|
|
IT Sektor Sve o digitalnim tehnologijama koje ne mogaju biti usko vezane za muziku |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
|
![]()
Kolege jel netko zna dobri program da se nadje po netu za uredjuvanje ili sam napraviti lepe vizit karte sa interesnim pozadinama,fontove simbolima..i sl,posto mi se sjebo nesto corel draw a i je vrlo dosadan trebaju mi neke ideje za vizit,program sa mogucnostima.pozz
![]() |
#2 |
Vredan član društva
|
![]()
Pa,mogao bi da probas(ja sam ga koristio,bas,za kreiranje vizit-karti),Adobe Photo Shop CS(1,2,3 ili 4).
To je vrhunski program,a za takve stvari se i koristi(izmedju ostalog). Vrlo lako se moze naci i tutorial za ovaj program(sve preko Rapidshare-a). Verovatno postoje i neki jednostavniji programi za tu svrhu,ali je ovaj meni poznat,pa ti ga zato i preporucujem. Pozdrav! P.S. Mislim da to moze da se uradi i u Word-u(recimo,u office-u 2007). Promijenjeno od Jolly (08.06.2009 u 21:16 sati) Razlog: Dodato |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
Ma mislim da je Photoshop,kao program,za ovakvu vrstu posla kao sto je izrada
vizit karte nepotreban.Znamo da je jedna od njegovih osnovnih funkcija,obrada fotografija,fotomontaze,....itd.A i prekomplikovan je za onog ko nije nikad radio u njemu. U Corelu,bilo da je verzija 10,11,12 ili X3 mozes odraditi sta hoces,i neznam zasto ti je dosadan.Jako lijep profesionalni program.... I da napomenem-sto jednostavnija vizit karta,sve je bolja.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 28.07.2004
Mjesto: Austria-Graz
Downloads: 1378
Uploads: 9
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
![]() |
![]()
kolega Svirac bt imam ja negdje na nekom Cd-u program za vizitke ali ako mi vjerus da nemam pojma gdje mi je,ako nadjem javim ti,netreba ga cak ni instalirati
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
|
![]()
U redu sve to,Corel nesto mi je defek a ga nemam u CD,pa zato trazim nesto slicno nesto sam hteo da improviziram za jedan friend ali nema veze.hvala vam pozz
![]() |
#6 |
Vredan član društva
|
![]()
Kolega probaj naci i skinuti ovaj software "BusinessCards MX" on ti je namjenjen za te stvari i veoma je lak za koristenje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 12.12.2008
Mjesto: Novi Sad
Downloads: 99
Uploads: 11
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 18 puta u 16 Postova
![]() |
![]()
micrograph window DRAW
evo ovo je moja vizitk, uradio sam je preko navedenog programa p.s. ne znam el smem ovo kaciti. hteo sam da mu pokazem samo. obrisite sliku ako je ne dopusteno Promijenjeno od BoleroBend (08.06.2009 u 22:49 sati) Razlog: zaboravio sam pravilnik |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
Ne komentarisem izgled i dizajn ove vizit karte-da se pogresno ne razmumijemo,
jer je i to stvar ukusa. Ali da opet napomenem-jednostavnost u izradi,sa nekim detaljem koji treba da asocira na nesto je osnovna smisao dizajna i izgleda vizitke. Jer jedno je vizitka,a drugo je plakat,poster,....itd. Ovo govorim,posto sam proveo 4 godine radeci na ugovaranju poslova za jednu graficku kucu(stampariju).Tako da znam kompletan proces,od ugovaranja, graficke pripreme,stampe do konacnog proizvoda. Pozdrav, |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 12.12.2008
Mjesto: Novi Sad
Downloads: 99
Uploads: 11
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 18 puta u 16 Postova
![]() |
![]()
naravno slazem se. i ja sam se vodio istim principom i dosao do ovog resenja:
-ako i ti i alen i sviracbt i svi stavimo telefone i klavijaturu na front, ko ce razlikovati moju vizitku od vase. ovu su kartu vec svi upamtili, -te je moj savet da probate do budete svoji i originalni.to je moje misljenje al opet svako zna kako mu odgovara. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ja se poslužio "BusinessCards MX" što je naveo kolega Alen..
Program je jednostavan, na našem jeziku je...Za 5min se može napraviti stvarno lijepa, originalna vizitka...Jedino što treba je kupiti tvrđi papir, ako se printa kod kuće...
![]() |
Favoriti |
|
|