|
|
IT Sektor Sve o digitalnim tehnologijama koje ne mogaju biti usko vezane za muziku |
![]() |
|
Alati tema
![]() |
Display Modes
![]() |
![]() |
#1 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
pozz svima...Koristim graficku ATi radeon 1950x PRO..Radila sve ok dok mi juce nije crkao kuler na njoj...Ne bi bio to neki problem da kuler nije specifican i pravljen samo za nju da bi se uklopio u onaj njen plasticni okvir,koji mislim da sluzi kao usmerivac vazduha...Probao sam ja da nabuzim neki kuler ali dzaba,svaki je preveliki za taj njen oklop tako da kuler radi,ali bez oklopa on rasipa vazduh na sve strane i uopsdte ne ulazi u pasivni hladnjak,tako da se komp ugasi posle 5 minuta..Sad mi je kartica beskorisna...Povezao sam monitor na integrisanu dok ne resim problem...Recite mi postoje li zamenski ti kuleri specificno za neke graficke,posto kazem klasican ne pasuje u njen oklop nikako..Gde da nadjem slican kuler,ili original? ili kako resiti ovaj problem uopste,?ako imate neku ideju?Evo postavio sam i sliku da vidite kako izgleda..Isto mislim i da u gornjem delu gde su ova 5,6 konderzatora,tu se zavrsava pasivni hladnjak i tu izlazi vazduh kroz njega i mislim da hladi i te konderzatore..mislim..hvala i pozdrav
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 12.06.2011
Mjesto: Korčula
Godina: 39
Downloads: 321
Uploads: 5
Rekao HVALA: 102
Zahvalili mu 148 puta u 143 Postova
Instrumenti: PSR S910,MOXF 6,PSR SX900
Interesi: Računala i glazba
![]() |
![]()
Pazi,zastupnika vjerujem na Balkanu baš i nema da bi ti to sredili ili popravili. Zato,ili odi kod nekog jačeg servisera računalne opreme koji će vrlo vjerojatno imati taka ventilator. Zatim,možeš naći polovnu ili pak neispravnu možda po oglasnicima i sl,jer sam popravak bez takvog ventilatora neće proći kao ni improvizacija jer dok je grafička pod "gasom" dosta se grije i dobro hlađenje je nužno potrebno.
Ne znam šta da ti kažem osim druge kartice jer sve ostalo nije dovoljno dobro riješenje,nažalost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Drugar foruma
|
![]()
Trebalo bi da ima u prodavnici racunara. I meni se desilo pre par meseci da mi je crko kuler na grafickoj i kupio sam novi (nije skup). Neverujem da ces bas naci identican takav ali nesto slicno pa ces morati nabudzivati. Kod mene se povezuje sa dve zice a kupio sam sa tri tako da sam morao da secem trecu i izolujem. Pored kulera moraces da kupis i pastu za procesor i da tankim slojem namazes po procesoru od graficke, da ne bi dolazilo do zagrejavanja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Kao kod kuće
|
![]()
Tesko ces naci kuler za nju. Najbolje da pratis gde sta ima na sajtu itsvet pod hladjenje...Ja jurim vec cetri meseca Arctic Cooling Accelero L2 Pro za ati 5770 pa nikako kako se gde pojavi odma isti dan nestane.
![]() Promijenjeno od Ace (05.09.2011 u 18:25 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 20.08.2011
Mjesto: Niš
Godina: 41
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 50 puta u 38 Postova
Instrumenti: Fender Classic Player 60's strat
![]() |
![]()
Za 25-30e možeš da uzmeš novu karticu, što bi bila mnogo bolja opcija nego zamena kulera
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 12.06.2011
Mjesto: Korčula
Godina: 39
Downloads: 321
Uploads: 5
Rekao HVALA: 102
Zahvalili mu 148 puta u 143 Postova
Instrumenti: PSR S910,MOXF 6,PSR SX900
Interesi: Računala i glazba
![]() |
![]()
Eto,riješenja su ti ponuđena,a ako dođeš do ventilatora evo par savjeta:
1. Gore spomenuta pasta je termo vodljiva pasta koja je zapravo veza grafičkog procesora i hladnjaka u svrhu boljeg odvođenja topline s procesora tj. boljeg hlađenja. 2. Treća žica s ventilatora (ako naiđeš na takav) služi za mjerenje brzine vrtnje ventilatora (o/min) i nije toliko bitno ako tvoja grafička kartica nema 3-pinski konektor. Čisto da znaš zašto je i da te ne brine. Sretno! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Ok drugari hvala na odgovorima,probacu po nekim servisima da pronadjem nesto odgovarajuce,a evo i javio se jedan kolega sa foruma voljan da pomogne,ima slicnu karticu kao moju,pa mozda nesto iskombinujemo vec...hvala na odgovorima u svakom slucaju i pozdrav
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|