|
![]() |
#1 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
pravio sam intro u style worksu od matrice i taj intro stavljam na standardnu rumbu iz klavijaturez u pitanju je pa50. sad javljalju mi se dva problema:
1. kad pritisnem Gmol da mi krene intro klavijatura ga svira iz npr. Dmol-a. kako da podesim i sta na klavijaturi da kad pritisnem Gmol da mi intro ide iz Gmol-a ? 2. posto sam pravio intro u style worksu sledeci problem jeste kako prilagoditi intonaciju iz intro-a prema varijaciji npr. ako intro ide iz H dura i kad se zavrsi varijacija pocinje da svira iz Ddura. ne znam kako da vam objasnim. javlja se velika razlika u tonalitetu kad se zavrsi intro. ako moze malo pomoci jer mi ne vredi nista bez ovoga ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 20.06.2007
Downloads: 312
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Prijatelju ako ti svira dm ai ti pritisnuo gm znaci da ti je intro transponovan za -5 odnosno +7.Moras uci u ritam tj intro i samo ga transponovati ili to isto mozes u stylworks-u imas opciju za transponovanje. Kada to uradis ako pritisnes gm onda mora svirati gm.
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
stvar je u tome sto u style worksu ne moze da se podesi transpozer da ti intro ide iz kojeg ti tonaliteta zelis. ali recimo da sam odradio transponovanje zeljenog midija, kako da znam u kom tonalitetu mi ide ritam? jer se desi kad prodje intro da mi posle ritam zvuci kao da je visi ili nizi po tonalitetu od matrice
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Prijatelju provjeri malo bolje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Za intro postavljas playback a za varijacije neutral. Varijacije ce biti u c.Onda vidis koliko ti je transponovan intro u odnosu na varijaciju. A za transpose uđes u details za intro i u ljevom gornjem cosku imas gen.part transpose i nastimas koliko je potrebno.
Pozzzzzzzzz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
druze malo sam te iscimao oko ovoga
![]() evo pravio sam ritam od jednog midija i obicno uzimam jedan ili dva takta za varijaciju i desava se to da ne mogu nigde u pesmi da pronadjem jadan cist takt u pesmi, znaci da se u jednom taktu ne smenjuju dva akorda. i to me nervira jel prepravljas i to ili ne prepravljas mada je jako konfuzno kad ti odsviras npr gmol a on sam odsvira sledeci akord ![]() ja sam glup oko ovoga i u zadnje vreme se bas trudim da savladam ovo, ali sve nekakvi problemi...... stvarno ti hvala sto za sve ove odgovore puno su mi pomogli |
![]() |
![]() |
#7 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Prijatelju malo sam u frci ali pokusacu ti na brzinu odgovoriti.
Ja obicno kada radim aranzmane uzimam četri ili osam taktova za varijaciju. Ako izaberes neutrala na varijaciji on ce ti sve to staviti u c dur stim da se moze javiti ukulio ima npr. na basu neki prolazni da to i neslozi kako treba a inace bi trebalo biti sve ok. To sto ti ne slozi mozes u ritmu popraviti.Ako stavis playbeck onda ce ti on mijenjati po harmoniji, zato stavi neutral. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Ako jos nesto treba pitaj.
pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
e druze konacno pravi savet.... posto imas vece iskustvo znaci bolje je da uzimam od 4-8 taktova nego jedan ili dva? i u cemu je prednost ako uzmem 4-8 taktova u odnosu na dva
![]() kako prepravljas te propratnice recimo u basu ili harmoniji i gde? koliko sam shvatio da bi mi ritam isao iz tonaliteta koji ja zelim moram da na transpozeru podesim da ritam krece iz : C,Cmol,Cdur,C6,Cdim? jel tako? ovo mi je zaista puno pomoglo. svi ugrubo objasnjavaju a ovakve sitnice zapravo najvise znace. |
![]() |
![]() |
#10 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
ako izaberem npr 4-5 taktova i podesim na neutral zar ti se tada ne desava da bas sam sara po ritmu i slicno sto dovodi do bunila, kako podesiti da ceo ritam od toliko taktova ustane u jednom tonalitetu, a ne da smenjuje sam akorde i gde to podesiti u style worksu jer ja napram sve ali me ovo najvise sludjuje i buni
![]() stvarno ti hvala puno. |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
kako, pa50, podesiti |
|
|