Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Mixeri

Mixeri Sve o miksetama

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 30.11.2014, 21:10   #1
jtodorov
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 10.09.2013
Downloads: 877
Uploads: 2
Rekao HVALA: 83
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
jtodorov ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard Behringer x32 rack

Postovani kolege,
Da li neko ima iskustva sa RACK mixere. Konkretno me interesuje novi X32 RACK mikser, jer po stranim forumima pise da je on zaista odlican za rad u live situacijama. Ne zelim da kupujem ove nove X-air manje miksete jer oni nemaju dovoljno inputa i outputa na sebi, pa zato mislim da je najbolje da uzmem ovaj X32 RACK mixer.
Na stranih foruma pise da je mikser X32 puno bolji od PRESONUS STUDIOLIVE, pise da MIDAS preampi su bolji od XMAX, da ima bolje efekte itd..., ali da li je zaista tako? Da li neko je uporedio ova PRESONUS sa BEHRINGER pa da spodeli svoja iskustva?

Sta sve je potrebno za rad sa RACK mixer?
Citao sam da je potrebno da se RACK mikser poveze sa wi-fi ruter, pa da se kreira ETHERNET mreza preko koja ce se povezati laptop ili ipad, ali kako to tocno treba da se izvede?

Mi smo navikli raditi na klasicne mixere poput DYNACORDA i sada ove nove tehnologije ne razumemo

Pozdrav
jtodorov je offline   Reply With Quote
Star 30.11.2014, 22:02   #2
Milan$
Stvarno kod kuće

Milan$'s Avatar

Registrovan/a dana: 02.04.2009
Downloads: 6415
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 89 puta u 83 Postova
Instrumenti: Pa5x
Milan$ befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Milan$ pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Ja ti mogu samo o jednom reci u odnosu imedju presonusa i behringera....presonusa imam i koristim, dok na behreingeru nisam svirao, i ne mogu da sudim o zvuku, slusao sam ga nesto kratko jednom prilikom, i po meni presonus ima bolji Hall efekat, mada opet kazem nisam radio na njemu, ali s obirom da sam ga kratko slusao i da koristim presonus, rekao bih da ipak presonus ima bolji efekat....mozda ne bolji u nekoj drasticnoj meri, ali rekao bih za koju nijasnu bolji...pozz
Milan$ je offline   Reply With Quote
Star 30.11.2014, 23:53   #3
mikimiki
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 15.08.2006
Downloads: 1068
Uploads: 3
Rekao HVALA: 40
Zahvalili mu 80 puta u 74 Postova
Instrumenti: TYROS5,BEHRINGER X32 PRODUCER,YAMAHA DSR112,JBL 618S XLF,ELECTRO VOICE ZLX12P......ITD...
mikimiki befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ako vec poredimo efekte onda je tu x32 ipak u prednosti i bolje efekti rade nego na studiolive.
Bez obzira na sve i studiolive je dobar mikser ali ipak x32 pruza daleko vise .Od samih effect procesora pa do cijelog routing - a.
Taj x32 rack je potpuno isti kao i ostali x32 osim samih fizickih karakteristika, ali sve ostalo sto se software - a tice je potpuno isto. Mozes isto tako da ga nadogradis da bude 32 kanala kao i veliki x32.
Ipak, probaj i jedan I drugi pa vidi sam..Nekom je i pm1000 bolji od oba ali i to je vec druga prica.

Sto se tice povezivanja mozes iPad ili android da prikljucis preko wifi router a, a mozes I direktno recimo da prikljucis laptop.Jos ako je laptop I touchscreen tim bolje.

Promijenjeno od mikimiki (30.11.2014 u 23:56 sati)
mikimiki je offline   Reply With Quote
Star 01.12.2014, 01:16   #4
Milan$
Stvarno kod kuće

Milan$'s Avatar

Registrovan/a dana: 02.04.2009
Downloads: 6415
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 89 puta u 83 Postova
Instrumenti: Pa5x
Milan$ befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Milan$ pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

moguce je, opet kazem, to ja onako na prvo slusanje, nisam radio na behringeru,samo ga cuo na brzinu
Milan$ je offline   Reply With Quote
Star 01.12.2014, 01:47   #5
mikimiki
Odomaćeni član

Instrumenti: TYROS5,BEHRINGER X32 PRODUCER,YAMAHA DSR112,JBL 618S XLF,ELECTRO VOICE ZLX12P......ITD...
Standard

Milane, nista ti nisi pogrijesio. Cak, ko nije nikad radio na digitalnim mixerima i predlazem da predju na presonusa , mada ni ovi drugi nisu toliko teski bar sto se nasih zahtjeva tice za obicno tezgarenje..Moj drug ima Presonusa, i mixer radi odlicno bez ikakve zamjerke..
Ja sam takodje isao da uzmem 1602 ali mi je slucajno ispao za iste pare x32 producer tako da sam odmah uzeo.

Mada trenutno x32 daje daleko vise.
Sledeći član vam se zahvalio mikimiki za ovaj koristan post:
djgelogr (01.12.2014)
Star 01.12.2014, 21:08   #6
djgelogr
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 04.11.2007
Downloads: 40
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
djgelogr befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

djgelogr je offline   Reply With Quote
Star 01.12.2014, 22:46   #7
jtodorov
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 10.09.2013
Downloads: 877
Rekao HVALA: 83
jtodorov ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Da li rack miksete su pouzdani za rad na zive nastupe? Da li moze da se reaguje brzo preko kompjutera ako se desi mikrofonija?
Dodato:
Meni je iskreno cudno zasto DYNACORD CMS 1600-3 kosta 1550 eura a to je analogni mikser, a Behringer x32 compact koji je novi digitalni mikser kosta 1600eura?
Dodato:
Da li je slucajno moguce da se preko efekte na miksetu x32 dobiju terce na vokalu, tako sto bi mikser dobijao naredbu za tonalitet preko midi in port povezan sa aranzera?
Ako je ovo moguce onda nema potrebe da se dodatno kupuje eksterni vokalist

Promijenjeno od jtodorov (02.12.2014 u 00:15 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
jtodorov je offline   Reply With Quote
Star 02.12.2014, 12:06   #8
mikimiki
Odomaćeni član

Standard

To kako ce recimo x32 rack da radi zavisi samo do tebe I kako ces sve da namjestis. Isto, kao I kad promijenis klavijaturu treba vremena da se covjek navikne.
Sto se terci tice, ne moze.Bolje kupi harmonizer ako ti vec treba. Mada ako vec svirate kao orkestar onda sto ce ti harmonizer??

Ako vec gledas I analogne mixere onda pogledaj I Yamahy MGP seriju.

Promijenjeno od mikimiki (02.12.2014 u 12:08 sati)
Star 02.12.2014, 12:30   #9
sale_band
6. sekretar SKOJa

Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
sale_band befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od mikimiki Pokaži Post
Ja sam takodje isao da uzmem 1602 ali mi je slucajno ispao za iste pare x32 producer tako da sam odmah uzeo.

Mada trenutno x32 daje daleko vise.

Ova recenica govori mnogo.

Ja sam 1602 korisnik pa be bih da komentarisem sta je bolje.

Jedino, iz mog iskustva, sve sto sam od Behringera imao je picelo da za'ebava posle godinu-godinu i po...

Kod mene vise ni nalepnica Behringer nije dobrodosla
sale_band je offline   Reply With Quote
Star 02.12.2014, 14:44   #10
mikimiki
Odomaćeni član

Standard

Neznam Sale_Bend sta ti recenica govori, ali cinjenica je da sam otisao da kupim Studiolive 1602 jer sam imao toliko para.U medjuvremenu dosao je jedan pop da vrati x32 producer jer nije znao ni da ga upali. A ovdje u Kanadi cijena x32 producer je 1899.00 plus 13% taxa. Tako sam i uzeo mixer..Sve me kostalo $1300 . Ovdje na zapadu ako hoces da imas para ne otvaras kafanu, vec crkvu. .hehe
A sto se tice kvarova I to stoji da je Behringer pravio jeftinu robu. Ali novi mixeri su sasvim nesto drugo.Ako cemo po tome mjeriti neznam zasto iko vise svira na Korgu poslije onolikih kvarova na pa800. Bez obzira sto sam takodje imao isti taj pa800, i nikad nisam imao ni jednom problema. Ili tolikih kvarova sa Kronosom I sa klavirskim tipkama.
Ja sam i jos uvijek imam Presonus D8 I kao nov mi je dosao da kanali 7-8 suste toliko da uopste ne mozes da ga koristis.
Znaci na treba generalizovati.
Koji god kolega uzme mixer nece se pokajati.
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 08:55

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije