|
|
Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 06.11.2015
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
Zdravo forumasi,
Nasao sam korg triton tr za $700CAD, dali je ta realna cena ili preskupo? I kakav je za live svirka u odnosu na brzo menjane boje kao sto se moze na yamaha dx11? Izvinite ako je glupo pitanje posto sam procitao starije postove za triton tr ali ne mogu da nadjem konkretan odgovor za menjanje boje u live svirku, sviram sa bubjnarom i harmonikasom pa moram da brzo menjam boje za solo, pratnja i tako dalje! Godinama sviram na yamaha dx11, pa odlucio sam nesto malo "novije" kupiti! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
numericko menjanje boja
![]() |
#3 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 22.05.2008
Mjesto: Novi Banovci
Downloads: 652
Uploads: 2
Rekao HVALA: 270
Zahvalili mu 127 puta u 123 Postova
Instrumenti: g 1000/korg pa4x/Tyros5/Sx900
Interesi: nista posebno
![]() |
![]()
Kod nas je TR oko 400e pa ti uporedi. Sto se tice klavijature mnogo vise ti pruza nego dx11. Mozes imati sve boje sa dx 11 skoro indenticno i na korgu plus ostale boje(klavire, gudace, duvace, itd) pa terce. Znaci klavijatura mnogo vise pruza. E sad mane su mu sto tasteri znaju da prave problem, lose su odradjeni, dirka je po meni losija nego na dx 11, menjanje boja je sporije od dx 11, zato sto imas tri banke kombinacija po 127 boja. A na dx 11 imas samo jednu banku od 32, gde su ti svi tasteri odmah dostopni. Zavisi koju vrstu muzike preferiras, ja bih uzeo tog TR, jedino sto moras da znas da ce ti TR biti u pocetku dosta komplikovaniji, trebace ti vremena da se druzis sa klavijaturom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Hvala vam na odgovori! Naviko sam se na dx11, tako da bice mi tesko i mucno kad kupim bilo koje druge sprave ali ipak mislim da cu uzeti onaj TR posto dx11 ne mogu izneti zvuk za ove nove "narodne" pesme. Jos samo da najdem dobre farbe i to je to. Hvala vam opet.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
nece ti biti tesko i imas vec gotovih setova koliko hoces ,svi su slicni jako,vrte se isti semplovi,samo mozes presloziti raspored ako ti smeta,tvoje je samo da zapamtis na kom ti je broju boja
![]() Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Ej upravo zbog toga mi je bilo Yamaha dx11 najdrazi..imas jedan bank i sve ti je tu..nema misljene..samo sviraj! hehe :-) hvala na odgovoru!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
bice ti ovo jos bolje kad uzmes poslozis sam ako vec nije poskozeno po tvome,mozes sve u A bank da stavis jer staje cak 127 boja po banci,stavis prvih 10 zabavnjacke klavir,strings,sax,pad...od 10-20 harmonike ,20-30 dx boje ....od 50 pocnes terce da redjas id 50-60 Amol i sve tako mozes se puno lepo organizovati ili npr B banka ti budu samo terce poredjane po redu...ne mozes porediti sa Dx nikako
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
![]() |
#8 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Hvala drugar! Idem danas da vidim ako je sve u redu sa korgom pa da ga kupim jer jedno je kad vidis nesto po slici a drugo kad vidis uzivo! Pozzz
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|