|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 03.05.2008
Downloads: 108
Uploads: 0
Rekao HVALA: 14
Zahvalili mu 5 puta u 4 Postova
Instrumenti: Harmonika, Glas, Keyboard
![]() |
![]()
Da li je neko koristio ovaj efekat ikada, i ako jeste, molio bih za neka najkraca uputstva za njegovo koriscenje... Ja kad ukljucim mic u klavijaturu i odaberem vocoder effect - nemam zvuka preko mikrofona. Da li ima neko podesavanje, cackanje u samom efektu koje ce da ucini da vocoder proradi?
Fala unapred, Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
kako mislite vokoder ili vokalist kolega??? 2 razlicita pojma... kod nas nema bas vokoder nego tzv breath control, ali gain morate pojacati do vrha da bi se culo... A vokalist sluzi za pratnju glasa, poput terce visoke i niske(moze i klapa),male to female opcija itd... ako je to to...????
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Ne misli kolega na to, misli na preset. I od kad breath control sluzi za povezivanje mikrofona?!
Druze, preset VOCODER (kao i masina sa istim imenom) ti radi na principu sviranja tonova. Pevaj neki ton, i kad izaberes jedan od 3 vocoder preseta probaj da sviras neku melodiju u desnoj ruci i to je to.
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
|
![]()
Pardon. Performance select> SFX Vocoder 1,2 i 3 se koriste uz pomoc mikrofona (princip kao sto je skoricnik objasnio) Moja greska, izvinjavam se.
![]() |
#5 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 03.05.2008
Downloads: 108
Uploads: 0
Rekao HVALA: 14
Zahvalili mu 5 puta u 4 Postova
Instrumenti: Harmonika, Glas, Keyboard
![]() |
![]()
E jeste, mislim na efekat kao kod hardverskog vocodera, ne mislim svakako na TC Helicon.. to znam!
![]() Naime, ne znam na koje performanse mislite ja sam sva mesta iskoristio svojim i nemam one fabricke ako na to mislite vocoder1 2 i 3... ali se secam da mi preko toga nije bilo zvuka nikakvog. Gde guram mikrofon? U Onaj standard ulaz ili u input? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
|
![]()
Pa u mic stavljas mikrofon, bilo da je banana ili xlr nastavak... i pojacas malo gain(kolutic pored mic-a)
eeeeeeeeeeee to je sad malo druga prica, naime(ja ga imam u tvornickoj postavci jer jos nisam dosao tj. popunio bojama do Sfx foldera) on ti radi na principu, ti pricas-pušeš i dobivas neki efekat i kontroliras dinamiku putem toga, ja sam maloprije probao "pričati" na mikrofon+držiš akord(desna ruka) ali nista, ne valja, bolje sluzi za uvod neke pjesme(zabavne ili s techno ili house ritmom, ostalo je po meni ne iskoristivo...) Ne znam, dobra spravica za zezanje ali nije mi sad nesto bas da je koristim... ![]() ![]()
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|