Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Sistemi

Sistemi Kompletni sistemi za ozvučenje... Kombinacije...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 19.03.2014, 23:18   #1
denza_
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 03.05.2013
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 11 puta u 10 Postova
Interesi: Gitare,razglasi,sport
denza_ ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard Yamaha DSR/DXS sistem

Pozdrav kolegama,

Imam dvoumicu, pošto posjedujem 2 Yamaha DSR112 satelita želio bih uzeti binove za njih pošto binovi koje sad posjedujem nisu dovoljno glasni za ova dva satelita. Da li je bolje rješenje da uzmem 2 Yamaha DSR118w suba (800w, 132 db.max.spl) ili 4 Yamaha DXS15(600w continuous, 132db max.spl). S kojom bi opcijom imao bolji i glasniji zvuk? Znam da 15'' ne može ići duboko kao 18'', al DXS bassovi imaju DSP procesor sa 3 preseta, sa Boost i X-tended LF opcijom, tako da bi i oni mogli ići dosta duboko. Obe serije su rađene u suradnji sa Nexo-m, tako da ne sumnjam u kvalitet binova, jer za satelite iz DSR serije imam samo riječi hvale. Što se tiče financijskog dijela, 4 Yamaha DXS15 bi me došla u Thomannu oko 2800€, toliko bi se mogao protegnuti. Radi se o full bendu sa živim bubnjevima.

Hvala unaprijed
denza_ je offline   Reply With Quote
Star 20.03.2014, 00:14   #2
mikimiki
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 15.08.2006
Downloads: 1068
Uploads: 3
Rekao HVALA: 40
Zahvalili mu 80 puta u 74 Postova
Instrumenti: TYROS5,BEHRINGER X32 PRODUCER,YAMAHA DSR112,JBL 618S XLF,ELECTRO VOICE ZLX12P......ITD...
mikimiki befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Najbolje kada bi mogao uzeti dva basa i jos dva satelita.Mada ja bi uzeo sto se basova tice u tom cjenovnom rangu jbl prx600 xlf.Bolji su od Yamahe.Bar za mene.DSR su odlicni.
mikimiki je offline   Reply With Quote
Star 20.03.2014, 00:37   #3
denza_
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 03.05.2013
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 11 puta u 10 Postova
Interesi: Gitare,razglasi,sport
denza_ ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Još 2 satelita mi definitivno ne trebaju. Budžet je toliki koliki sam naveo, gledao sam i taj JBL, međutim on se više ne može kupiti nov u nas, samo nova serija 718 xlf. Možda bi najbolje rješenje bilo da uzmem dva DSR118w i da poslije nadodam još dva ista, al volio bih čuti mišljenja kolega koja su iskusnija od mene i koji su čuli kako rade ovi subovi, pošto ja nisam čuo nijedan kako radi osim DSR118w.
denza_ je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 01:35

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije