|
|
Servis klavijatura - uradi sam Savjeti oko popravka, čišćenja, izmena dirki, mikroprekidača, napajanja i sl. |
![]() |
|
Alati tema
![]() |
Display Modes
![]() |
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
|
![]()
Jel moze da se ociste necim direke gumice neki me zezaju cas svire cas ne mogu to sam uraditi savet neko da je otvarao probao nesto poput ovo ?
![]() |
#2 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 22.05.2008
Mjesto: Novi Banovci
Downloads: 652
Uploads: 2
Rekao HVALA: 270
Zahvalili mu 127 puta u 123 Postova
Instrumenti: g 1000/korg pa4x/Tyros5/Sx900
Interesi: nista posebno
![]() |
![]()
Ja ti mogu reci moje iskustvo kod popravljanja dirki. Cistio sam na najmanje desetak klavijatura koje sam posedovao i na kraju sam ipak morao da kupim nove gumice. Ili te dirke koje sam ocistio rade kratko ili ne mogu da prorade. A svaku klavijaturu sam sam otvarao. Nisam imao Korgove aranzere pa ti oko otvaranja Pa 1x ne mogu pomoci.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio dmmacak za ovaj koristan post: | Svirac bt (25.02.2015) |
![]() |
#3 | ||
AJ LAV KORG
Registrovan/a dana: 09.12.2009
Mjesto: Srbija
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
![]() |
![]()
probaj prvo ovo..... kupi alkohol u sprej bocici otvori pa1 i skini dole one ploce gde su gumice. Sve lepo naprskaj alkoholom i lepo obrisi, zatim to uradis sa gumicama odozdo, gde je onaj crni krug, svaku posebno. E ako posle toga ne radi, pravac servis.
Promijenjeno od nikadvisekorg (27.02.2015 u 02:23 sati) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stvarno kod kuće
Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
![]() |
![]()
Oprezno sa alkoholom. Pre bih komplet gumice potopio u rastvor deterdženta za ručno pranje posudj ( fairy-spin...). Ostaviti gumice minimum 12 sati... posle toga oprati sa istim deterdžentom i isprati sa vodom. Nakon toga gumice isprati 2% hidrogenom koji bukvalno pojede svaku masnoću i nečistoću.... Istim hidrogenom ( 2%) očistiti ploču.
Hidrogen- dvoprocentni se koristi u medicinske svrhe za najosetljivije delove... (rane)... ispiranja i td. Jedini je koji ne oštećuje gumu niti menja njena svojstva a perfektno čisti. Voda sa deterdžentom u kojoj gumice budu stajale, vratiće gumi ( prevojna mesta) elastična svojstva. Poželjno je da voda bude topla ( nikako vrela). Gumice moraju stajati u posudi vodoravno, kao na ploči, bez devijacija. Ovo je postupak iz servisa muzičkih aparata, nekada su umesto deterdženta koristili QD Contact Cleaner ali se servisu to ne isplati ![]()
![]() |
Favoriti |
|
|