|
|
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Pozdrav drustvo, imam jedno pitanjce. Trazio sam po forumu, ali nisam nasao konkretan odgovor, ili ne postoji, ili ja nisam dobro trazio. Uglavnom, zanimam me kako se iz jednog seta u drugi prebacuje boja koja je snimljena u performansu da (kada je prebacim) zvuci identicno kao u prvom setu? Klavijatura je pa600 ali mislim da je princip isti kod svih novijih pa serija. Ja sam pokusao nesto da uradim sam po sistemu zapisivanja, prebacim semplove koji su vezani za tu performansu, ali kada dodju na red efekti, tu se pogubim. Da li se efekti dodaju na sam sempl, ili se dodaju u sklopu performanse? to nemogu da provalim. Onda takodje, da li sempl kada ga prebacim u svoj set mora da bude adresiran na istom mestu gde je bio i u starom setu, ili mogu da ga iskopiram na bilo koje prazno mesto? Da ne duzim, jednostavno ako neko moze da mi detaljno opise kako da prebacim celu performansu sa jednog na drugi set, na sta treba da obratim paznju, sta da zapisem itd itd... Ili, ako je o ovom vec pisano, bio bih zahvalan samo da mi ostavite link gde mogu to uputstvo naci. pa600 nema mogucnost direktnog ucitavanja kmp fajla, pa moram da se snalazim ovako, kako znam i umem. najbolje bi bilo da mi ovo objasne kolege koji poseduju klavijaturu od pa500 pa navise, posto verujem da je ista procedura. hvala unapred.
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 02.06.2008
Mjesto: HR
Downloads: 1686
Uploads: 11
Rekao HVALA: 26
Zahvalili mu 26 puta u 23 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x, Ketron Event,Yamaha Genos2
![]() |
![]()
Pozzz sto se tice eff ja imam pa2xpro mislim da je isto sve otprilike isto sam morao efekat dodat zatim postelat u perfomanci,jer nije radio kako treba jedino ako nije negdje zakljucan jer korg ima sistem lokota za neke opcije,, a sempl kad ucitavas moze bit na bilo kojem mjestu i zapamtis gdje je i samo ga u tu perfomancu uvuces,i mora radit kako treba,neznam kolko sam ti pomogao ako te zanima slobodno se obrati. pozz drug.
![]()
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 15.08.2006
Downloads: 1068
Uploads: 3
Rekao HVALA: 40
Zahvalili mu 80 puta u 74 Postova
Instrumenti: TYROS5,BEHRINGER X32 PRODUCER,YAMAHA DSR112,JBL 618S XLF,ELECTRO VOICE ZLX12P......ITD...
![]() |
![]()
Jesi ubacio performancu iz seta??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
![]() |
![]()
Pozdrav, nisam jos prebacivao nista, posto sam u poslu, ali cu probati za vikend. Mene konkretno interesuje gde se tacno gledaju efekti koje povlaci sa sobom jedna performansa i kako da ih nastelujem kad prebcim u svoj set? Ako neko moze detaljno da mi opise? Da li se efekti moraju dodavati na svaku boju (sempl) pojedinacno (u sklopu jedne performanse), ili ima neka opcija da se na kraju doda efekat na celu performansu?
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 11.05.2010
Mjesto: Srebrenik
Downloads: 679
Uploads: 12
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 35 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg PA900
![]() |
![]()
ja mislim kad prebacis perfomancu da ce se i efekti sloziti i da ce isto zvucat onda...
![]() |
#6 |
Moderator
![]() |
![]()
Nece Asmire, probao sam to da uradim, cak ni semplove ne povuce ako nisu na identicnoj adresi gde su pre bili... mora sve da se radi rucno, i znao bih ja to uraditi, samo da mi je da provalim ovo sto sam u proslim postovima pisao sto me muci...
![]() |
#7 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Semplove povlaci sam a bitno je da u programu ucitas na pravo mesto a performansu cuvas na koje hoces mesto
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 05.03.2008
Mjesto: Knjazevac
Downloads: 1265
Uploads: 21
Rekao HVALA: 46
Zahvalili mu 77 puta u 67 Postova
Instrumenti: KORG Pa3x
Interesi: Pevanje
![]() |
![]()
Idi ovako Global / Menu /General Controls / Lock / Control / Upper 1 FXs da bude zakljucano
![]()
![]() |
#9 | |
Stvarno kod kuće
Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
![]() |
![]() Citat:
Zapiši preformans koji ti se svideo i UP1 2 i 3 koji koristi. Učitaj prvo UP1 2 3 - to je sound iz banke... ALI na pozicije na koje on traži da se učitaju. Ako ćeš time prekopirati neki zvuk koji već imaš, žao mi je , moraćeš napraviti mesta i osloboditi ta mesta koja on želi da memoriše te nove boje od tvog novog preformansa. Kada učitaš sound, onda isto tako preformans. Pusti ga da sam odredi poziciju gde je instaliran.... pre toga premesti. Ima još jedna bolja opcija: U svom setu koji trenutno koristiš otvori USER 1 i USER 2 i DK vidi koje su ti slobodne pozicije za memorisanje, ali i prazno mesto za preformans i zapiši na papir. Učitaj set iz koga želiš da učitaš boju, i SOUND u tom setu od tog preformansa premesti na lokacije identične onim praznim lokacijama koje si zapisao u svom setu da se nalaze. BEZ obzira da li su zauzete, jer tebi treba taj jedan preformans... Kada premestiš SOUND na te pozicije, ponovo izaberi taj preformans i u soundu (up 1 2 3 ) izaberi NOVE lokacije sounda u istom (tuđem ) setu, pa potom kompletan preformans memoriši na poziciju za koju znaš da je u TVOM setu koji ces ucitati kasnije - prazna. Memoriši preformans. Učitaj SVOJ set i učitaj SOUND ali sa onih novih pozicija koje si memorisao u tudjem setu...one nove lokacije, i doćiće na ona prazna mesta u tvom setu. Tako isto i preformans.... Ovaj postupak je neophodan, jer nekada jednostavno je boja drugacije podešena i ma koliko prepisivali FX ili mixer (FX send... jačine) izgubi taj zvuk.... Nije komplikovano, možda sam ja ukomplikovao pisanjem ali je jednostavno, malo vise vremena ali je zvuk identičan. Pozz
PRE PUŠTANJA JEZIKA U POGON, OBAVEZNO PROVERITI DA LI JE MOZAK UKLJUČEN. ![]() Promijenjeno od rolandx (01.03.2013 u 11:30 sati) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
![]() |
![]()
@rolandx: e ovakav sam odgovor cekao. Svaka ti cast, vidi se da imas "kliker" za sredjivanje klavijature, ovo je definitivno najbolje resenje od svih koje sam probao do sada. Ja bas hocu to da mi boja bude identicna i da se ne izgubi nista od efekata koje je ta performansa imala u originalnom setu kada je prebacim u moj. Shvatam da za ovo treba vremena, ali ce ovo biti pun pogodak. Prvo cu da poslazem svoj set, da izbrisem sve nepotrebne stvari iz njega, onda cu da popisem sva prazna mesta, pa onda idem na dopunjavanje seta. Hvala ti puno na ovom objasnjenju, i takodje hvala svim kolegama koji su se ukljucili u diskusiju.
![]() |
Favoriti |
|
|