|
|
Boje i semplovi Za sve u vezi boja i sampleova pitajte ovde... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 05.02.2008
Mjesto: Nis
Godina: 40
Downloads: 1595
Uploads: 3
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 6 puta u 5 Postova
Instrumenti: Korg Pa50
![]() |
![]()
Pozdrav kolege! Jel moze neko da mi objasni kako da napravim patos na pa50. Da se na aranzeru cuje string i bas ali tako da se bas cuje kad promenim akord. Ili ako neko ima vec napravljeno da postavi na download!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 11.05.2010
Mjesto: Srebrenik
Downloads: 679
Uploads: 12
Zahvalili mu 35 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg PA900
![]() |
![]()
ne moze to kolega na pa50,samo moze da se cuje strings ne moze sa basom zajedno...
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Zasto jednostavno ne napravis kao ritam, ali samo ostavis rubato strings i kucas bass po taktovima? Kada promenis akord menjace ti i bass. Tako sam ja uradio sebi na yamahi samo sam ubacio jos tamburice i nekih ukrasa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
![]() |
![]()
I meni je to padalo na pamet, da napravim ritam. Ali mi nije jasno da neko ko svira g 800 to ima a da pa50 to nema. Ako se niko ne bude javio sa prostim resenjem moracu da zasucem rukave i da napravim takav ritam!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Veruj mi, ne samo za ovo nego za sve oko klavijatura, dok sam ne sednes i uradis sta si zamislio nikad neces biti 100% zadovoljan. Na yamahi moze da se ugasi sve i da se ostavi samo ACMP dugme i da se dobije to sto trazis ovde, ali nije to to, zato je pravljenje rubato ritma najbolje resenje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banovan!
![]() |
![]()
U pravu si 100%. Ranije sam ubacivao neki set i bilo je podeseno tako da leva strana ima string koji se cuje cak i kad podignes ruku. Medjutim nisam bio zadovoljan jer je svaka boja koju koristim to imala. verovatno je to stelovanje u globalu, pa sam zato vratio moj global. Bilo kako bilo, ne ostaje mi nista drugo neko da nesto smuckam sam, mada znam da je na pa50 malo teze pravljenje ritma. U svakom slucaju hvali ti na diskusiji!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Drugar foruma
|
![]()
samo malo a sta nije moguce napraviti boju sa 2 ili 3 oscilatora od kojih ce 1 ili 2 biti bas gitara a 3 strings??
ovo nisam pokusao sao razmisljam na glas!!!
![]() |
#8 |
Banovan!
![]() |
![]()
Hehehe! Vidis, to meni uopste nije palo na pamet!!!! Mozda je to i najbolje resenje za ovaj problem. Da se ne pravi ritam nego boja. S tim sto ja nemam bas predstavu kako bi to sve moglo. Pokusacu nesto sam ali ako ti nije problem da ti to napravis i posaljes tj postavis na download, bio bih ti zahvalan druze!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 11.05.2010
Mjesto: Srebrenik
Downloads: 679
Uploads: 12
Zahvalili mu 35 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg PA900
![]() |
![]()
moze se to napraviti u programu da stavis dva oscilatora na jednom strings a na drugom bas ali opet nece valjat kad pritisnes akord ruzno ce bas zvucati jer ce na sve tri tipke od akorda udariti bas nece udariti jedan ton.kao kad ukljucis manual bas i pritisnes akord tako ce zvucati...
![]() |
#10 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Ja imam boju na pa50 bas i strings,ko kaze da ne moze
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|