Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 23.09.2007, 17:28   #1
antalus
Gost

Downloads:
Uploads:
Reden pa50 kako podesiti?

pravio sam intro u style worksu od matrice i taj intro stavljam na standardnu rumbu iz klavijaturez u pitanju je pa50. sad javljalju mi se dva problema:

1. kad pritisnem Gmol da mi krene intro klavijatura ga svira iz npr. Dmol-a. kako da podesim i sta na klavijaturi da kad pritisnem Gmol da mi intro ide iz Gmol-a ?

2. posto sam pravio intro u style worksu sledeci problem jeste kako prilagoditi intonaciju iz intro-a prema varijaciji npr. ako intro ide iz H dura i kad se zavrsi varijacija pocinje da svira iz Ddura. ne znam kako da vam objasnim. javlja se velika razlika u tonalitetu kad se zavrsi intro.

ako moze malo pomoci jer mi ne vredi nista bez ovoga
  Reply With Quote
Star 23.09.2007, 19:12   #2
alennios
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 20.06.2007
Downloads: 312
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
alennios befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard transponovanje

Prijatelju ako ti svira dm ai ti pritisnuo gm znaci da ti je intro transponovan za -5 odnosno +7.Moras uci u ritam tj intro i samo ga transponovati ili to isto mozes u stylworks-u imas opciju za transponovanje. Kada to uradis ako pritisnes gm onda mora svirati gm.
Pozdrav
alennios je offline   Reply With Quote
Star 23.09.2007, 20:29   #3
antalus
Gost

Downloads:
Uploads:
Reden konfuzno

stvar je u tome sto u style worksu ne moze da se podesi transpozer da ti intro ide iz kojeg ti tonaliteta zelis. ali recimo da sam odradio transponovanje zeljenog midija, kako da znam u kom tonalitetu mi ide ritam? jer se desi kad prodje intro da mi posle ritam zvuci kao da je visi ili nizi po tonalitetu od matrice
  Reply With Quote
Star 23.09.2007, 21:02   #4
alennios
Drugar foruma

Reden konfuzno ha ha

Prijatelju provjeri malo bolje.
Star 23.09.2007, 21:08   #5
alennios
Drugar foruma

Standard transpose

Za intro postavljas playback a za varijacije neutral. Varijacije ce biti u c.Onda vidis koliko ti je transponovan intro u odnosu na varijaciju. A za transpose uđes u details za intro i u ljevom gornjem cosku imas gen.part transpose i nastimas koliko je potrebno.
Pozzzzzzzzz.
Star 24.09.2007, 13:33   #6
antalus
Gost

Downloads:
Uploads:
Reden opet ja:)

druze malo sam te iscimao oko ovoga

evo pravio sam ritam od jednog midija i obicno uzimam jedan ili dva takta za varijaciju i desava se to da ne mogu nigde u pesmi da pronadjem jadan cist takt u pesmi, znaci da se u jednom taktu ne smenjuju dva akorda. i to me nervira jel prepravljas i to ili ne prepravljas mada je jako konfuzno kad ti odsviras npr gmol a on sam odsvira sledeci akord

ja sam glup oko ovoga i u zadnje vreme se bas trudim da savladam ovo, ali sve nekakvi problemi...... stvarno ti hvala sto za sve ove odgovore puno su mi pomogli
  Reply With Quote
Star 24.09.2007, 14:00   #7
alennios
Drugar foruma

Standard odgovor

Prijatelju malo sam u frci ali pokusacu ti na brzinu odgovoriti.
Ja obicno kada radim aranzmane uzimam četri ili osam taktova za varijaciju. Ako izaberes neutrala na varijaciji on ce ti sve to staviti u c dur stim da se moze javiti ukulio ima npr. na basu neki prolazni da to i neslozi kako treba a inace bi trebalo biti sve ok. To sto ti ne slozi mozes u ritmu popraviti.Ako stavis playbeck onda ce ti on mijenjati po harmoniji, zato stavi neutral.
Star 24.09.2007, 14:02   #8
alennios
Drugar foruma

Standard

Ako jos nesto treba pitaj.
pozdrav.
Star 25.09.2007, 14:35   #9
antalus
Gost

Downloads:
Uploads:
Reden ekstra si

e druze konacno pravi savet.... posto imas vece iskustvo znaci bolje je da uzimam od 4-8 taktova nego jedan ili dva? i u cemu je prednost ako uzmem 4-8 taktova u odnosu na dva

kako prepravljas te propratnice recimo u basu ili harmoniji i gde? koliko sam shvatio da bi mi ritam isao iz tonaliteta koji ja zelim moram da na transpozeru podesim da ritam krece iz : C,Cmol,Cdur,C6,Cdim? jel tako?

ovo mi je zaista puno pomoglo. svi ugrubo objasnjavaju a ovakve sitnice zapravo najvise znace.
  Reply With Quote
Star 25.09.2007, 14:39   #10
antalus
Gost

Downloads:
Uploads:
Lächeln zaboravih i ovo da pitam:)

ako izaberem npr 4-5 taktova i podesim na neutral zar ti se tada ne desava da bas sam sara po ritmu i slicno sto dovodi do bunila, kako podesiti da ceo ritam od toliko taktova ustane u jednom tonalitetu, a ne da smenjuje sam akorde i gde to podesiti u style worksu jer ja napram sve ali me ovo najvise sludjuje i buni

stvarno ti hvala puno.
  Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Oznake
kako, pa50, podesiti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 00:00

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije