|
|
Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum... |
![]() |
|
Alati tema
![]() |
Display Modes
![]() |
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
|
![]()
Dečki jedno pitanjce: da li je moguće miksati više soundova u jedan program na VSampleru? I ako je moguće, na koji način?
Hvala unaprijed! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Ajd objasni to svoje pitanje malo detaljnije. Sta u sustini hoces sa tim samplovima ? Multilayer Program ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
|
![]()
Izraditi iz 2 sounda/sampla 1 sound. Da npr. izmiksam trubu i sax u jedan sound. Ne govorim o multilayeru.
Postovano sa mobilnog uređaja |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Mozes da prevuces trubu u polje gde je sax,medjutim to bas i nije neka sreca.Najbolje ti je da instaliras neki VST host program,npr VST host ,koji je free,ili neki drugi,nebitno,ima ih vazdan,i onda u njemu otvoris dva Vsamplera,i u jednom podesis trubu,u drugom sax i to ti je to.Dodeljujes im efekte koje zelis,pojacavas,smanjujes,nezavisno jedan od drugoga.
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
|
![]()
Kužim,hvala.
S obzirom da bi kroz navedeni host radila 2 programa VSemplera, ne usporavi li to rad Pc-a? Postovano sa mobilnog uređaja |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 20.02.2012
Mjesto: Wien
Downloads: 482
Uploads: 6
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 23 puta u 23 Postova
Instrumenti: VSTi + Midi keyboard
![]() |
![]()
Zar nije bolje da napravi nesto slicno kao performance na klavijaturi? A za to mu treba samo jedan vsampler? Npr. 1. Kanal sax ,a na 2. Kanal truba.
Sent from my LT18i using Tapatalk
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
|
![]()
marko87 hvala puno na info.
Ako nije problem, možeš li ukratko opisati kako se to radi? Kako misliš 'Kanal'? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 20.02.2012
Mjesto: Wien
Downloads: 482
Uploads: 6
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 23 puta u 23 Postova
Instrumenti: VSTi + Midi keyboard
![]() |
![]()
Nisam puno petljao sa klavijaturom i midi kanalima. Ali iz malog iskustva sa klavijaturama mislim da to moze da se odradi. Npr. na Korgu imas Sound i Performance. Taj performance moze da se sastoji iz 4 sounda koliko se secam. A svaki sound se nalazi na jednom midi kanalu, lupam od 1 do 4 od ukupno 16. Od 9. do 16. kanala su instrumenti koji se nalaze u ritmu(bubanj,bass,udaraljke , fraze..) Znaci tebi je potrebno da podesis klavijaturu da salje svih 16 kanala u softwer. Neki koncept rada sa aranzeromi Samplerom koji ja imam u glavi je sledeci:
Kompletnu klavijaturu na fabricki. Napravio bih library-e u Vsampleru sa instrumentima koji bi bili sa identicnim nazivima kao u klavijaturi. ( S tim sto fabricke zvukove mozes jos da doterujes , sto cini mi se ne moze sa ROM zvukovima u klavijaturi) User zvukovi ti cak i ne bi bili potrebni. Kad se sve to odradi i podesi, pozivanjem bilo kog instrumenta iz klavijature desava se promena instrumenata i u Softweru. Jeste veliki posao , ali bi se isplatilo. Naravno, treba dosta znanja oko toga, sto ukoliko si uporan ne bi trebalo da bude problem. Ima dosta toga na forumu.
![]() |
#9 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Ama kako ne govoris o multilayeru kad je upravo to sto hoces, multilayered sound ? Sigurno da mozes to da uradis u VSampleru, to je jedna od osnovnih karakteristika i mogucnosti VSamplera. Jedan instrument u VSampleru moze da ima 32768 Zona, svaka Zona je u sustini jedan Sample. Kako ces ti te Zone da poredjas u jednom instrumentu (po Velocityju, Keyboardu, da li ce da se preklapaju i po Velocityju i po Keyboardu itd...) to je tvoja stvar. Shodno tome u jednom instrumentu ti mozes da imas ne dva sounda nego desetine ili cak i stotine sounda koji ce se skupa cuti i svaki od njih moze da ima svoje nezavisne parametre koje dozvoljava Zone Editing.
Promijenjeno od tranzit (08.08.2012 u 16:18 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Odomaćeni član
|
![]()
U redu, hvala.
Ja sam mislio da multilayeri ovise samo (i samo) o dinamici. Dakle, u 'Zone edit-u'... |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|