Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 07.07.2011, 01:52   #1
edinzulic
Banovan!

Registrovan/a dana: 18.03.2010
Mjesto: BiH-Zenica
Downloads: 380
Uploads: 1
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
Instrumenti: Korg PA50 , Korg ix300
Interesi: Sviranje
edinzulic befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
edinzulic pošalji poruku preko MSN messengera
Standard Yamaha PSR S500 /Pomoc/

Pozdrav.
Citao sam neke starije teme vezane za ovu klavijaturu ali je to vecinom bila uporedba...
Evo mene konkretno zanima o ovoj klavijaturi ...
Znam par stvari... to jest da moze usb i direktno prebacivanje sa njega, da je dobro pakovanje ... prima sve ritmove psr serija,...

Eh sad neki govore da boje mogu, a neki ne... Sad me tacno zanima da li mogu boje u nju da se ubacuju ili ne mogu ili da li se barem mogu uredjivati... Planirano je koristiti za narodnu muziku.
Neki govore da ima samo 1 user style... ali sta je onda na njoj Registration memory... koju ima opciju da li se tu moze spremiti posebno ti ritmovi da se ne ucitavaju svaki put pojedinacno...
I eto to je za sada sto me zanima...samo mi se kod nje ne svidja kao i kod yamahe tyros sto tipke svijetle u raznim bojama, msm. da to vec ide na neku igracku ...
Unaprijed zahvaljujem odgovorima.
edinzulic je offline   Reply With Quote
Star 07.07.2011, 05:17   #2
yamahapassion
Moderator

yamahapassion's Avatar

Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
yamahapassion befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Pozz drug, evo da pokusam da ti odgovorim. Mislim da to nije klavijatura za tebe. Boje istina mogu da se ubacuju, ali to su ti njene izeditovane boje, a ta yamaha je jako siromasna u editingu, tako da ne mozes napraviti bas neko cudo od boja. Nema cak ni mono a ni portamento, sto je jako vazno u narodnoj muzici. Sto se tice memorije za boje ne znam koliko mozes da sacuvas, ali tacno je da mozes samo jedan user ritam da sacuvas. Sve ostalo moras vuci sa usb-a, a cuo sam da kod nje usb radi sa malo kasnjenja, npr. ima pauza dok ucitavas ritam za ritmom. Sto se tice registracija takodje mozes da sacuvas i pohranis postavke npr. boja, tempo, ritam, transpoze itd itd... ali opet najbrze poziva ono sto je u njenoj memoriji, sa usb-a poziva sporije. Ritmovi pasu od svih yamaha psr serija, mozda uz malo dorade. Sve u svemu ja ti nebih preporucio da je kupis ako mislis neke svirke da odradjujes sa njom, tih para ona ne vredi. Razmisli mozda o nekom starijem ali dokazanom aranzeru u tom rangu da ne nabrajam sad da ne skrecem sa teme. Ili da skupljas jos pare pa da uzmes njenu stariju sestru psr s700 koju imam i ja i koja radi odlicno, ima sve sto je fali na psr s500 ( i mnogo vise) a polovna nije vise tako skupa.
Star 07.07.2011, 16:25   #3
edinzulic
Banovan!

Registrovan/a dana: 18.03.2010
Mjesto: BiH-Zenica
Downloads: 380
Uploads: 1
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
Instrumenti: Korg PA50 , Korg ix300
Interesi: Sviranje
edinzulic befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
edinzulic pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

huuh ova psr s500 je 450 KM polovna tako da i nije neka cijena, a trazio sam psr s700 i nema u bosni da iko prodaje... mada ne znam ni kako se krecu, a sto se drugih stvari tice... zanima me da li na njoj mogu terce ?
Dodato: A i to mi nije problem sredio bi je ja sebi maksimalno jer neces vjerovat al sam ja na igranci jednoj svirao sa yamahom psr e313 /Prosta igracka/ al sam je sredio za sebe... ubacio koju rumbu, dvojku i opleti... Mada je ona imala dobru harmoniku tako da kad ukljucim i eho dobro je zvucilo :...

Promijenjeno od edinzulic (07.07.2011 u 16:28 sati)
edinzulic je offline   Reply With Quote
Star 07.07.2011, 23:18   #4
Veljko Estetico
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 24.08.2009
Mjesto: Krusčić kod Kule
Downloads: 118
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: Korg i30 i Korg TRITON LE
Veljko Estetico befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Sretao sam se sa tom klavijaturom,iskreno to je skolska klavijatura i po meni polu profesionalna.To ne moze da zavrsi posao za ozbiljniju svirku.Skupljaj pare i uzmi ako volijs jamahu s700 nju sam imao prilike da cujem i moze fino za se utegne da radi kao zmaj ili vidi negde polovnu psr1500 ona je isto dobra.
Veljko Estetico je offline   Reply With Quote
Star 08.07.2011, 15:52   #5
dadoc
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 14.12.2010
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
dadoc befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Gledao sam prezentaciju ove klavijature i ako je prestavljaju kao odličan izbor u toj cjenovnoj klasi ipak se nemogu oteti utisku da je to samo još jedna Yamahina igračka.Uzmeš brate psr 9000 i završiš posao za sva vremena (live set bubnja i 64 mb sempla je sasvim OK za te pare).
dadoc je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 08:59

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije