|
|
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 22.07.2010
Mjesto: Sarajevo
Downloads: 432
Uploads: 2
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: Korg Pa800 i Korg Tr 61
Interesi: Plivanje s preponama
![]() |
![]()
Pozz ljudi imam pitanje, ne znam da li je ovo vec bilo negdje, nisam nasao na pretrazivacu. Vezano je za Korg PA50.
Naime, mogu li nekako namjestiti da mi na razlicitim varijacijama sviraju razlicite kontre. Npr, da mi na Var1 svira ac4 kontra, a na Var2 da mi bude ac5 kontra a da se ac4 iskljuci. Nadam se da sam fino objasnio sta mi je problem ![]() Hvala unaprijed. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 28.07.2008
Mjesto: Banja Luka
Downloads: 347
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: korg pa 80,Le
Interesi: u zadjne vrijeme pas BOB
![]() |
![]()
Naravno da mozes
![]() sto se tice iskljucivanje neke varijacije i to se u recordu radi jednostavno je smanjis u style element track controls Obrati paznju da kad budes smanjivao da ti ritam bude na odredjenoj varijaciji (fill-u, intru najlakse ti je da ga pustis da ide ).... onda lagano save i snimis ga na mjestu i sa nazivom koji hices...ako neces snimis ga sa bas tim nazivom i tim mjestom ![]()
![]() |
#3 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Ok drug hvala ti probacu.
Fora je mi hocu na jednoj varijaciji da umjesto obicne kontre stavim onaj "Harckbrett" ili tako nesto, da mi on ide kad sviram improvizaciju, a da ostatak ritma - bubnjevi i basovi - bude isti. Samo me to zeza ne mogu da skontam. Probacu veceras pa ti javnem jesam li uspio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 11.05.2010
Mjesto: Srebrenik
Downloads: 679
Uploads: 12
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 35 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg PA900
![]() |
![]()
izaberes ritam na kojem hoces to da uradis pa ides record current style pa menu i ides onda na opcijeu s.elem.ctl tako pisei onda mijenjas po varijacijama,na kojoj hoces sta da ti svira...i onda to snimis.ako ne bude uspjelo kad snimis onda moras taj ritam ponovo cijeli prekopirati.ides na record pa new style menu pa copy i izaberes dole All i kopiras taj ritam pa onda uradis to gore sto sam napisao.ja mislim da je to to
![]()
![]() |
#5 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
@Ramelow
Za to sto hoces mozes jednostavno da udjes u record/edit izmenjas samo boje, podesis sve boje posebno za svaku varijaciju i memorises. Zatim kad izadjes cekiras opciju Original style sounds i eto ti, svaka varijacija ima posebno odabrane boje. Nanoviju pa seriju je ovako, mislim da i na stariju moze isto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Nekako mi izgleda ko da je ovo dobra opcija, posto ja ne kopiram nista iz nekog drugog ritma, nego samo hocu da na jednom ritmu na 2 varijacije imam razlicite kontre.
Hvala obojici jos jednom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 11.05.2010
Mjesto: Srebrenik
Downloads: 679
Uploads: 12
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 35 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg PA900
![]() |
![]()
pa to je to sto sam ti napisao.kad udjes u tu opciju s.elem.ctl tu kliknes na npr.varijaciju 1 i stavis kontru koju zelis pa onda na varijaciju 2 i opet stavis neku drugu kontru i to je to,onda samo snimis i to je to
![]()
![]() |
#8 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Svakako sam rekao hvala obojici
![]() Dodato: Probao sam ali mi ne ide... ![]() Jel prvo izmijenjam varijacije pa sve zajedno snimim, ili mijenjam i snimam varijacije jednu po jednu... HELP Promijenjeno od ramelow (14.11.2011 u 09:03 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|