|
|
Servis klavijatura - uradi sam Savjeti oko popravka, čišćenja, izmena dirki, mikroprekidača, napajanja i sl. |
![]() |
|
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Svi smo svjesni da se klavijatura prlja tokom svirki od naših ruka i od svačeg ostalo....imali neko određeno sredstvo za čišćenje plastike od klavijature a da ne šteti boji .....ja sam do sad to radio sa sredstvom za stakla.....
![]()
![]() |
#2 |
Veteran
|
![]()
Ja uzmem alkohol ili običnu vodu,pa stavim na gazu ili krpu pa obrišem,za tipke imam kist.
![]() |
#3 |
Suludi Moderator
|
![]()
Katastrofa je to sa ciscenjem klavijatura pogotovo kad se uvuku u one male linijce pa nikad izvadit!!! Ja uzmem isto sredtsvo za stalko pamucnu krpu i papirnu malo vode u casu i one stapice za uho za ta jebena mjesta i onda udri Mujo al dzaba sve kad je za 2 dana sve opet isto pokrivo ga folijom nepokrivo!!!
Pozdrav,AleN! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Mozda nije lose posle ciscenja klavijature da se naprske kokpit sprej koji sluzi kao antistatik za instrument table kod automobila, slabije pada prasina na plastiku a i ima dobar sjaj
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
Moja procedura čišćenja kljava je sljedeča :
Ištekam kljavu. Prvo uzmem široki debeli suhi kist, malersku penzlu i dobro izčetkam svu prašinu i prljavštvinu s njega. Ponekad uzmem i usasivač pa sve posisam (prethodno na cijev navuci staru debelu čarapu da ne izgrebeš plastiku na synthu). Zatim uzmem "Čarli" za pranje suđa (super kupi masnoču). Napravim jaku pijenu i uzmem spužvicu. S tom pjenom totalno preglancam kljavu, doslovce samo što je ne operem, ali pazim da je na spužvi isključivo pjena (nikako ne smije biti prejako mokra, znači dobro ocjeđena). Potom uzmem veliki ručnik ili neku pamučnu krpu koja dobro upija i sve dobro prebrišem. Sitne utore čistim štapičima za uši i razrjeđenim alkoholom. Uzmem čašu od deci medicinskog alkohola i destilirane vode. U tu mješavinu umačem štapiće i čistim. Zajebanija mjesa izčaćkam čačkalicama. Zatim sve dugmiće i tipke još jednom prebrišem smjesom alkohola i destilirane vode i ostavim da ispari dokle može. Potom kad je sve gotovo s "pranjem", uzmem fen za kosu i s udaljenosti od oko 30-40 cm dobro posušim synth (ne preblizu da vručina ne zagrije i izobliči plastiku). Potom ga izvrnem na kontra stranu i ostavim tako još jedno pola sata. Ponovno uzmem fen i preostale kapljice (ako su slučajno ostale) isušim i pobrišem. Nikad ga potom ne palim najmanje 2 sata po čišćenju. VAŽNO : Ekran isključivo peri samo s maramicama za pranje naočala. Ništa drugo nemojte koristiti, jer uđe li neka tekučina pod staklo displeja i smješa se s LCD kristalima možete ga slobodno bacit. Savjet : Ne špricajte kljave s kokpit sprejem jer je porozivan za plastike, a poliranjem brišete slova i brojke s plastike kljave.
Sledeći član vam se zahvalio kreso za ovaj koristan post: | sstipa (18.09.2010) |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 20.07.2007
Downloads: 765
Uploads: 36
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 18 puta u 18 Postova
![]() |
![]()
Hvala Krešo,danas perem odmah sint! Al što ne reče ranije da ne poliramo,ja sam tako na dx 11 "obrisao" što se obrisati dalo!!....
Pažnja molim: Da se nadovežem na ovu temu,ne radi se o klavijaturama već o mixetama. Ako budete skidali plastike s potenciometra (recimo s powermate-a) ni slučajno nemojte te plastike otkuhavati u vreloj vodi,kao što je to moj kolega napravio,pa mu sad ni jedna plastika ne paše!Naravno-smanjile se! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 17.02.2008
Downloads: 63
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
Tipke (tangente):
1: Uzmes jednu suhu krpu, stavis na tipke i sviras preko te krpe.. Super to funkcionise, i tipke dodju ko nove! (OVO JE EXTRA METODA) Plastika: 2: A plastika generalno je najbolje sa alkoholom isto moze vruc caj od kamilice! 3: Ako ti je toliko zagadjen sint/ keyboard kupis sebi Mr Muscle i odma se to skida sve.. ------------------------------------------------------------------- A ako ti je dosadno i muka da sve ovo radis... staviga u kadi 25 minuta pa ces da vidis kako se SVE brise... . ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Zuki-Korg za ovaj koristan post: |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
|
![]()
Samo uzmu malo solne kiseline i vidjeces kako sve nestaje.
Naucno dokazana metoda.hehe |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Veteran
Registrovan/a dana: 07.06.2005
Mjesto: Pirot
Godina: 54
Downloads: 218
Uploads: 5
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 22 puta u 21 Postova
Instrumenti: sa dirkama...
![]() |
![]()
Drugari, ja uzmem pa rashrafim donju plocu, pa izvadim celu utrobu (podrobicu) pa uvatim deo-po deo pa pod tush, pa na terasi da se osushi...a gornju plastiku odnesem kod auto-lakera i on mi to zavrsi u kojoj oces boji, pokusajte
![]()
![]() |
#10 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 17.02.2008
Downloads: 63
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
HAHAHHA bravo Mykelli.. a da te pitam jel ga vodis na tehknicki prijegled, poslje sve toga?!?!?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Favoriti |
Oznake |
Čišćenje, klavijature |
|
|