|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 30.03.2005
Downloads: 178
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
Ako moze pomoc i oko ovoga. Na Korgu sam imao tu funkciju, pevac upadne u kontru ja udarim reset i eto nas opet na prvu. E sad ne znam da li Yamaha ima tu opciju uopste, ja do sada to nisam nasao. Ako neko zna nesto o ovome bio bih mu zahvalan da mi pojasni! :-)))
Pozzzzz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
pozz
za psr serije nisam siguran u ovu opciju..Meni se to retko dešava ![]() Dodato: Ispravak: "tempo reset" je nešto drugo.Tempo reset vraća ritam u originalnu brzinu, zovemo ga pritiskanjem "- i +" istovremeno..
https://www.youtube.com/user/bcirkvencic/videos Promijenjeno od b.o.Y.c.h. ČK (28.04.2009 u 08:37 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 56
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]()
Ma kod Yamahe samo pritisneš stop i nastaviš dalje.(naravno da sinhro start treba biti stalno uključen.Inače Yamaha nema tu funkciju posebno,kao Korg(nemaju je ni Rolandi).Pozz...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
@ Makso
Rolandi je imaju...samo zavisi od modela do modela gde je "sakrivena"...neki imaju dugme posebno za to a neki na ekranu pa stiskaj... ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Rolandinjos,imaju taster tap tempo,ali radi se o tasteru tap tempo reset(kod Korgova),koje ima funkciju da na bilo kojem djelu takta izvrši prelazak na prvu dobu.A kod Rolanda(bar kod VA7,koji sam imao i GW8,koji sad imam)postoji dugme tap tempo,dakle bez reseta samog ritma,ili to ja nisam pronašao,ako razumiješ na šta mislim.Pozdrav!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Belaj boy
|
![]()
Na Va-76 ima tempo reset,t.j.postoje dve slobodne tipke na koje mozes da isprogramiras sta ti treba a koliko se secam na Tyrosima nema tempo reset.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ja sam nekad imao Roland E - 86, ta klavijatura je stara negde (govorim u grubo) 25 godina..I još tada je e86 imao taster za tu funkciju, ako se ne varam tipka se zvala "breake mute"...NIsam siguran za novije rolande,al čudno bi bilo da nemaju...
![]() |
#8 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
@ Makso
To imas na ekranu kod VA serije...ako se dobro secam,zadrzis dugme TAP Tempo i otvara ti se slika na ekranu gde imas opciju RESET...odmah pored ti je nacrtana i ona kornjaca za automatsko usporavanje itd...nisi ti to dobro proucio...ima svaki Roland tu funkciju... Za gw8 ne znam...on je svakako "osakacen" za mnoge funkcije tako da me ne bi cudilo da nema ni ovu? P.S. Na Rolandu i nije toliko bitan taj RESET jer Roland ima HALF BAR koj spasava stvar...Korgu je to ogroman nedostatak... @ Boych Break Mute je nesto sasvim drugo...ovde pricamo o drugoj stvari... Promijenjeno od Vule (28.04.2009 u 15:20 sati) |
![]() |
![]() |
#9 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
O.K,care,hvala na objašnjenju.Ja se nisam ni trudio da nađem tu funkciju,jer rijetko kad pratim nekoga,najčešće pjevam sam,a i harmonikaš s kojim trenutno radim,a koji,takođe pjeva,ritmičan je i nemam probleme,koje su kolege opisivale.Pozdrav!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 30.03.2005
Downloads: 178
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
Hvala puno, ukapirao sam o cemu se radi!!!
A da ne otvaram novu temu, da li postoji mogucnost odredjivanja lejera kod drumKit-ova? Video sam da drum moze da se edituje samo u kompu e sad da li moze i tamo to da se uradi uopste? Recimo necu onaj zadnji lejer koji puca. Hvala unapred i pozzzzz |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|