|
|
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 01.04.2009
Downloads: 48
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 90 puta u 46 Postova
![]() |
![]()
Mjesecima sam svirao na G70. Trazio razlog tada da zavolim Rolanda i da osjetim ono o cemu Rolandovci pricaju. Uvjek me kopkalo da znam sta to oni podrazumjevaju sa sirinom, ljepotom, realnoscu i t d. Nazalaost to nikada nisam osjetio, uz priznanje da je rijec o dobrom instrumentu, nikada nisam mogao da prihvatim po meni tu tromost zvuka. Lijeva ruka i donekle dok je desna totalna tragedija. Uvjek sam imao osjecaj da sam za svoje novce dobio pola instrumenta koji moze da posluzi jer desna ruka nikada nije mogla da me zadovolji. Mislim da je G1000 u odnosu na vrijeme u kome je zivio dao najvise od te ritam sekcije.
http://www.youtube.com/watch?v=ykQJ5...layer_embedded I svirah ja tako bezbroj puta na bini sa PA1 i PA2 uz G70 i nikada ne osjetih price sa raznih foruma niti nadjoh razloga da napustim Korga. To se moze pripisati i nedostatku sensibilnosti sa taj zvuk koji mi nazalost majka priroda ne podari. A tako sam rado htio promjene jer ma kakav kolac da je dosadi ako ga uvjek jedes. Ipak da dodam kad je o Workstations i MIDI kontrolima rijec, debelo sam u Rolandovim vodama i posjedujem generacijski 5 Rolandovih Workstations u cijem zvuku uzivam. I ja kao i mnogi potajno prizeljkujem Fantom G u formi Arranzera ako i zbog cega onda makar da pogura Korga i Yamahu na danju trku od koje zvuk i muzicari imaju koristi. Bice Rolanda opet akobogda. |
![]() |
Favoriti |
|
|