|
|
Harmonizeri Da zvučite kao hor... |
![]() |
|
Alati tema
![]() |
Display Modes
![]() |
![]() |
#1 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 227 puta u 199 Postova
![]() |
![]()
Evo ovako,nabavio sam VHM5,odradio gornju tercu na Scalic podesavanju medjutim prateci vokali kao da imaju distorziju ili malo blaze receno chorus efekat i cini se kao da je ukljucena opcija mono a nje sa ovakvim podesavanjima i nema na meniju.Iskljucio sam i portamento i vibrato i pitch.
Dakle ukljucio sam iz miksete u LineIn tako da cujem i klavijaturu na cijem kanalu sam pojacao AUX,ton pratecih vokala je takav kakav sam opisao i nemoguce je pritisnuti dve dirke na kljavi jer to rezultira pojacavanjem distorzije odnosno ovog loseg zvuka.Prateci vokali jodluju da tako kazemo jer imam utisak kao da je ukljucena opcija mono. Molim za pomoc oko podesavanja. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 17.07.2008
Mjesto: Ljubljana,Varaždin, tu i tamo,posvud pomalo
Downloads: 76
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 52 puta u 46 Postova
Instrumenti: Wersi Ikarus X1, Roland Fantom G6 , CME UF50
![]() |
![]()
@Boban010
To šta si napisao kako si spojio VHM5 baš nije dobro rješenje.Zapravo uopče nije dobro! VHM5 možeš spojiti na dva načina-prvi je da mikrofon spojiš u mikrofonski ulaz na VHM5.Iz vocalista tada spojiš dva kabla u mixer na dva kanala koja tada panoramom odvojiš na lijevi i desni kanal.Klavijatura se ni u kom slučaju ne spaja na vocalist, osim sa midi kablom! Drugi način je da na mixeti koristiš AUX i tada signal šalješ iz AUX izlaza na mixeti i spajaš na line in u VHM5.Iz VHM5 je opet potrebno poslati signal natrag u mixer sa dva kabla na dva kanala koja si poslao jedan lijevo a drugi desno.Aux na kanalu od klavijature nikako ne pojačavaš, nego samo na mikrofonskim kanalima! Pozdrav!
![]() |
#3 |
Zaludan vladika
![]() |
![]()
Spojio sam bas na nacin na koji si opisao,jedino sto sam sasvim malo pojacao aux na kanalu gde je klavijatura radi lakseg pravljenja terci.E sad reci mi zasto ne sme da se pojacava taj aux?
I ako se ta distorzija(citaj izoblicenje) pojacava kada su dve dirke pritisnute,zar se nece isto dogoditi kada budu pevala 2 pevaca istovremeno i obojica koristili preko auxa VHM5? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
KRVAVI
|
![]()
AUX ti je izlazni signal iz miksera a ulazni u VHM5,isto kao kad podesavas ulazni signal mikrofona na GAIN potenciometru tako podesavas ulazni signal u VHM5 sa AUX potenciometrom da ne bude izoblicen.
don't worry,be happy,and drink 'ladno Jelen pivo! Promijenjeno od neconix (18.09.2010 u 12:32 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zaludan vladika
![]() |
![]()
Neco jasno je to meni,vec sam rekao da sam aux na sinthu vrlo malo pojacao i da to ne moze da da izoblicenje ni u kom slucaju.Cak ne moze ni sve zelene lampice da upali na onom pokazivacu jacine signala na VHM5 a kamo li da se pored zelenih upali i crvena.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
KRVAVI
|
![]()
Reci mi zasto bi uopste pevala dva pevaca istovremeno uz upaljen vokalist?
![]() |
#7 |
Zaludan vladika
![]() |
![]()
Recimo zbog pevanja u cetiri glasa!
![]() Druze,to je samo pretpostavka,ajd ne mora tako,recimo neko napravi gresku od ovih sto koriste VHM u bendu pa krene sa pevanjem(imajuci u vidu kolko se pevaci pojacavaju) to bi bilo katastrofa za usi! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 17.07.2008
Mjesto: Ljubljana,Varaždin, tu i tamo,posvud pomalo
Downloads: 76
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 52 puta u 46 Postova
Instrumenti: Wersi Ikarus X1, Roland Fantom G6 , CME UF50
![]() |
![]()
@Boban010
Samo ukratko ću ti objasniti djelovanje vocalista-dakle on na osnovni vokal šalje još četiri u pratnji.Dva su smještena na lijevu stranu, a druga dva desnu stranu panorame.Zato je bitno da vokalist spojiš sa dva kabla u mixer i odvojiš panorame.Prilikom programiranja ti možeš odrediti koliko je svaki vokal udaljen od sredine.Ako imaš samo program gdje upotrebljavaš samo tercu tada je najbolje da jednu te istu tercu pustiš i na lijevu i na desnu stranu (da ne bi ostala mono)!Isto tako treba obratiti pažnju na ulazni signal da nije prejak jer bi moglo doći do izobličavanja.Treba se malo poigrati sa ona tri potenciometra za vocal,mix i effect i nači pravi omjer.Ipak mi nije jasno zašto signal iz klavijature ide kroz vocalist?
![]() |
#9 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Dva glasa (ili signala) koja dolaze u vocalist istovremeno će u 99% slučajeva praviti problem. Vocalist je tako programiran da prihvata i prepoznaje samo jedan glas u drugi signal će ga "zbuniti", pogotovo kada kako kažeš pritisneš dve dirke istovremeno, jer onda treba da pravi tercu na dva različita tona koja dobija, još kada dodaš i glas ispadne kuršlus
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zaludan vladika
![]() |
![]()
@Zlatek
Kad kazem mono mislim na mono efekat kao kod klavijature.Naime,sta se dogadja,kada sviram intervale na sinthu recimo A-F,G-D isl. onda mi ovaj drugi ton iz intervala bude "neodlucan" kao kad pritisnes istovremeno 2 dirke na nekoj mono boji za gajde recimo iako to nisam uradio.Vec sam rekao da sam sinth preko auxa propustio na VHM samo privremeno zbog pravljenja terci.Ono sto mene interesuje da li je normalno to sto se dogadja i da li je stvarno toliko ruzan taj prateci ton-vokal da se ima utisak da je propusten kroz chorus a ponekad i distorziju? @danijel011 Logicno je to sto kazes i nemam nameru da vezujem kljavu na VHM,vec sam rekao zasto sam to uradio.Da ne ponavljam,najvise me interesuje da li je uredjaj koji sam kupio ispravan i da li su normalna ova izoblicenja na pratecim vokalima? |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|