Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 05.01.2012, 08:32   #1
Danielsan
Početnik forumacije!

Danielsan's Avatar

Registrovan/a dana: 07.12.2009
Downloads: 315
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: Pa3X / Triton Extreme / Triton TR
Danielsan befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard pa1x pro sample problem

pozdrav

drug mi kupijo pa1x pro koji "radi" kako treba kad sviras sa fabrickim bojama.

stavili najnoviji os 3 i musical res u njega i bilo koji set da stavimo zvuci ko da su zvucnici probili. svuci kao transistor/radio koji nije stanicu tacno nasao ako razumiti.
probao sam ram iz mog tritona stavit. cak sam disk probao drugi ali nece. opet isto.

sad sam preko googela ovo nasao ""
Sometimes, User Sounds saved with OS versions from 2.0 to 3.0 were not associated to the right User Multisample. This could result in Sounds playing the wrong Samples. This problem existed when single Sounds of banks or Sounds were loaded; it did not exist when loading full .SET folders.
To solve this problem, we changed the User Sound format. After having loaded OS 3.01, you must convert the User Sounds created with OS versions from 2.0 to 3.0 (assuming they make use of User Samples) to the new format. Load the old .SET folders, and save each single User Sound, making use of User Samples, over itself (i.e., at the original location).
This is detailed in the Pa1X-301U-Readme leafsheet.""

Ali ne razumijem "change the user sound format" kako?

Probao sam i Cedo set pedja bubaja i sve zivo ali nece. semplovi se stalno kvari.
jel ima neki specijalni nacin kad se ucitava setovi u pa1x pro? mozda ja gresim?

ja ga spojim na pc preko usb. prebacim set u HD, udjem na Load i ucitam set. neznam dali ima neki drugi nacin na pa1x pro koji ja neznam?

molim vas ako znate. ja vise neznam sta da probam. a zao mi je druga koji ga kupio

/Hvala
Danielsan je offline   Reply With Quote
Star 05.01.2012, 09:32   #2
DinO74
Odomaćeni član

DinO74's Avatar

Registrovan/a dana: 07.11.2004
Mjesto: Mumiland
Godina: 50
Downloads: 805
Uploads: 4
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 48 puta u 43 Postova
Instrumenti: Pa1XPRO, M1, 01W/FD, Microkorg, Fantom X6,D50,D10,JX-8P, Gaia, SY77, DX7, CS1x,Mininova, K2000
DinO74 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
DinO74 pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Pozdrav kolega. Jedino sto znam da pokusas je ovo sto sam i ja radio davno kada je izasao taj os 3.01. Kod mene nije bilo problema jer sam isao nadogradnju odmah na 3.01 i radio sam svoj set, ubacivao svoje semplove ali i tudje samo sto sam to radio "pjesice" ali druge kolege su imale problem pucketanja, krcanja semplova iz setova koji su radjeni na starijem OS. Pokusaj ovo : Prvo instaliraj OS 3.01 ako vec nisi . Kao resources se koriste res 3.00. Ubaci taj stari set. Ako bude isti problem , udji u Sound i svaki program koji je vezan za semplove snimi ponovo na isto mjesto. Ne moras mijenjati nista u parametrima. Dovoljno je samo uci u sound edit i snimiti ga ponovo. Problem loseg zvuka nebi smio da se pojavljuje na fabrickim ritmovima i programima jer oni nemaju veze sa semplovima. Ako bude dalje problema pisi pa cemo rijesiti. OS 3.01 imam i res 3.00 pa ako zatreba javi. Pozdrav!
DinO74 je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio DinO74 za ovaj koristan post:
Danielsan (05.01.2012)
Star 05.01.2012, 10:29   #3
Danielsan
Početnik forumacije!

Danielsan's Avatar

Standard

Hvala DinO74

on kad ga kupijo bijo je fabricki OS od 2003. mislim da je 1.0?
Mi smo odma stavili 3.01 i poslje musical res 3.0 isto kao ti ali koji god set da stavimo semplovane boje pucketa krce kao sto govoris.

nesto sto mi bilo cudno. probao sam vadit memoriju iz njega i opet ucitat citav set koji bi trebao bit prevelik ali opet ga ucitao. to mi nije jasno? trebalo bi pisat, (memory full?)

snimanje semplove nikad nisam probao i neznam. mozda mognem, ali kako znam na koji mjesto da ga stavim?
Star 05.01.2012, 13:25   #4
DinO74
Odomaćeni član

DinO74's Avatar

Instrumenti: Pa1XPRO, M1, 01W/FD, Microkorg, Fantom X6,D50,D10,JX-8P, Gaia, SY77, DX7, CS1x,Mininova, K2000
Standard

Maksimalna velicina seta za pa1xpro je 32 MB. Na racunaru kada gledas veličinu foldera.set pise skoro i 34 MB Nije bitno sada ucitavanje pojedinacnih semplova. Stvar je u tome da se odredi da semplovi idu zajedno sa setom. Kada ucitas taj set, poenta je otvoriti svaki User sound koji je uradjen na osnovu sempla odnosno koji u sebi sadrzava sample i samo ici na write sound. Snimiti ga na isto mjesto. To je sav problem. Ne mogu da se sjetim kada sam radio OS update prije skoro 5 godina... dali je trebalo prvo instalirati OS 2.54 pa tek onda 3.00 pa 3.01. Vjerovatno ce se jos neko od kolega ukljuciti u ovo. OS 2.54 imam. Uglavnom rijesit cemo taj problem a i nisam pored klavijature ...
Star 05.01.2012, 14:10   #5
Danielsan
Početnik forumacije!

Danielsan's Avatar

Standard

citao sam da pa1x ima 16mb fabricki ugradjeno.
kad ga otvorim vec ima 1 EDO stick i 3 praznih slota.
neznam dali je to extra ili ako mu je to orginal, na memoriji nista ne pise.

kao sto sam rekao. taj stick sam probao izvadit i uspijo ucitat seta od 32mb. kako je to moguce?
Star 05.01.2012, 17:07   #6
nikadvisekorg
AJ LAV KORG

nikadvisekorg's Avatar

Registrovan/a dana: 09.12.2009
Mjesto: Srbija
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
nikadvisekorg ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Kako si bre učitao set a nemaš ram memoriju??? Pa1x može paksimalno da ima 2 x 16mb fabrički, i kad izvadiš ram pločice ne može ništa da učita, jesi li siguran da je taj set 32mb???
nikadvisekorg je offline   Reply With Quote
Star 05.01.2012, 17:29   #7
DinO74
Odomaćeni član

DinO74's Avatar

Standard

@nikadvisekorg... nisam smio da komentarisem ali i meni nesto cudno to da bez ram memorije ucitava set. Podsjetilo me na one davne teme o prepravljanju maticne ploce na pa1xpro te da onda moze da cita 64 MB a o tome se raspravljalo na veliko...prepiralo, svadjalo
Star 05.01.2012, 17:55   #8
nikadvisekorg
AJ LAV KORG

nikadvisekorg's Avatar

Standard

nema davnih tema, pa1x može da se proširi, ali i u tom slučaju on mora da IMA ram memorije. Ja sam imao takav pa1xpro na 96mb, exb slotovi su prepravljeni da rade kao ram, ali kad izvadiš memorije ne može ništa da učita. Da li je moguće da negde okačiš taj set da vidimo o čemu se radi jel uopšte to za pa1x?
Star 05.01.2012, 18:47   #9
Danielsan
Početnik forumacije!

Danielsan's Avatar

Standard

nasao sam problem.
memorija u njemu je 16mb. znaci nije bilo dovoljno za taj set.
jucer kad sam probavao sa stavijo sam jedan EDO od 32mb iz mog tritona. izgleda da pa1xpro maximalno 16mb na slot cita.
kad sam sad staviojo 2x32mb iz tritona u pa1x pisalo je da ima 16mb u svaki slot. Ucitao set sve je radilo kako treba.

jos uvek mi cudno kako uspije ucitat set od 32mb na 16mb memorije? ali sad nema veze. nek si kupi 2x16mb i nek cepa

hvala svima na odgovorima
Star 06.01.2012, 00:05   #10
nikadvisekorg
AJ LAV KORG

nikadvisekorg's Avatar

Standard

Ama ako imaš 1 momorijski modul od 16mb a set od 32mb, klavijatura će da učitava semplove dok ne napuni tih 16mb i onda će da stane sa ubacivanjem, set će da se učita ali PCM podaci (semplovi) će da se učitaju delimično, što znači da neće sve farbe/bubnjevi da rade.
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 04:13

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije
Loading...