Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Kompjuteri I Produkcija > IT Sektor

IT Sektor Sve o digitalnim tehnologijama koje ne mogaju biti usko vezane za muziku

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 03.09.2011, 15:42   #1
Milan$
Stvarno kod kuće

Milan$'s Avatar

Registrovan/a dana: 02.04.2009
Downloads: 6415
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 89 puta u 83 Postova
Instrumenti: Pa5x
Milan$ befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Milan$ pošalji poruku preko MSN messengera
Standard Problem sa punjenjem mp3 pleyera!!!!

Pozz ljudi....Imam neki Apacer mp3 pleyer i generalno lepo me sluzi,za pustanje malo muzike u pauzi na svirkama i sl...E sad on se puni preko USB na komp...vremenom mu oslabila baterija ,pa kad ga napunim ne traje dugo,najvise pola sata,sat vremena u vrh glave...Imao sam za njega punjac za struju,sa izlazom za USB,tako da mi ne treba komp da ga punim,vec mogu bilo gde ima struje...Taj punjac mi crko pre neki dan,i ceo grad sam danas proso da nadjem novi da kupim i nisam nasao nigde, obisao sam preko 10 prodavnica..Resio da napravim sam punjac..Imam neki adapter na malo preko 5 volti,a napon na USB-u je 5V,i isekao kabli za mp3 pleyer,povezao na njega na plus minus ovaj moj drugi adapter,i sve ok puni se pleyer..ALI nece da radi dok se puni..Ranije je mogao da "svira" dok se punio,a sad sa ovim mojim "izumom" nece,mada ne vidim sta sam ja tu mogao pogresno da povezem,kad imam samo 2 zice,jedna na plus druga na minus,i punjac se lepo puni sve je ok.ali sad nece da svira dok se puni,vec samo kad ga skinem s punjaca..Gde sam pogreso u povezivanju? hvala
Milan$ je offline   Reply With Quote
Star 03.09.2011, 16:51   #2
smuchac
Kao kod kuće

smuchac's Avatar

Registrovan/a dana: 12.06.2011
Mjesto: Korčula
Godina: 39
Downloads: 321
Uploads: 5
Rekao HVALA: 102
Zahvalili mu 148 puta u 143 Postova
Instrumenti: PSR S910,MOXF 6,PSR SX900
Interesi: Računala i glazba
smuchac ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Nisam 100% siguran,ali mislim da se player "štiti" od tog tvog izuma pa neće da svira.
Razlika je u struji koju daje USB priključak s kompjutera i tog tvog punjača.
Naime,punjači,vjerujem daju veću struju u sam player,obično je izražena u mA (miliamperima) i piše na samom punjaču njen iznos.
Ta struja može puniti bateriju bez problema,a jedinica mA je kod samog punjenja vezana za brzinu punjenja iste i neke prevelike veze nema.
Stvar ne svira jer je najvjerojatnije prevelika ili pak premalena struja u samom krugu punjača i playera kao pogona i zato se ni ne pali dok je na punjaču jer mu jakost struje ne odgovara da radi dok je na punjaču. Bez punjača radi i to je olakotna okolnost da se nešto nije spržilo. Punjenje je brže što je struja veća,a sporije što je manja. Od neuravnoteženosti te struje ovisi oće li stroj upalit na punjaču ili neće.
Riješenje ti je originalni punjač ili pak neki strujom slabiji ili pak jači "izum".
Pozdrav!

Promijenjeno od smuchac (03.09.2011 u 16:54 sati)
smuchac je offline   Reply With Quote
Star 04.09.2011, 00:42   #3
Vaxter
Godfather

Vaxter's Avatar

Registrovan/a dana: 25.12.2004
Mjesto: Šimanovci
Downloads: 1061
Uploads: 560
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 290 puta u 214 Postova
Instrumenti: Yamaha PSR 9000
Interesi: Mnogo toga, i naravno muzika koja je uglavnom hobi
Vaxter befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Vaxter pošalji poruku preko ICQ messengera Vaxter pošalji poruku preko MSN messengera Vaxter pošalji poruku preko Yahoo! messengera Vaxter pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

1) Pitanje je koja je jačina struje (amperaža) tog novog punjača, tj. da li je dovoljna playeru da bi sve ispravno funkcionisalo.
2) USB ima i kontrolni i pin uzemljenja, pored plusa i minusa. Moguće je da je stari punjač i na njima davao nešto, i tako dozvoljavao da sve to radi kako treba.
Star 04.09.2011, 02:57   #4
Milan$
Stvarno kod kuće

Milan$'s Avatar

Standard

Na ovom novom punjacu nisam mogao da nadjem da pise koliko je miliampera,samo volti,i sto se toga ticer mislim da je ok,punjac je oko 6 volti,klasican USB 5 Volti,i taj 1 volt ne bi trebalo da bude priblrm...valjda..E sad znao sam da USM ina uzmeljenje,ali za taj kontrolni pin nisam znao...kad sam isekao kabli bile su pored obih cetiri glavnih zica,dve ogoljene zive,jedna siva,druga bronzana...medjutim one su isprepletane i spajaju se,tako da u svakom slucaju iamju spoj,berz obzira sto je jedna uzmeljenje a druga kontrolna,one su skroz isprepletane kroz kabli,i uvek spojene,tako da svaka od njih moze da bude i uzemljenje i ta kontrolna...pretpostavljam da je siva uzemljenje,a bronzana ta kotrolna...videcu da otviorim originalni USB adapter,da pogledam unutra da li je osim plus i minus,jos neka zica vezana sa njima za punjenje pleyera...hvala u svakom slucaju i pozdrav
Star 04.09.2011, 14:39   #5
smuchac
Kao kod kuće

smuchac's Avatar

Registrovan/a dana: 12.06.2011
Mjesto: Korčula
Godina: 39
Downloads: 321
Uploads: 5
Rekao HVALA: 102
Zahvalili mu 148 puta u 143 Postova
Instrumenti: PSR S910,MOXF 6,PSR SX900
Interesi: Računala i glazba
smuchac ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Evo,pa pogledaj gdje je šta:
Grafički Fajlovi
File Type: jpg USB-cable-wiring1.jpg (17,9 KB, 8x skinuto)
Highslide JS
smuchac je offline   Reply With Quote
Star 06.09.2011, 00:22   #6
Milan$
Stvarno kod kuće

Milan$'s Avatar

Standard

Znam druze,isto sam i ja pronasao na netu takav raspored zica,i bas prema njemu povezao taj drugi punjac na pleyer...Evo i na slici se vidi da ona 5. zica sto je spomenu Vaxter nema nikakvu funkciju ni za podatke i ni za struju...Tako da jedino sto moze biti izgleda je da je napon veci ili manji od onog fabricki predvidjenog za pleyer kao sto i rece kolega smuchac...tako da moram da pronadjem punjac sa identicnim naponom kao i fabricki,mada ne vidim kako bi taj 1 volt vise toliko uticao na rad pleyera...hvala i pozdrav
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 11:24

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije