|
|
Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 13.03.2008
Mjesto: Hrvatska
Godina: 43
Downloads: 830
Uploads: 21
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Korg PA800
![]() |
![]()
Imam jedan problem. Napravio sam glazbu za jednu pjesmu. Midi trake na koje sam zakačio VST istrumente i sve je OK. Sada pokušavam da snimim vokal i da napravim mix tj.spojim vokala sa glazbom. Svaki put kad snimim onda mi glas kasni za nekoliko stotinki iza glazbe?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
moras napisati koja ti je muzicka karta, ako nemas muzicku integrisane kasne.. pa onda ostaje ti da oseces malo audio track i vratis za koju sek i uklopis u muziku..
Dodato: i obrnuto naravno ako imas vec glas a nasnimvas muziku opet ce muzika da kasni..
Virus Bend (Samac-Modrica) Music studio Branoy BiH-Republika Srpska-Samac Facebook Brano Vujicic (Branoy) Promijenjeno od branoy (27.03.2009 u 21:06 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 13.03.2008
Mjesto: Hrvatska
Godina: 43
Downloads: 830
Uploads: 21
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Korg PA800
![]() |
![]()
Probao sam i na integriranoj i na USB kartici ali izgleda da nijedna nije toliko kvalitetna.
Dali jedna od ovih dviju može snimiti vokal bez kašnjenja? http://www.audiopro-croatia.com/mex/...=151&art=2651# http://www.audiopro-croatia.com/mex/...t=151&art=2835 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
|
![]()
mislim da mogu obadve, posto ih nisam probao a vidim sa low latency..
![]() |
#5 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 02.03.2009
Downloads: 52
Uploads: 0
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
Instrumenti: Roland GW8, Yamaha RGX-620DZ
![]() |
![]()
Mogu obe, sa time sto sam dosta radio sa E-MU 0202, pa cu se drzati nje. Sa njom sam u Cubase3 imao latency nesto malo preko 3ms (sa solidnim brojem VSTi i VST). Svakako upgrade-uj firmware i driver (mislim da je najsvezija verzija 8.04) - imas na zvanicnom sajtu.
Link na download zvanicnog drajvera http://www.emu.com/support/files/dow...y=0&Platform=1 Drugo, pokusaj ovo... u Cubase 3, u meniju Devices -> Devices setup... klikni na "DirectMusic" pa u dnu tog ekrana ukljuci opciju "Use System Timestamp". Zatim klikni na Windows MIDI, pa ukljuci istu tu opciju. Onda klikni na VST Audiobay i proveri koji ti je ASIO uredjaj aktivan. Za E-MU bi trebalo da pise "ASIO EMU 0202 | USB". Klikni na Expert... i ako imas Core2DUO ili neki slican multiprocesro proveri da li ti je aktivirana opcija "Multi Processing". Kad pita potvrdi sa "Apply". Nakon toga klini na "ASIO EMU 0202 | USB" potkategoriju "VST Audiobay" i na dugme "Control panel". Ako imas jak racunar stavi latency na recimo 2ms (svakako ce Cubase odrediti minimalnu vrednost). Po defaultu je 10ms, ali moze biti i niza. Eto, sad probaj... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|