Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 21.07.2009, 06:13   #1
chommycar
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 08.07.2009
Downloads: 1720
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvaljeno 2 puta u 1 Postu
chommycar befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Daumen runter Korg PA500 blokira na LOADING FACTORY RESOURCES

Pozdrav za sve kolege na forumu!!!
Ljudi imam jedan problem koji vec satima pokusavam da rijesim ali do sad je sve bilo apsolutno bezuspjesno...ako neko moze da mi pomogne stvarno bi me spasio

Evo o cemu je rijec:

Skidao sam neke setove sa ovog sajta,i izmedju ostalih skinuo sam neki koji je postavio MAKSO68...posto sam pokusao da ucitam boje iz tog seta klavijatura je zglavila(Stajalo je PLEASE WAIT...LOADING... nekih 15 min. sigurno),i ja nisam znao sta drugo osim da ugasim klavijaturu. medjutim,posto sam je opet ukljucio Operativni sistem nije htio da se podigne.Zaustavlja se na LOADING FACTORY RESOURCES.Naravno odmah sam otisao na korgpa.com,skinuo OS i RES,otpakovao to i snimio na ssd karticu,ubacio karticu,zadrzao INTRO 1 dok OS nije poceo da se ucitava,sacekao da zavrsi,ugasio klavijaturu a zatim opet upalio...i...NISTA,opet isto.Probao sam bukvalno sve,procitao pazljivo sve na tu temu sto sam nasao na forumima po netu na srpskom i engleskom i nista nisam mogao da nadjem da rijesim svoj problem.Sigurno sam sve uradio kako treba sto se tice instalacije OS-a...Resource koliko ja znam ucitavam posle instalacije OS-a i to iz samog Operativnog Sistema...
Postoji li mozda neki nacin da se iz klavijature bukvalno sve izbrise? Mozda da se neko dugme stisne prilikom paljenja? Poput onoga sa INTRO 1 kad zelim da instaliram OS? Bio bih vam jako zahvalan kad bi mi pomogli da rijesim ovaj problem... POZDRAV SVIMA!!!! HVALA!!
P.S Znam da je vec ova tema milion puta postavljana.ali ja ni u jednoj nisam nasao nesto za sebe...
chommycar je offline   Reply With Quote
Star 21.07.2009, 08:09   #2
svirko
Švaler Veteran

svirko's Avatar

Registrovan/a dana: 23.07.2007
Mjesto: u blizini
Godina: 57
Downloads: 614
Uploads: 26
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 77 puta u 71 Postova
Instrumenti: Korg PA 500, Korg TR-61
Interesi: muzika, rad na PC
svirko befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Pozdrav prijatelju!

Evo, ovako...
Prvo odi na MEDIA, PREFERENCE, i isključi one kvačice...PROTECT FACTORY STYLE, i td.
Zatim.. na displeju označiš ono polje ERASE, i odabereš da želiš izbrisat sa SSD, ne sa CARD.
Kad odabereš SSD, pojavit će ti se ALL, kojega označiš, i pritisneš opet ERASE, ali onaj na desnoj strani displeja....Are You Shure.. OK, i to je to.
Možda ti je još sigurnije, da brišeš stavku po stavku, znači kad ti se pojavi ALL, odabereš OPEN, i pojave ti se folderi....STYLE, PERFOMANCE...GLOBAL..PROGRAM..., označiš recimo STYLE, i ERASE, i tako stavku po stavku, naravno, sve na SSD.
I kad to sve pobrišeš, onda ugasiš klavijaturu,kod paljenja držiš pritisnutu tipku INTRO1, sačekaš da ti učita OS, i kasnije učitavaš Musical resource.
Trebalo bi da radi, jel smo tako već riješili par istih problema.
Ako nešta ne ide, javi mi se na PP.

Svirko

svirko je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio svirko za ovaj koristan post:
chommycar (21.07.2009)
Star 21.07.2009, 12:41   #3
chommycar
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 08.07.2009
Downloads: 1720
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvaljeno 2 puta u 1 Postu
chommycar befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Problem je u tome sto ja ne mogu da dodjem do toga da u klavijaturi formatiram sd karticu,znaci sistem uopste nece da se podigne do kraja.
Ima li slucajno neko stariji OS pa da mi posalje na mail? Moja trenutna verzija je 1.18,a nigdje na netu ne mogu da nadjem staru da skinem.
Dodato:
Rijesen problem!

Zadrzao sam MEDIA + STYLE PLAY i upalio klavijaturu,onda sam ukljucio USB ENABLE na klavijaturi i vezao je kablom na komp. onda mi se na racunaru pojavila korgova SSD memorija i tu sam rucno izbrisao sve iz direktorijuma STARTUP. Posle toga je sve proslo glatko...

Promijenjeno od chommycar (21.07.2009 u 16:41 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
chommycar je offline   Reply With Quote
Ćlan 2 Vam se zahvalio, chommycar, za koristan post:
aleksandarpet (18.02.2013), Miki0 (20.12.2011)
Star 20.12.2011, 12:58   #4
Miki0
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 19.09.2010
Mjesto: BiH
Downloads: 43
Uploads: 6
Rekao HVALA: 17
Zahvalili mu 13 puta u 12 Postova
Instrumenti: Korg PA600QT
Miki0 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Pokusao sam da ucitam ove boje u cjelini odavdje http://www.yu-midi.org/forum/downloa...o=file&id=3976 i nisam uspio, a onda mi mi se desio isti ovakav problem pri startovanju PA500 i ovo sto je napisao chommycar u prethodnom postu mi je pomoglo da ga rijesim. Ako se ovo slucajno jos kome desi moze slobodno probati gore navedeno rjesenje koje radi. Ovim nacinom se brise operativni sistem i svi resursi pa ga je potrebno ponovo instalirati zajedno sa resursima fabrickim ili vlastitim. Hvala!

Promijenjeno od Miki0 (20.12.2011 u 13:02 sati)
Miki0 je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 16:59

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije
Loading...