Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 19.08.2007, 17:52   #1
vaxy
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 04.06.2007
Godina: 37
Downloads: 320
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 4 puta u 3 Postova
vaxy befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard PITANJE ZA SVE

OVAKO KOLEGE, HTIO BI PRODATI KORG TRINITY I UMJESTO NJEGA UZETI KORG N364. E A SAD JE PITANJE, DALI MI SE TO ISPLATI I KAKVA JE TO KLAVIJATURA U USPOREDBI S TRINITY?
HVALA
vaxy je offline   Reply With Quote
Star 19.08.2007, 20:00   #2
kuki
Kao kod kuće

kuki's Avatar

Registrovan/a dana: 23.11.2005
Mjesto: Zrenjanin
Downloads: 1668
Uploads: 26
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 18 puta u 17 Postova
Instrumenti: Yamaha 9000pro, Korg TR76
Interesi: Ribe na dve noge
kuki befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
kuki pošalji poruku preko MSN messengera kuki pošalji poruku preko Yahoo! messengera
Standard

Ja to nebi radio jer KORG N364 losija od Trinity-ja.
I KORG N364 je dobra klavijatura ne kazem da je losa,ali je Trinity bolji.
kuki je offline   Reply With Quote
Star 19.08.2007, 20:07   #3
DinO74
Odomaćeni član

DinO74's Avatar

Registrovan/a dana: 07.11.2004
Mjesto: Mumiland
Godina: 50
Downloads: 805
Uploads: 4
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 48 puta u 43 Postova
Instrumenti: Pa1XPRO, M1, 01W/FD, Microkorg, Fantom X6,D50,D10,JX-8P, Gaia, SY77, DX7, CS1x,Mininova, K2000
DinO74 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
DinO74 pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Vaxy druze...N364 je u svakom pogledu igracka u poredjenju sa Trinity. Tu ustvari i nema poredjenja jer je trinity workstation. Svaki bolji poznavalac Korg klavijatura ce ti reci isto... NEDAJ TRINITY AKO JE ISPRAVAN NI POD KOJU CIJENU !!!
DinO74 je offline   Reply With Quote
Star 19.08.2007, 20:42   #4
vaxy
Vredan član društva

Standard

MA ALI OVO JE OBICNI TRINITY BEZ MOS I TIH SRANJA. NEGDJE SAM CUO DA NA N364 IMA DOBRE TAMBURE I HARMONIKE, DOK ZA TRINITY TO NEMOGU NIGDJE NACI POGOTOVO JER NIJE NI + NI V3 NI NIST
Star 19.08.2007, 20:48   #5
DinO74
Odomaćeni član

DinO74's Avatar

Registrovan/a dana: 07.11.2004
Mjesto: Mumiland
Godina: 50
Downloads: 805
Uploads: 4
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 48 puta u 43 Postova
Instrumenti: Pa1XPRO, M1, 01W/FD, Microkorg, Fantom X6,D50,D10,JX-8P, Gaia, SY77, DX7, CS1x,Mininova, K2000
DinO74 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
DinO74 pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

ma nema ni moj i on je obicna verzija... N364 mozda ima koji multisample drugaciji i to je jedino to
al vjeruj mi druze ...to je igracka u poredjenju sa trinity
DinO74 je offline   Reply With Quote
Star 20.08.2007, 15:31   #6
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Istina, Trinity je puno bolja klavijatura od N364. Ali, kao vlasnik KORG-a N364 mislim da je za live stage N364 bolji bez obzira na AI2 sintezu koja je lošija od Trinityeve. Trinity je gotovo studijski synth. Napomenuo bih da su oba syntha workstationi i da nemaju sampler, no s postoječim bojama se dade na njima napraviti vrlo solidan set boja za živu svirku. Isto tako valja reči da su oba synta iste generacije s time da je u ono vrijeme Trinity bio TOP model od KORG-ovih workstationa, a N364 ili N264 (6,5 oktavna verzija) malo slabiji model koji je izašao prvenstvenoi kao nasljednik vrlo popularnog (u to vrijeme) X3. Tako je i princip rada na njemu i editing tj samo programiranje isto kao i na X3, ali mu je memorija za duplo jača. Ima MS-DOS kompatibilan FDD i vrlo solidan sequencer. Također imaš 400 combinacija i 400 programa s GM standardom pride. Editing ti omogučava u COMBI modu mixing 8 programskih boja, tako da i dan danas nakon 10-tak godna nakon što je N364 proizveden zna bolje u nekim bojama zvučati od bilo kojeg Tritona. Tamburice na N364 su legendarne, ali moram ti napomenuti da savršenstvo tona tambure (skoro kao sample) je moguče napraviti uz višednevnu mukotrpnu izradu solo boja u program modu i rada s oscilatorima. Tko je polomio zube na tamburicama taj ih sigurno neće džaba dati. Harmonike i hamonnds sounovi na N364 zvuće bolje nego na Trinityu iako to sad nije neko savršenstvo, no kad govorimo o ostalim soundovima tipa klavir, organ's, gitare, turbe, saxevi onda N364 pored Trinytia nema što tražiti. U biti dade se sve to složiti i Trinity svakako može zvučati duplo bolje nego N364, ali potrebno je rada i rada. S druge strane mana N364 u svojoj paleti tvorničkih boja ima užasno plastične klavire i nevjerojatno loše brasseve. Tu nema pomoči jer opće poznato je da KORG je daleko najlošiji baš kod Brass tonova od svih proizvođača od velike trojke. No valja mu pohvaliti i stringove, koji su i dan dans 90 % svih programskih stringova u Triton generaciji workstationa.
Zaključak je u biti sljedeči : materijal za N364 možeš nači na svakom čošku jer čita soundove i od X3, a postoji i konvertor s T3 i 01W/FD pa ti zvukovi zvuče gotovo indentičnoi ako i ne bolje nego na orginalu. Trinity je bolja "zvijerka", no materijala za Trinity ima opčenito puno manje, jer barem kod mene live svirači su izbjegavali Trinity bez obzira na touch screen zbog sporosti kod odabira boja. N364 ako se dobro posloži u COMBI modu uz tipku hold omogučuje 20-tak banki od po 10 boja u svakom momentu što je za live stage više nego dovoljno.
kreso je offline   Reply With Quote
Star 20.08.2007, 16:02   #7
vaxy
Vredan član društva

Standard

PUNO HVALA NA OPSIRNOM ODGOVORU. MENI BAS NAJVISE I TREBAJU HARMONIKE I TAMBURE, DOK MI TO NA TRINITY TO BAS I NE ZVUCI ONAKO KAKO BI TREBALO. PA KOLEGA KRESO, AKO MI MOZES POMOCI DA NABAVIM PAR BOJA ZA N364 BIO BI TI VEOMA ZAHVALAN, A AKO TREBA MOZEMO SE DOGOVORITI ( NESTO U ZAMJENU ).
A AKO NE IPAK HVALA JER SI MI SAD POMOGO U ODLUCI
Star 21.08.2007, 07:59   #8
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Nemaš problema. Javi se na private pa čemo nešto i poslat. Ljudi smo :wink:
kreso je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Oznake
pitanje, sve

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 00:23

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije