|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 07.12.2009
Downloads: 315
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: Pa3X / Triton Extreme / Triton TR
![]() |
![]()
pozdrav
drug mi kupijo pa1x pro koji "radi" kako treba kad sviras sa fabrickim bojama. stavili najnoviji os 3 i musical res u njega i bilo koji set da stavimo zvuci ko da su zvucnici probili. svuci kao transistor/radio koji nije stanicu tacno nasao ako razumiti. probao sam ram iz mog tritona stavit. cak sam disk probao drugi ali nece. opet isto. sad sam preko googela ovo nasao "" Sometimes, User Sounds saved with OS versions from 2.0 to 3.0 were not associated to the right User Multisample. This could result in Sounds playing the wrong Samples. This problem existed when single Sounds of banks or Sounds were loaded; it did not exist when loading full .SET folders. To solve this problem, we changed the User Sound format. After having loaded OS 3.01, you must convert the User Sounds created with OS versions from 2.0 to 3.0 (assuming they make use of User Samples) to the new format. Load the old .SET folders, and save each single User Sound, making use of User Samples, over itself (i.e., at the original location). This is detailed in the Pa1X-301U-Readme leafsheet."" Ali ne razumijem "change the user sound format" kako? Probao sam i Cedo set pedja bubaja i sve zivo ali nece. semplovi se stalno kvari. jel ima neki specijalni nacin kad se ucitava setovi u pa1x pro? mozda ja gresim? ja ga spojim na pc preko usb. prebacim set u HD, udjem na Load i ucitam set. neznam dali ima neki drugi nacin na pa1x pro koji ja neznam? molim vas ako znate. ja vise neznam sta da probam. a zao mi je druga koji ga kupio ![]() /Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
Pozdrav kolega. Jedino sto znam da pokusas je ovo sto sam i ja radio davno kada je izasao taj os 3.01. Kod mene nije bilo problema jer sam isao nadogradnju odmah na 3.01 i radio sam svoj set, ubacivao svoje semplove ali i tudje samo sto sam to radio "pjesice" ali druge kolege su imale problem pucketanja, krcanja semplova iz setova koji su radjeni na starijem OS. Pokusaj ovo : Prvo instaliraj OS 3.01 ako vec nisi . Kao resources se koriste res 3.00. Ubaci taj stari set. Ako bude isti problem , udji u Sound i svaki program koji je vezan za semplove snimi ponovo na isto mjesto. Ne moras mijenjati nista u parametrima. Dovoljno je samo uci u sound edit i snimiti ga ponovo. Problem loseg zvuka nebi smio da se pojavljuje na fabrickim ritmovima i programima jer oni nemaju veze sa semplovima. Ako bude dalje problema pisi pa cemo rijesiti. OS 3.01 imam i res 3.00 pa ako zatreba javi. Pozdrav!
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio DinO74 za ovaj koristan post: | Danielsan (05.01.2012) |
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Hvala DinO74
on kad ga kupijo bijo je fabricki OS od 2003. mislim da je 1.0? Mi smo odma stavili 3.01 i poslje musical res 3.0 isto kao ti ali koji god set da stavimo semplovane boje pucketa krce kao sto govoris. nesto sto mi bilo cudno. probao sam vadit memoriju iz njega i opet ucitat citav set koji bi trebao bit prevelik ali opet ga ucitao. to mi nije jasno? trebalo bi pisat, (memory full?) snimanje semplove nikad nisam probao i neznam. mozda mognem, ali kako znam na koji mjesto da ga stavim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
|
![]()
Maksimalna velicina seta za pa1xpro je 32 MB. Na racunaru kada gledas veličinu foldera.set pise skoro i 34 MB
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
citao sam da pa1x ima 16mb fabricki ugradjeno.
kad ga otvorim vec ima 1 EDO stick i 3 praznih slota. neznam dali je to extra ili ako mu je to orginal, na memoriji nista ne pise. kao sto sam rekao. taj stick sam probao izvadit i uspijo ucitat seta od 32mb. kako je to moguce? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
AJ LAV KORG
Registrovan/a dana: 09.12.2009
Mjesto: Srbija
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
![]() |
![]()
Kako si bre učitao set a nemaš ram memoriju??? Pa1x može paksimalno da ima 2 x 16mb fabrički, i kad izvadiš ram pločice ne može ništa da učita, jesi li siguran da je taj set 32mb???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
|
![]()
@nikadvisekorg... nisam smio da komentarisem ali i meni nesto cudno to da bez ram memorije ucitava set. Podsjetilo me na one davne teme o prepravljanju maticne ploce na pa1xpro te da onda moze da cita 64 MB a o tome se raspravljalo na veliko...prepiralo, svadjalo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
AJ LAV KORG
![]() |
![]()
nema davnih tema, pa1x može da se proširi, ali i u tom slučaju on mora da IMA ram memorije. Ja sam imao takav pa1xpro na 96mb, exb slotovi su prepravljeni da rade kao ram, ali kad izvadiš memorije ne može ništa da učita. Da li je moguće da negde okačiš taj set da vidimo o čemu se radi jel uopšte to za pa1x?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
nasao sam problem.
memorija u njemu je 16mb. znaci nije bilo dovoljno za taj set. jucer kad sam probavao sa stavijo sam jedan EDO od 32mb iz mog tritona. izgleda da pa1xpro maximalno 16mb na slot cita. kad sam sad staviojo 2x32mb iz tritona u pa1x pisalo je da ima 16mb u svaki slot. Ucitao set sve je radilo kako treba. jos uvek mi cudno kako uspije ucitat set od 32mb na 16mb memorije? ali sad nema veze. nek si kupi 2x16mb i nek cepa ![]() hvala svima na odgovorima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
AJ LAV KORG
![]() |
![]()
Ama ako imaš 1 momorijski modul od 16mb a set od 32mb, klavijatura će da učitava semplove dok ne napuni tih 16mb i onda će da stane sa ubacivanjem, set će da se učita ali PCM podaci (semplovi) će da se učitaju delimično, što znači da neće sve farbe/bubnjevi da rade.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|