|
|
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 07.02.2010
Downloads: 668
Uploads: 2
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
![]() |
![]()
Pozz ljudi imam problem oko semplova ovako konvertovao sam konkretno bass kemis u aiff format i ubacio u rolanda ali tu su se tonovi culi samo sustanje,pokusao sam u wav ali tu su se culi tonovi ali u pozadini opet neko sustanje zasto ako neko zna nek pomogne.
drugi problem mi je kad ubacim wavove i cekiram ih i izbacim multi sempl tonovi se cuju ali su zbrkani na primer h ton i c ton ceje se g 1 i g2 zasto hvala unapred |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
|
![]()
Koji Roland je u pitanju?To sustanje znaci da nije dobro uradjen sempl ili je loop lose odradjen.Drugi problem ti je nastao zato sto nisi odradio root key.moras za svaki sempl da odradai root key,znaci ako je sempl C3,onda mu stavis C3 root.tek posle ga uvodis u multisempl.
![]() |
#3 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Sa cim si konvertovao te samplove i u koji format ? I Wav i Aiff mogu biti razlicitih formata 16Bit/44.1kHz, 24Bit/44.1kHz, 16Bit/48kHz itd...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
roland fantom x6 je upitanju konvertovao sam sa a wave studio
ovo mi nije jasno kako rout taj da mu odradim |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
|
![]()
![]() |
#6 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Hvala vam ljudi ali ja i dalje imam problem i kad odredim key opet nije dobro ne znam gde se spekljam ako ikako neko moze da pomogne neka pomaze
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banovan!
![]() |
![]()
'Ajd sad polako step by step. Predpostavimo da si uveo sve samplove koji ti trebaju i kad je to zavrseno ides u SAMPLE EDIT > LIST, odabiras prvi sample i sa strijelicama (na gore i na dole) odredjujes Original Key a visinu note sa INC und DEC ili sa tockom. Uvodis jedan po jedan sve samplova dalje. Pazi da to radis redoslijedom od najnizeg prema najvisem da se ne bi zbunio. Fantom sam automatski odredjuje Low i High Key na osnovu Original Key koje si zadavao i na osnovu samplova koji se nalaze ispod i iznad po klavijaturi. Moras da znas u kom je tonu sample koji uvodis inace ces vrlo tesko napraviti multisample to jest trebace ti dosta vremena. Pitaj ako zapne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Ja ovako pokusavam ali ne ide nikako
ubacim sempl tj. tonove cekiram ih u sempl listu izbacim multi sempl i u multi sempl editoru pokusavam da odredim key ali nikako brate mi ne ide a u sempl list ne vidim kako da odredim key |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banovan!
![]() |
![]()
Kad si tu idi jos jednom na SAMPLE > LIST. Dobices polje za odredjivanje Original Key.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
multiseple editoru ima org key i ja tu sve lepo pocnem ali imam problem na primer tonove c,d,e namestim kako treba ali cis i es nevalja zvuce vislje konkretno na basu odavde skinutog radovance bas koj mi u extrimu radi kako treba
Dodato: nesto sam provalio kao za sad ide ali opet problem kako da lupujem sempl Dodato: Ljudi treba mi hitno ako neko zna da mi objasni ili imam manual o lupovanju sempla za fantom X6 hvala unapred Promijenjeno od virtualni (06.11.2011 u 19:55 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|