Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Mixeri

Mixeri Sve o miksetama

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 30.07.2011, 17:17   #1
smuchac
Odomaćeni član

smuchac's Avatar

Registrovan/a dana: 12.06.2011
Mjesto: Korčula
Godina: 39
Downloads: 321
Uploads: 5
Rekao HVALA: 102
Zahvalili mu 147 puta u 142 Postova
Instrumenti: PSR S910,MOXF 6,PSR SX900
Interesi: Računala i glazba
smuchac ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard Pomoć oko novog mixera

Pozdrav svima!

Kako sam uzeo Behringer Xenyx 1204USB i pomalo se zajebo,vidim sad i sam da sam bez efekata gologuz na svirci. Još ću se malo poigrat s njime da ga podesim ako se išta može,ali svejedno naručujem ovih dana 1222FX ili pak Allen&Heath ZED-10FX. Odsvirali smo dvije svirke s 1204USB i nismo se puno igrali s njime jer praktički nemamo vremena jer radimo i ja i kolega svaki dan do kasnih sati pa smo praktički ove dvije svirke odsvirali bez da smo dirali potenciometre na njemu....
Najviše nas smeta mutav,tup i suh zvuk vokala,a ostalo je manje-više za nas dobro pa ako ga sriktamo da nam valja,bit ce dobro.
Kako god bilo,uzimamo mixer s efektima a 1204USB ide u kofer za rezervu,jer neće ga nitko baš kupit kao takvog a rezervu ako danas nemaš,propadaju svirke a to nije dobro...

Sad me dakle zanima dvojba između Allen&Heath ZED-10FX i Behringer Xenyx 1222FX ili pak ako imate nešto pametnije za preporučit u tom cjenovnom rangu.
Oba su nam plafon po pitanju para,ali bez efekata,ponavljam,nije to to. Da se nismo zeznuli s 1204USB,sad bi bilo lakše,al šta je tu je. Bar imamo rezervu,a kao novog i korištenog samo dva puta,lakše ga se može prodat ako dođe do toga...

Znam,svi ćete mi reći da uzmemo A&H,al svejedno želim čuti što više mišljenja,kako,zašto i tako dalje....
Nama trebaju dva kanala za mikrofone,jedan za gitaru i jedan za klavijaturu i ti je to...

Behringera imam za 200€ a A&H za 240€. Novi su oba i oba imaju garanciju.

Eto,da vas čujem...

Zahvaljujuem unaprijed na odgovorima.
smuchac je offline   Reply With Quote
Star 30.07.2011, 19:02   #2
ella 85
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 19.05.2008
Downloads: 7
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 100 puta u 94 Postova
ella 85 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

naravno alen&heath,besmisleno je uporedjivati behringer sa ovom firmom,u svakom pogledu
ella 85 je offline   Reply With Quote
Star 30.07.2011, 19:51   #3
smuchac
Odomaćeni član

smuchac's Avatar

Standard

Jasno je to i jasan mi je tvoj odgovor skroz,samo kad pogledam best buy opciju,Behringer je tu jači iako se kako kažeš A&H i Behringer nemaju šta mjerit.
Ovo je kao da gledamo autoradio Sony i Alpine. Sony nudi više za manje para i zato je popularan,Golf je bolji od Focusa itd da ne nabrajam al su zato Golf ili Alpine skuplji,naravno...
Omjer uloženo/dobiveno za čobane-početnike poput mene i kolege je bitniji pa zato želim malo o tome pričat. Tvoj odgovor cijenim i poštujem,samo opet želim znati može li se to sve gledat i ovako:

Stavimo sada po strani status marki koje se spominju.
Behringer je recimo jeftiniji i ima više kanala ako tako idemo gledat,A&H ih ima manje,a koliko sam na brzinu pronjuškao po netu,ima i manje efekata. Vjerojatno su i bolji al eto,sad ćemo i to zanemariti.
Koliko se to može odrazit na naš posao koji radimo ako sam reko da nam treba 4 kanala a njih nikad dosta.
Uzmem li A&H,ubodem dva mikrofona i jednu gitaru i ostaje mi 1 kanal slobodan pošto se ja kopčam s klavijaturom u ST ulaze i tu je već gužva.
Planiramo dovest jednu curu u band. Ona je na akustičnoj gitari i pjeva jako dobro. Šta sad? Pa ne*ebali smo s ZED 10FX jer smo tada kratki za kanal.
To se kod Behringera ne bi desilo pa neka je daleko lošiji jer kad se mala nakači na mixer s nama,ostaju 2 kanala slobodna i to je već posao.
Da mi to A&H ima ne bi se zvao ZED 10 FX već bi se zvao ZED 14(FX) i izašao bi nas 420€ a i ovih 200 i kusur nam je puno...

Ispada da preferiram Behringera,ali samo sam dočarao taj gore spomenuti omjer uloženo/dobiveno. Mi nismo nikakvi profesionalci i mislim da ne moramo imati profi mixer. Zasad.

Ovo je moje amatersko mišljenje. Valjda me netko shvaća.
Star 30.07.2011, 20:02   #4
Vule
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

@ Smuchac

Sami postavljate pitanja,sami dajete odgovore,izvodite zakljucke,pitam se samo a sta ce vam onda u svemu tome forum i misljenje kolega?

Pitate za misljenje pa napisete kako je nebitno sto je kod skupljeg miksera bolji efekat,mana mu je sto ima manje kanala,u prvom postu vam trebaju cetiri kanala u sledecem je to vec malo jer dovodite novog clana,nevazno je da li je ton kvalitetniji,vi u stvari vec sve znate a pitate,stvarno ne razumem sustinu vase debate ovde...ili mozda samo nemate pametnija posla pa nas po malo zamajavate...ili prikupljate postove...ajde budite fer pa nam iskreno recite sta je?
  Reply With Quote
Star 30.07.2011, 20:14   #5
smuchac
Odomaćeni član

smuchac's Avatar

Standard

Pitam,iznosim svoja mišljenja,čekam da netko potvrdi ili negira moje misli i razmišljanja. Istina,kad napišem,napišem dosta da dočaram srž problema ako ga tako mogu nazvati.
Postove ne nabijam jer ako pogledaš gdje sam pisao i o čemu,vidio bi da muku mučim s mikserom i da ne laprdam iako to tebi tako izgleda mada ne znam zašto...
Inače,ovo mi je prvi ovako strog forum s manjkom susretljivosti. Na kraju krajeva,ne izbijam ni tebi ni nikome iz džepa ako napišem nešto. Zar forum nije mijesto na kojemu se piše i traži pomoć,iznose mišljenja,čekaju odgovori i sugestije..? Nemoj se naći uvrjeđen,ali mislim da tvoja opaska nema smisla. Naveo sam da sam početnik i da nisam profesionalac niti blizu toga i naveo sam da imamo ograničen buđet zato se i mislim ovoliko da ne bacim pare po drugi put.

Eto,toliko mada ovoj raspravi nije mijesto ovdje...
Star 30.07.2011, 20:25   #6
Vule
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

Vidite postovani,da li to iz vaseg ugla izgleda kao strogoca foruma ili ne iskreno me ne zanima ali svakako je prilicno iritantno beskrajno citati postove clanova koji se nisu potrudili da ovladaju osnovnim znanjem iz neke materije,a pisu...iznose kojekakve teorije,vi pisete o Sony-u,Alpini,Focusu,Golfu,ne razumem poentu,a nisu se potrudili da procitaju evo npr ovaj podforum,da ovladaju makar osnovnim predznanjem. Postoje na ovom mestu ljudi koji svu svoju energiju usmeravaju da nekome pomognu,pretrazite malo, a taj neko to ni ne pokusava da vidi,kolega vam lepo napise da u ovom poredjenju nema nikakve dileme a vi terate i dalje o nekakvom best-buy-u...pa sta vi mislite,koliko moze nekoga da iritira stav koji kaze: sta je bolje,kupiti Ficu ili Mercedesa,zanemarimo to sto je Mercedes veci,brzi,lepsi,kvalitetniji ako je Fica jeftiniji a i ima taman mesta koliko meni treba?

Jedan savet cu vam dati znacio vam ili ne: Nikada se ne moze nauciti svirati na losem instrumentu,nikada dobro zvucati na losem razglasu i nekvalitetnoj opremi,to je kontraproduktivno u svakom smislu,a vi ovo razumite ili ne. Ako nemate para bolje rentirajte opremu koja necemu vredi dok ne skupite novac nego da kupujete kojekakve skartove koji ce vam deformisati usnu skoljku i poremetiti kriterijume. Pozdrav i svako dobro
  Reply With Quote
Star 31.07.2011, 04:44   #7
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Smuchac ne ide to nikako, za malo para mnogo kvaliteta. pogotovo u muzici to ne ide. Ima dosta malih mixera koji bi ti odlicno zavrsili posao i to daleko bolje nego i Alen & Heat i taj Behringer a i cijena im nije mnogo visa od onoga sto mozes da das. Pogledaj malo sire od onoga sto muzicari sa Balkana inace koriste. Upravo Vule koristi jedan takav mali mikser koji kvalitetom onoga sto ima, tuce te miksere koje navodis i po sirini i po duzini i sto se kvaliteta predpojacala tice a o efektima bih ti mogao pricati vrlo dugo. Budi fini sa Vuletom pa mozda ti i "oda tajnu" koji je to mixercic. Naci ces ti mixer za sebe i ne gubi nadu jer... nada nas je odrzala, njojzi hvala.
tranzit je offline   Reply With Quote
Star 31.07.2011, 04:56   #8
smuchac
Odomaćeni član

smuchac's Avatar

Standard

@ Vule: Hvala,cijenim tvoje mišljenje nakon listanja po forumu.

Dalje...

Ma svaka čast svima vama,nemam ništa protiv nikoga i ne želim nikoga iznervirat niti ništa slično. Jasno mi je da je Behringer niža klasa i da se ne može mjeriti s većima. To je jasno "iz aviona",ali kad si financijski ograničen i kad počinješ posao muzičara i nemaš para,kako da u samom početku uzmeš neki stroj koji košta brdo para i da je dobar/najbolji? Znam da iskusnima i uhodanima ovo zvuči glupo,ali i oni su jednom počeli i danas se smiju opremi na kojoj su počeli svirati i koja je tada u prosjeku bila jadna i šugava naspram one koju sad imaju i na kojoj sviraju,ali jednom treba krenuti iz nule. Mi sad nemamo ni tih 200 i nešto € a kamoli 500 i više koliko bi trebalo nekim profi muzičarima za mixer danas. Sad kad ih nemamo,mislim da ne treba odustati ili se varam?

@ Tranzit: Pa otkrijte mi tu nesretnu tajnu da se i ja naučim nešto prije nego sam kupio neki mixer koji neće bit dobar. Valjda sam se zato i registrirao na ovaj forum..

Promijenjeno od smuchac (31.07.2011 u 04:59 sati)
Star 31.07.2011, 05:03   #9
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ama kakvo odustajanje pobogu. Nego da ti dam jedan savjet ako ga primas. pogledaj malo po ebay, tu ces sigurno naci dobar mixer za malo para, drucije nece ici nego nekakav koristeni mixer ako hoces pristojan kvalitet.
tranzit je offline   Reply With Quote
Star 31.07.2011, 14:07   #10
smuchac
Odomaćeni član

smuchac's Avatar

Standard

Imam prijatelja koji je maher za E-bay i stalno nekog đavla naručuje.
Njega ću upregnut kad dobro pronjuškam ako ne nađem kod nas nešto.
Imam neki strah od takvih kupovina da se nešto ne desi jer onda nemam kome plakat...

Možeš li mi neke (koje neću dolje navesti) proizvođače šapnut da se znam ravnat?

Ja sam nekad koristio jedan stari Dynacord,za Soundcrafrt sam čuo da je dobar,a dalje ne znam skoro pa ništa jer nisam imao puno iskustva. Možda ni ova dva nisu nešto jer nisam upućen skroz...

Ovaj A&H i Behringeri su mi pod nosom pa sam mislio s njima kombinirat jer znam ljude koji mi to mogu sredit. Između ostalih,ovdje su mi pod nosom još Alesis,Mackie,Peavey,Samson i Soundcraft.

Ima tu još prostora za odabir ali stvari su dosta skuplje i sad kad ste me "prosvijetlili" imam još jedno pitanje.

Jeli dovoljno 500 € da se završi priča s ovime? Ako neće ići preko 500 ja bih bio prezadovoljan. Za svirke ne zaradimo neke velike pare,sad smo nekako skupili neku paru da otplatimo kutije i počeli bi stavljati sa strane novac da se ponovimo s mixerom i da smo više mirni. Kad dođe zima,bit će manje svirke jer ovdje kod nas sve zamre,a i para treba više,tko će kupovat mixer tad...
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 05:59

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije
Loading...