|
|
IT Sektor Sve o digitalnim tehnologijama koje ne mogaju biti usko vezane za muziku |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Godfather
|
![]()
Jedan zanimljiv video za one koji se, kao i ja, prze na Mac mashine...
Kako je sve pochelo... ![]() http://tacosw.com/files/1984macintro.mov Takodje toplo preporuchujem film "Pirates of the silicon valley"...
![]() |
#2 |
Zavisnik od foruma
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Godfather
|
![]()
Aha...
Chovek je moj idol! Stvarno ima ideje! ![]() Inache, tu prezentaciju je sam osmislio. Znash shta je takva prezentacija bila u ono vreme! ![]() A tek sinteze glasa onog kvaliteta na PC... Inache, iPod je njegova LICHNA ideja. Kada su inzenjri Xeroxa smislili misha, svi su im se smejali, a on je jedini video koliko je to genijalna ideja! Kao i ideja o OS-u koji ima Gui, a ne samo konzolu. Bilo je vec GUI-a pre Apple-ove Lise (OS/2, XEROX PARC, X11...) ali ovo je prvi, korisnicima jednostavan, sistem sa Gui-jem. Stvarno je chovek lik... ![]() I onaj steve Wozniak... Tek je ono fantom... ![]()
![]() |
#4 |
Zavisnik od foruma
|
![]()
Nemam reci, vidim da si i ti sa njime obolen, imao sam sansu u zivotu da posedujem vec 6 od njegovih masina, jos od stare PERFORMA 6200 pa onda POWER PC G3 BEIGE DESKTOP pa onda 2 G4 pa onda jedan G5 od 1.8 GHZ i sad konacno G5 DUALni 2.7 GHZ al jos cuvam jedan G4. Jesi li gledao njegove novije prezentacije za TIGER OS X za LEOPARD OS X i ostalo? On je stvarno legenda od coveka, ja mislim da je BILL GATES daleko iza ovoga, znam covek ima para al hebes to STEVE je legenda.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 10.09.2006
Mjesto: Brussel/Bg
Downloads: 6
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Interesi: Muzika, automobili
![]() |
![]() Citat:
![]() Microsoft prodaje software na kilo. Apple je ipak institucija za sebe... Poz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Godfather
|
![]()
@Nedim
Ma, nije sve u parama... Osim toga, da je meni tata tada bio jedan od chairmena IBM-a i da mi je dao milionche za razvoj sistema, i odmah zatim i trzishte na koje cu da ga plasiram, i ja bih bio bizismen kao Billy! Jobs i Woz su niizchega napravili neshto, a ovaj je vec imao podebeo kapital i podrshku IBM-a i Intela... Kako kazu, najteze je prvi milion zaraditi. Dalje ide samo od sebe. Osim toga, Win je tada pravljen za dosta jevtinije mashine, a cena je ipak presudni faktor. Da se ne lazemo. Ja se przim na Mac samo tako, ali ga nikad nisam posedovao. Radio sam na dosta Apple-ovih mashina, ali ni jednu nisam imao. Shto kaze mnooogo je kume! ![]() Wozz mi je josh veci lik od Jobsa. On je zaradio kintu kad i Jobs, i samo se povukao... Ne treba mu vishe... Hoce shovek da predaje i da pomaze ljudima. Kakav car! ![]() @Gondzi Ne da je na kile, nego na tone! ![]() Ali i dalje je to sve ravno nuli! Linux ih sad ubija na trzishtu servera, a dok postane malo intuitivniji, obichnim korisnicima, dobice i Desktop. Jednio, Billy je tu napravio dobar potez kupivshi dobar deo akcija Apple-a... Intelov je vecinski vlasnik... Chak rade i jednu Linux distribuciju. Spremni na sve moguce scenarije... Bem li ga... Btw., Gondzi, bicu ti u kraju za nekih mesec dana... ![]()
![]() |
#7 |
Zavisnik od foruma
|
![]()
Gondzi, bez nikakvog vredjanja tebi a i svako postovanje prema tebi, po tvome postu sam skontao da ti ustvari i nemas potrebe a ni znanja da pricas o ovome sto smo ja i VAXTER poceli, mislim da je to za tebe malo POkomplikovanija tema za tebe, budi pozdravljen.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zavisnik od foruma
|
![]()
Smesno i zalosno je zasto ljudi i dan danas nece da priznaju da je MICROSOFT samo cista kopija Applea, sve sto Apple napravi eto 3 godina kasnije i kod MICROSOFTA isto, isti slucaj sada i sa TIGER i VISTA, TIGER postoji vec 2 godine, VISTA jos nije izasla a sve od TIGER kopirali a ovi od APPLE vec otisli na MARS.
Druga stvar, taj stari zakon da je APPLE SKUPLJI vise ne vazi, jest da sam platio 16 000$ za POWER PC G5 al sad predji na neki INTEL MAC videces da iste konfiguracije su jeftinije i od samog IBMa. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Godfather
|
![]()
Ne znam koliko ce biti dobar Intel Mac...
Vreme ce pokazati... Intel nije neshto radio na razvoju Power chipova... IBM i Motorola su ipak tu vodeci. Mada, to moze biti dobro zbog low cost Apple mashina... Kao shto rekoh, vreme ce pokazati... Btw. Gondzijeva primedba je ipak na mestu... ![]() Microsoft su stvarno svashtojedi... Bitne su samo pare... I za kraj... Shto se cene tiche, tu si u pravu. Sada su s ujednachili, ali kad je bila borba za prevlast, mac je bio skuplji, i to je presudilo... Sad samo mozemo da se nadamo da ce bolje tehnologije zavladati... Zanima me samo kakva ce biti ova kombinacija Mac i Linux... Apple napominje neshto da ce im sad Linux biti zvanichni OS, od podele software-a i hardware-a. Btw. Imao sam prilike da testiram MacOS za Intela. Ono je kao da sam stavio slona u fioku! nikome ne odgovara. Sistem je nevikao na bolji hardware. Nikako ne radi na Intelu. Neda mu se... ![]() Da nisi probao Windows za Mac???
![]() |
#10 |
Zavisnik od foruma
|
![]()
Jednom samo i odma sam bacio, previse je spor na MAC.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
1984, macintosh |
|
|