|
![]() |
#1 |
Zavisnik od foruma
|
![]()
OK, da ne predje ovo u rat neki, onako drugarski pisem:
Nedelja je 4 ujutru, sad sam dosao sa svirke, Tursko-Albansko-Makedonsko-Ciganska Muzika smo svirali, vrhunski sviraci, najbolji Kanunist Turske, Jurij Junakov- koji je svirao u Trakya Band il vi vise ste culi za Ivo Papazaov i isto i Erkan, jedan od najjacih vamo, Cigan iz Makedonije, Ja i jos neki. Pala sansa po prvi put na EV pojacalo radim na oba i PA800 i PA1X, Erkan bio sa 1X ja sa PA800, naravno smo imali i drugi sintovi al ta 2 aranzera su vodili svadbu. Cilj mi je posto se tu cesto pricalo o razlikama u zvuku izmedju ta 2 sinta. Hajd u Sudio cesto imam ih oba al studio ko studio. Nocas je to pucalo do jaja...al ostalo je dalje to da aranzer ne ZVUCI nego onaj ko ga sredi on ZVUCI dobro. Jeste bila je razlika, na mnogo mesta i stvari. Al je razlika bila VAMO-TAMO, na zvuku nijedan nije bio bolji, bilo momenata kad je Erkan otvorao oci na neke moje ritmove, kako je sint zvucio al isto je bilo momenata i meni kad se oci otvarali ko fildzani. Jedina prednost mi je bila to sto on svirao solo na CZ-101 a ja na EXTREME i PROPHECY. Sintovi su oba strava, jacinu u outputima nisam osetio al jednom jesam osetio, da taj EQ na svaku traku u PA800 i COMPRESSOR kao efekat u B pa onda dodat po trakama posebno na bubnjeve i bass...jooooojjj majkoooooo sakrij se. Pozdrav
,,ŽIVOT NE TREBA SHVATITI PREOZBILJNO, UOSTALOM TKO SE ŽIV IZ NJEGA IZVUKAO! PAMETNI IMAJU PRAVA DA GOVORE GLUPOSTI, ZA GLUPE JE TO OBAVEZA! BITI PAMETAN MEDJU GLUPIH JE ISTO KAO I BITI ZIV MEDJU MRTVIH!,, |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
Da ima nesto dobro i u 1X, mozda je i bolji od pa-800 ali samo kad su oba na "Default".Ali zato pa-800 ima vise mogucnosti da poboljsas zvuk,kao sto je Nedim rekao equalajzeri i compresor rade cuda.Ali djaba!!!Evo zasto
Kod nas u MKD sada se probija ovaj pa-800 fazon, mnogi nisu culi negov sound i kad im pustis da cuju oni kazu:"Da ima dosta razlike od pa-80".Znaci svaki zna da je to nesto bolje od pa-80 i ocekuje takve razlike, i kad im kazes da je ovo najaci Korgov aranzer, ubijaju te "ne moze biti najbolji kad je Pro skuplji" e onda aj dokazi ko je sta je.Ali nema veze.Stvar je ukusa za muzicare koi im slih radi, a na ostale pa-800 ce biti najkompatibilna stvar za te pare, kao sto je bila pa-80. Molim za uzdrzanost, ne bih hteo pokrenuti istu temu, samo hocu reci kako ljudi koi svire i druge instrumente gledaju na pa-800. Jednostavno:NISTO POSEBNO!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
NEDIME LEPO SI REKAO
VIDI DVA NAJBOLJA ARANZERA ZA MENE SU BAS TA DVA PA1X I PA 800 VIDI LEPO SI REKO SVE ZAVISI KO KAKO NAPRAVI RITAM I KAKVU POSTAVKU STAVI JA SAM PROBAO OBA SINTA I OBA CU CARSKA I KASEM JAVNO ZA SVE LJUDE SVAKO VOLI NEKI ISTRUMENT PREMA UKUSU LICNOM TAKO DA JE TO 100% POZDRAV ZA SVE KOLEGE SVIRAJ TEMI ZIVO I ZDRAVO VASE ISTRUMENTE I UZIVAJTE U NJIMA NELE |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
Naravno, cijena dovoljno govori o kvaliteti pojedinog instrumenta, no ono što pridonosi da pojedini aranžer iz iste kuće (bio Roland, Yamah ili KORG) odskaće od drugih iz svoje klase je ono što se najmanje vidi na njemu samom, a to je RAD njegovog vlasnika na njemu. One sate i sav trud koji provedemo za svojim ljubimcem dok ga ne sredimo cakum pakum nitko ne vidi, ali se zato poslije čuje. Naravno da nemožeš od jednog jeftinog Pa50 očekivati čuda u pogledu savršenog ritma i sounda, no ako se potrudiš i isprogramiraš ga maksimalno koliko je u tvojoj moči, još ako nešto i znaš zvučat će isto kao i Pa800. Svaki synth ima svojih prednosti i mana. Ja osobno ne bih stavljao Pa800 i Pa1X Pro u isti koš. Istina Pa800 je mlađi, ali ne znači da je bolji. Mislim može bolje zvučat, ali konačan sud oko kvalitete pojedinog aranžera bi mogao donjeti netko ko je jednak broj sati i truda uložio na oba aranžera. Potom tek možemo kad čujemo rezulčtate rada donjeti sud i ocijenu koliko je koji bolji, u čemu je bolji i kvalitetniji. Nažalost nemam niti jedan od ova dva dragulja. Imam Pa80 i Pa50 i zadovoljan sam njima. Mislim mogao bi si priuštiti bilo koji od ova oba, ali naprosto mrzim iznova sijediti godinu dana uz njega i sređivati ga na nivo koji se meni sviđa. Ako mi je za Pa80 bilo potrebno godinu i pol da ga isprogramiram po svom čejfu, koliko bi mi onda trebalo za Pa800 ili Pa1X koji su razred i klasa više. Istina, sve je to slično, ali čovijek dođe u godine kad mu samo sviranje pruža deset puta veći užitak od programiranja syntha.
Stoga ako ću u budučnosti uzimati novu "igračku" uzet ću stvarno nešto još neistraženo, neviđeno i revolucionarno. Trenutno mi je za oko zapeo Ketron Audya, koji je svijetlosnu godinu po mogučnostima odskočio od velike trojke. Niti Pa1X Pro, niti E80 ili G70 niti Tyros 2 se s ovom babarogom ne mogu nosit. Još ne znam puno o njemu, no ovo što sam pročitao i čuo par primjera mi je dovoljno da procjenim kako se radi o revolucionarnom aranžeru. Sve radi na audio loopove i samplove. Čitav ritam mu je "živ", memorije ima do prekosutra :wink: , a softwer u njemu je sve što jedan klavijaturista traži. Ne trebaš više niti PC, niti module, niti pržilice i sl. tehnologiju koju smo koristili proteklih 10-tak godina. Pitanje je samo koliko je funkcionalan, jer na internetu su za sada samo demo snimci, a Ketron se još uvijek ograđuje da se radi o testnom modelu i prototipu. S obzirom da SD1 pored svih svojih odličnih karakteristika gubi bitku s velikom trojkom pored koje je pružao tvornički puno više od TOP modela velikana (ali se nije mogo nositi s njihovim prevelikim imenima), mislim da je Audya dobar potez za budučnost tvrtke. Ovo inaće nije sad neka moja antireklama naspram velike trojke, o kojoj uvijek govorim sve najbolje. Jednostavno ovo me je privuklo na prvi pogled. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
pa800 or pa1x |
|
|