|
|
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema
![]() |
Display Modes
![]() |
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 01.04.2009
Downloads: 20
Uploads: 0
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Neko vrijeme nisam palio svoj stari Korg M1. Jučer na ekranu piše da je baterija prazna i sve su boje izbrisane. Može li mi neko pomoći. Gdje pronaći originalne boje i kako ih ubaciti.
Hvala! Naslov teme "M1" koji ste postavili,nicim ne asocira na ono sta je vas problem. Dajte temi sto konkretniji naslov,zbog kasnije pretrage. Promijenjeno od Sejox (16.11.2009 u 12:46 sati) Razlog: Promijenjen naslov teme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
|
![]()
Ovako mislim da bi prvo trebao zamjenit bateriju...e sad,kod nekih klavijatura kad se mjenja baterija klav. mora bit upaljena,baterija se može kupit samo trebaš izvadit tu stari i pogledaš koji je tip baterije,pa po tome možeš tražit novu.
E sad....kažeš boje su izbrisane,mislim da bi trebalo bit na M1 neki Factory Reset,znači da resetiraš sve na tvorničke postavke pa ti se i boje vrate...barem je meni tako na Roland U-20...tako da su obje klavijature u tom nekom rangu.
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 17.07.2008
Mjesto: Ljubljana,Varaždin, tu i tamo,posvud pomalo
Downloads: 76
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 52 puta u 46 Postova
Instrumenti: Wersi Ikarus X1, Roland Fantom G6 , CME UF50
![]() |
![]()
@spreco
Situacija kod M1 je sljedeča-ako se ispraznila baterija M1 bi trebao kod svakog paljenja postaviti svoje tvorničke soundove.Ako nešto mijenjaš kad je upaljen tada to zapamti, ali čim ga ugasiš odmah sve zaboravi jer nema napajanja koje bi držalo RAM aktivnim.Trebaš skinutu zadnju ploču-kod toga svakako M1 mora biti ugašen i isključen iz struje-pronači bateriju i zamijeniti sa novom.Mislim da je oznaka baterije 2032-ali me nemoj držati za riječ-jednostavno izvadi staru zamijeni sa isto takvom novom-dobiješ je bez problema u svakoj trgovini.Čim si zamijenio bateriju sada več M1 pamti sve šta češ promijeniti u njegovim originalnim postavkama.Za soundove malo proguglaj-mislim da ne bi trebalo biti problema pronači ih brdo na internetu. Pozdrav!
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.04.2007
Mjesto: Tamo i ovamo
Godina: 44
Downloads: 523
Uploads: 5
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 13 puta u 13 Postova
Instrumenti: Imam svasta
Interesi: Interesovanje za "tete" sa velikim sisama :D
![]() |
![]()
vracanje na Fabricke boje kod KORG -a M1 je sledeci:
Pritisni u isto vreme i drzi "CARD" I "COMBI" i upali sint |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
Imate namjenski postavljenu temu,na kojoj tacno pise kako resetirati vase
klavijature na fabricko stanje: Link za temu: http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=7837 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Hvala svima na savjetima.
Pokusat cu napraviti kako ste napisali. Lijepi pozdravi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Mislim da se kod M1 ne može lako zamjeniti baterija.Ja sam na T3 naletio na plobiranu i zalemljenu bateriju na matičnoj ploči kao što je to bolest kod Yamahine Dx-serije...E sad ako ima nosač za 3V Li-Ionske baterije onda nemaš problema,ali ako je kao što sam pomenuo-javi se na PM i daću ti detalja upustva kako da je zamjeniš a ne spališ kontakte na matičnoj ploči,jel je to ploča koja ima kontakte sa 2 strane i mora lem da uvati i Up u Down inače nisi ništa postigo...Uglavnom javi kad ustanoviš kakva je situacija i tu smo da ti momognemo...Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Bateriju sam zamijenio bez problema. Na netu sam našao tutorijal sa slikama, pa nije bilo vecih problema. Istina, sint sam morao bukvalno rasturiti, ali, baterija, srecom nije zalemljena. Jednostavno se vadi. Druga je stvar s povratkom na tvorničke postavke. Gore navedeno jednostavno ne funkcionira. Neke boje su se vratile ali zvuce kao polifone melodije na mobitelu.
![]() Srećom, naletio sam na kolegu u komsiluku koji zna postupak ubacivanja boja preko kompjutera, midi kabla i programa koji se zove MIDIOX (cini mi se). Uglavnom problem je rjesen. Hvala Vam. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|