graficka ili procesor nemaju odgovarajuce hladjenje,pa zato blokira.
sinisa je offline   Reply With Quote
Star 13.09.2010, 11:12   #8
Damir_Coma
Vredan član društva

Damir_Coma's Avatar

Standard

E to ne znam. I ja koristim Adobe Flash, skinuo sam ga sa oficijalnog adobe sajta, i nisam imao problema s njim.
Star 13.09.2010, 11:27   #9
yamahapassion
Moderator

yamahapassion's Avatar

Standard

@sinisa: sistem mi je 32bitni. hajde molim te posalji mi drajvere da vidim da nije do toga. I ja nesto sumnjam da je do toga pre nego do hladjenja.
Star 13.09.2010, 14:44   #10
zeljko
Banovan!

Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
zeljko befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Hm 32 bit windows a 6 gb rama...bezpotrebna velicina,a kazes da si tako kupio komp,ili da nisi ti naknadno ubacio vise rama?ako jesi mozda je i do toga ako nisu isti MHz moze da dodje do kocenja..Tako mi je rekao jednom jedan prodavac.

Koliko znam tokiko rama se moze samo iskoristiti ako imas Windows 64 bit instaliran a na 32 bit moze samo do 3 Gb....Probaj izvaditi visak i prekontrolisi da budu isti MGz....Poooz
zeljko je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 03:32

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije