Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 20.03.2015, 23:42   #1
Dexmusicarilje
Početnik forumacije!

Dexmusicarilje's Avatar

Registrovan/a dana: 15.02.2006
Downloads: 149
Uploads: 6
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 4 puta u 3 Postova
Dexmusicarilje befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard Korg Pa - problem jacine manual basa

Postoji dosta tema na raznim forumima o ovom problemu kada se prilikom prebacivanja basa na manuelno sviranje, sto mnogi koriste najvise u dvojci, bas sam pojaca itd. ja sam imao sa tim problema i na PA80 i na PA800 i na PA600 a bogami i sada na Pa1x pro... Evo sta sam ja uradio pa vise nemam taj problem, nisam menjao ni set ni operativni sistem kako mnogi savetuju, a takodje ni isao na ciscenje klavijature od virusa kod nekog "softverskog maga"...

Svaki ritam ucitate u RECORD mod - RECORD/EDIT CURRENT STYLE, zatim na svakoj varijaciji, intru, prelazu i zavrsetku pojacam bas do 127 tj. do kraja.

postupak: odaberes npr. VAR1, taster MENI, opcija STYLE ELEMENT TRACK CONTROLS i u delu EXPRESSION pojacate "tockic" na maksimum 127.

Kada zavrsite sa svim ritmovima onda opet krenete redom i doteravate jacinu basa u track sel. da budu priblizno iste.

Ovo se desava uglavnom kada se na bas dodaju efekti i posebno pri upotrebi expression pedale a zasto ja stvarno ne znam.
Dexmusicarilje je offline   Reply With Quote
Star 11.04.2015, 01:00   #2
Yo-L-Kan
Početnik forumacije!

Yo-L-Kan's Avatar

Registrovan/a dana: 03.04.2015
Mjesto: Kragujevac
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 10
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: Klavijature
Interesi: Sviranje, spavanje, ....nje :D
Yo-L-Kan ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ja sam taj problem resio tako sto sam smanjio volume sempla.
Dakle, sempl-u je smanjen volume (u SOUND-u) do te mere da kad je bass pojacan na maximum u ritmu bude dovoljno glasan. I onda kad se ukljucivanjem manual bass-a pojaca na maximum bude ista jacina (posto je vec pojacan na maximum) .
Nadam se da sam lepo objasnio.
Yo-L-Kan je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 19:15

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije