|
|
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema
![]() |
Display Modes
![]() |
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 10.02.2009
Downloads: 1551
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
![]() |
![]()
Pozdrav!
Molio bi da mi netko pomogne nesto vezano za Korg Tr. zanima dali netko zna kako namjestiti opciju da svira jedan zvuk dok se normalno svira, a kad se jace stisne tipka da svira jos jedan zvuk.... Znaci htio bi da jedan zvuk sviram normalno, a kad jace stisnem tipku da mi svira i brass. Unaprijed hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 21.05.2008
Mjesto: Tuzla
Godina: 38
Downloads: 5444
Uploads: 3
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 38 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x
![]() |
![]()
Zdravo,
ja cu ti napisati samo kako je na Pa seriji, a ti vidi da li to moze i workstation TR. Procedura je da to radis preko oscilatora. Znaci stavis na jednom oscilatoru neku boju, na drugom recimo brass. Onda u postavkama "Sound modu" stavis da ti velocity za oscilator 1 ide od 0 - 125 a na oscilatoru 2 gdje ti je brass da ide od recimo 65 do 125. Tako da ce ti svirati jednu boju koliko god jako stisnes, a ujedno i brass ako stisnes jacinu srednje do jake. I tako mozes kombinovati vise boja. Nadam se da sam ti barem malo pomogao. Ako te interesuju postavke tacne kod Pa serije, mogao bi ti poslati, za TR ne znam kakav je meni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Zasto prvi oscilator samo od 0 do 125 ? Od 0 do 127 bi bilo ispravno da bi se taj oscilator cuo u kompletnom Velocity rasponu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Ok je ovo sto je napisao @LAsER al nema potrebe da se komplikuje toliko sa oscilatore.
Ima i na TR (a i na Pa seriju) opcija da se to odradi u Combi mode (na PA seriju u Style play) Na TR imas ona opcija Velocity switch u combi mode ili kako to tamo pise sa kratenicama (jbg kad je mal displej) "Ed Vel zone" tako nesto. Mozes tamo za svaka boja podesiti Velocity range. Tacna je primedba od @Tranzit ... velocity raspon je od 0 do 127 tako da u tvoj slucaj postavices recimo neka boja od 0 do 127, a druga od 125 pa recimo do 127 il ako mislis da je to previse mozes i manje. Probaj. ![]() Promijenjeno od Ace (28.05.2011 u 01:31 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 21.05.2008
Mjesto: Tuzla
Godina: 38
Downloads: 5444
Uploads: 3
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 38 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x
![]() |
![]()
ispravka, da 127 ne 125.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banovan!
![]() |
![]()
Al' pazi sad... ima i jedna funkcija u Combi mode koja se zove Slope a kojom mozes postici mnogo vise nego samo prosti Velocity switch. Slope ti omogucava da rastuci ili opadajuci "pretapas" jedan sound u drugi (opet po Velocitiju) i to u kojem ti intenzitetu zelis, sto moze da bude ihihi... interesantno. Uzmimo da hoces da upotrijebis neki Strings i Brass u jednom Combiju ali tako da kada sviras manjim Velocitijem cujes samo Strings a kada sviras velikim Velocitijem cujes samo Brass. To bi bio klasican slucaj za Velocity switch. E sada bi ti jos i da u srednjim Velocity vrijednostima cujes i Strings i Brass. To ces postici bas sa tom Slope funkcijom. Ovo vazi ne samo za dva programa Combija nego i za svih osam ako bas treba i to za svaki od tih osam programa sa posebnim parametrima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
@tranzit
To bi isto moglo da se odradi i sa velocity range. Stavim strings od 0 do 80 a brass od 60 do 127 i imam od 0-60 samo strings, od 60-80 i strings i brass a nad 80 samo brass. Gore dole to je to. Mada dobro je znati i za ta Slope funkcija, pa lakse odradis kad nesto smislis. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banovan!
![]() |
![]()
Nije to isto Ace. Procitaj jos jednom moj post i obrati paznju na ono: "pretapas". Tu je najveca moc Slopea. Kod postupka sa cistim Velocity switchom koji si naveo, su granice cvrsto odredjene izmedju dva programa ili onih koje si stvio u dodatne programe u Combiju da sviraju skupa u odredjenom Velocity rasponu. To je trivijalno i prosto. Kod Slopea se sve to "preliva" bez da osjetis ostre promjene. Inace, taj Slope efekat se moze upotrijebiti i po Key Range i Pitch Range. Mogucnostima ovdje nema kraja. Moguce je dobiti vrlo slozene sounde sa jos slozenijim modulacijama. Sigurno da za ovo treba veoma dobro poznavati citavu tematiku sound dizajna ali... ucenjem i probavanjem se svasta nesta moze postici.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 14.04.2009
Mjesto: Varaždin, HR
Downloads: 6
Uploads: 0
Zahvalili mu 35 puta u 32 Postova
Instrumenti: Roland Fantom G8 + ARX03 BRASS
Interesi: glazba, paragliding
![]() |
![]()
Slope funkcija je u biti ono što je studijskim muzičarima odn. tehničarima poznato kao crossfade. Postupno prelijevanje dva clipa ili dva različita zvuka. U kombinacijama se to po meni i ne isplati koristiti osim za neke namjerne efekte.
Najveća vrijednost slope funkcije je zapravo u programskom modu kada se koriste dva različita multisempla za jedan te isti instrument. Primjerice klavir može biti sempliran tiho i glasno pa se oba multisempla stave jedan preko drugog u programu. Budući da je glasniji sempl svijetliji, može se primijetiti znatna razlika u kvaliteti zvuka kada se svira tiše (tamniji zvuk) i onda odjednom se čuje onaj puno svijetliji zvuk glasno sempliranog klavira. Tu se uz pomoće slope funkcije taj prijelaz između dva multisempla može ispeglati da se ne čuju tako jasno kvalitativne razlike jednog i drugog sempla. Nedostatak je pak, što se u tom području u kojem djeluje slope funkcija prepolovi polifonija, jer zapravo oba oscilatora sviraju istovremeno. Pogotovo ako se još k tome koriste i stereo semplovi. U tom slučaju od izvorne 64glasne polifonije ostane samo 16! |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|