Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 26.02.2009, 15:29   #1
zox2003
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 06.02.2006
Mjesto: USA
Downloads: 283
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
zox2003 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Lächeln KORG PA-800 VOCODER mali PROBLEM

Evo sta moze da vam se desi sa vocoderom na PA800:

Znaci nacin kopcanja pretpostavljam da svi vec znamo.Ulaz u vocoder se ukljucuje na AUX izlaz iz miksete.NA kanalu na mikseti gde je mikrofon se pojaca AUX.E sada izlaz iz vocoder-a je prakticno izlaz iz PA800 koji je ukljucen u neki od stereo kanala na mikseru.Sta moze da se desi? U zavisnosti od nivoa signala koji dolazi iz klavijature u poredjenju sa nivo-om signala na kanalu gde je mikrofon postoji mogucnost da vam taj "loop" totalno pokvari "zvucnu sliku" vokala.tj. postoji mogucnost da vam nivo signala vocal+vocoder iz klavijature bude jaci nego originalni mikrofonski (vocal) kanal. Jako lose resenje za vocoder na PA800.Najbolja opcija bi bila da moze da se kompletno odvoji od L/R izlaza tj. da ima poseban izlaz iz vocoder-a.Ovako se mora biti veoma obazriv kako se podesavaju nivoi.
Da li jos neko ima ovkvo iskustvo?
zox2003 je offline   Reply With Quote
Star 26.02.2009, 17:34   #2
Niikkola
Vredan član društva

Niikkola's Avatar

Registrovan/a dana: 15.08.2008
Mjesto: Philippines
Downloads: 768
Uploads: 1
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
Instrumenti: DavidSwoniAJ
Interesi: DavidSwoniAJ
Niikkola befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Niikkola pošalji poruku preko ICQ messengera Niikkola pošalji poruku preko AIM messengera Niikkola pošalji poruku preko Yahoo! messengera Niikkola pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

To si u pravu, a i problem je kada na mixeti podesavas jacinu basa ili srednjih i visokih, ti automatski menjas i boju na vokalu, a to i nije bas neko resenje. Ako neko zna kako izbeci ovaj problem, neka se javi
Niikkola je offline   Reply With Quote
Star 26.02.2009, 17:46   #3
vujanov
Vredan član društva

vujanov's Avatar

Registrovan/a dana: 10.05.2008
Mjesto: Loznica, Srbija
Downloads: 1186
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 9 puta u 9 Postova
Instrumenti: Korg PA 800
Interesi: Muzika, kompjuteri, radio, zene...
vujanov befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ej, ljudi, ja se izvinjavam, ja uopste ne razumem kako to vi povezujete vokoder u mixetu!!!???Ja tako ne radim. Ja nemam nikakvih problema sa podesavanjem vokodera u mixeti, jer je kod mene sve odvojeno, poseban izlaz je L/R za aranzer, a poseban izlaz za vokoder na audio output 1. Tako namestite u globalu, i onda ovako prikljucujete mikrofon: Mikrofon u klavijaturu na audio input 1. (gein dugmence lepo podesite da blinka zelena lampica kod mic, tako da signal bude dobar), a a iz audio output 1, ide kabal u mikrofonski kanal na mikseti, i ti ga tamo bojis kako hoces, uopste ne morate koristiti efekte sa PA 800 vokodera, i totalno je odvojeno i sto se snage tice...Eto tako ja radim i nemam problema...probajte!
Star 26.02.2009, 17:53   #4
zox2003
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 06.02.2006
Mjesto: USA
Downloads: 283
Uploads: 0
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
zox2003 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

To je jedna od opcija ako je klavijaturista ujedno i pevac...ali imas posebno pevaca koji ima svoj mikrofon prikljucen na miksetu prvo.....Znaci moras koristiti AUX na mixeru za vocoder.A da.....zaboravih ovo oko izlaza....izvinjavam se ali se vocoder moze odvojiti od L/R izlaza na poseban izlaz (1/2)...tako da mozes posebno "dovesti" vocoder na miksetu i regulisati nivo i boju,znaci odvojeno od aranzera.
zox2003 je offline   Reply With Quote
Star 26.02.2009, 18:08   #5
Niikkola
Vredan član društva

Niikkola's Avatar

Registrovan/a dana: 15.08.2008
Mjesto: Philippines
Downloads: 768
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
Instrumenti: DavidSwoniAJ
Interesi: DavidSwoniAJ
Niikkola befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Niikkola pošalji poruku preko ICQ messengera Niikkola pošalji poruku preko AIM messengera Niikkola pošalji poruku preko Yahoo! messengera Niikkola pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

zox2003 hoces da kazes da bi zeleo da izvadis efekat iz klavijature i da ga podelis po kanalima na mixetu, koliko sam ja razumeo. Mislim da je to nemoguce!! Pitanje za Vujanov, da li bi mogao malo detaljnije da mi objasnis u koja podesavanja ides da bi postavio to da saljes signal iz audio1 za mik?
Niikkola je offline   Reply With Quote
Star 26.02.2009, 18:15   #6
skoricnik
Moderator

skoricnik's Avatar

Registrovan/a dana: 19.05.2006
Mjesto: Backa Palanka
Downloads: 4091
Uploads: 22
Rekao HVALA: 6
Zahvalili mu 177 puta u 167 Postova
Instrumenti: Ketron AUDYA5, Roland Fantom-S
skoricnik ist ein Lichtblickskoricnik ist ein Lichtblickskoricnik ist ein Lichtblickskoricnik ist ein Lichtblickskoricnik ist ein Lichtblickskoricnik ist ein Lichtblick
skoricnik pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Global -> Audio Setup -> Dole opcija za mikrofon i umesto Left/Right stavis Out1/2 i peglaj

Pozz
Dodato:
I da, ja sam pokusavao preko AUX na mikseti u sint, i mogu da kazem, da je kvalitet zvuka i pratecih vokala totalno isti. Zato...Mikrofon -> Sint -> Mikseta...Manje kablova, manje posla, a isto radi...Ja cu snimiti nekoliko demo snimaka sa mog vocalista i postavicu pa da cujete kako sam ga lepo sredio.

Promijenjeno od skoricnik (26.02.2009 u 18:20 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
skoricnik je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio skoricnik za ovaj koristan post:
Niikkola (26.02.2009)
Star 26.02.2009, 18:21   #7
vujanov
Vredan član društva

vujanov's Avatar

Registrovan/a dana: 10.05.2008
Mjesto: Loznica, Srbija
Downloads: 1186
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 9 puta u 9 Postova
Instrumenti: Korg PA 800
Interesi: Muzika, kompjuteri, radio, zene...
vujanov befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

To Skoricnik, majstore...nadam se da se sad svi razumemo, jel kontam da isto mislimo...POZDRAV
Star 26.02.2009, 18:23   #8
skoricnik
Moderator

skoricnik's Avatar

skoricnik ist ein Lichtblickskoricnik ist ein Lichtblickskoricnik ist ein Lichtblickskoricnik ist ein Lichtblickskoricnik ist ein Lichtblickskoricnik ist ein Lichtblick
Standard

U pravu si. I jos da dodam, opcija u AUDIO SETUP za mikrofon je AUDIO IN.

Pozz
Star 26.02.2009, 18:47   #9
Marco7
Stvarno kod kuće

Marco7's Avatar

Registrovan/a dana: 15.11.2005
Mjesto: Novi Pazar
Downloads: 1554
Uploads: 56
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 158 puta u 125 Postova
Instrumenti: Korg Pa3xPro , Korg Tr . . .
Interesi: muzika
Marco7 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Marco7 pošalji poruku preko MSN messengera Marco7 pošalji poruku preko Yahoo! messengera
Standard

Niste u pravu skoric i vujanov!Sta sa onima koji odvajaju klavijaturu na 4 kabla i onda na 1 ide bas gtara,2 bubanj i L i R pratnje?Tu se stvara guzva jer vokal izlazi tamo sa jos nekim elementima kao sto su Acc,drum ili tako to,najbolje izlazi vokal direktno iz mkesete!Zox i ja korisim vokalist preko aux-a ali sam ga lepo naselovao tamo u podesavanjima i radi sasvim ok jer ne cackam uopste mikrofonski kanal,uvek mi stoji isti mix eventualno su male izmene ako sam malo zaribao i tako to!
Star 26.02.2009, 18:50   #10
skoricnik
Moderator

skoricnik's Avatar

Standard

To si u pravu Marco, ali za one koji razdvajaju sint na vise izlaza. Za nas koji drzimo sve na jednom, ovo je procedura...

Pozz

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 16:17

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije
Loading...