|
|
Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 18.10.2007
Mjesto: Munchen
Downloads: 5022
Uploads: 58
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 11 puta u 7 Postova
Instrumenti: Korg Pa5X
![]() |
![]()
Kad pravim neki stil za korgov aranzer,bilo koji sa midi stila,kad napravim taj stil na kraju ne bude jacina tonova ista kao sto je u midi fajlu,npr:ako je ritam gitara bila 96 poveca mi se za 10,ili uobicajeno za bas,ako je bio u midiju 100 ide konvertovanjem na 110 itd.sto nije slucaj kad se nesto radi za rolanda ili yamahu,vrijednosti ostaju iste.Zna li neko u cemu je problem.
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Zar niko ne zna
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]()
sacekaj malo kolega da gagan pogleda tvoj post i verovatno ce ti reci sta je u pitanju.
budi strpljiv malo kolega tako dobro poznaje STW kao sto ga gagan zna.
![]() |
#4 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 19.02.2011
Downloads: 128
Uploads: 0
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 13 puta u 10 Postova
![]() |
![]()
Imam slicno pitanje... Recimo, kada pravim ritmove u STW(konvertujem iz MIDI fajla).. Imam npr dva midija, od kojih je jedan znatno tisi od drugog, i kada napravim od njih ritmove i tada je jedan ritam
znatno tisi od drugog. Moje pitanje je : Da li postoji nacin da iznivelisem (nekim programom, Cubase ili neki drugi nacin) da kada napravim ritmove od 10 recimo midija sa razlicitim jacinama da mi ritmovi budu jednako glasni? Nisam mozda bas napisao pitanje najjasnije ali mislim da me razumijete. Jednostavno, napravim nekoliko ritmova od midija, i iako recimo, pojacam bubanj na klavijaturi na svim ritmovima na 127 (korg Pa80 je) opet nije ista jacina na svim ritmovima. Ja to podesim na klavijaturi da bude priblizno ali opet se razlike cuju..Bas je problem, pogotovo na zivoj svirci-na ozvucenju. Hvala unaprijed na odgovoru.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 28.08.2009
Mjesto: tamo amo
Downloads: 1605
Uploads: 45
Rekao HVALA: 76
Zahvalili mu 69 puta u 67 Postova
Instrumenti: prangije
Interesi: tehnika
![]() |
![]()
Evo odgovora ,,, Da bi iskonvertovani ili napravljeni od midi fajla bio isti kao u aranzeru fabricki , mislim po jacini , treba da kreirate mapu , tj reference map u stw. To se radi tako sto se 10 ritmova iz vaseg sinta uvedu u stw u na zadato mesto , ja sam postavio a dwn prvi deo upustva za STW tamo vam sve lepo pise .... Tek kada kreirate reference map , onda konvertujte do mile volje i pravite ritmove. pozdrav
![]() |
#6 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
@gagan Hvala vam kolega na odgovoru. Ja sam vec napravio reference map, ali i sa ucitanim reference map i dalje postoje razlike u jacinama.. Jednostavno, kada na nekom ritmu pojacam npr. bubanj na 127 on je i dalje tisi nego bubanj na nekom drugom ritmu pojacan na 127( pa cak i na 100-110). Da li je mozda potrebno jos nesto podesiti (maximum expansion factor, ovde na apply tabu ili nesto drugo) ili bi to trebalo da radi bez problema tako? Ja sam razmisljao da u cubase-u pojacam sve trake na maksimum, pa da onda konvertujem midi u ritam i kasnije smanjujem jednu po jednu u klavijaturi do odgovarajuce jacine, ali nisam siguran ni da bi to urodilo plodom... Hvala jos jednom svim kolegama dobre volje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Poverite vrednosti u referece map , doterajte kako vam odgovara i sacuvajte promene i to je to , nemoguce da nije u redu al ako vam treba dalja pomoc tu sam , odgovoricu vam .
![]() |
#8 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Proverio sam sada Reference Map.. Ja sam isao na to (kad sam ga pravio) da sto vise fabrickih ritmova ucitam, kako bih imao sto vise instrumenata u reference mapi. To sam radio tako sto sam pravio desetak reference mapa od po 10 ritmova, pa sam onda njih jednog po jednog merge (spajao u jedan) i dobio svoj konacni reference map. To mozda i nije lose, medjutim na kraju mi je ispalo da je npr. steel guitar u nekom od tih ritmova bila jako tiha, a u nekom jako glasna i dobio sam volume, velocity i expression u rangu od npr. 30 do 127- za tu gitaru - u prevodu, nista mi i ne znaci.. Takodje i expansion factori su mi bili 4,5,6..kako koji, tako da sam u sustini imao uradjenu reference mapu, a kao i da je nisam imao.. Uradicu sada jednu mapu od 10 pripremljenih ritmova kao sto ste napisali u Vasem uputstvu i to bi trebalo da radi..
Hvala Vam puno kolega Gagan! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Postavicu upustvo za reference map
![]() |
#10 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Volio bih da ima uputstvo za referenz map,mozda ce mi biti jasnije,ali i dalje ne znam odgovor zasto mi SW-mijenja Velociti u event editu,i to je samo kod korga,kad konvertujem za rolanda ili yamahu sve ostaje isto,iako imam najnoviji SW-koji nije krekovan vec kupljen.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|