|
|
Studijski Hardware Zvucne karte, Efekti, Analogne mixete, Digitalne mixete, Digitalni snimaci, Midi interface, Transport interface, Audio interface, Kompjuterske konfiguracije |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 12.06.2011
Mjesto: Korčula
Godina: 39
Downloads: 321
Uploads: 5
Rekao HVALA: 102
Zahvalili mu 148 puta u 143 Postova
Instrumenti: PSR S910,MOXF 6,PSR SX900
Interesi: Računala i glazba
![]() |
![]()
Pozdrav društvo!
Ma evo,sastavljam neku kantu pa sam od frenda dobio jednu zvučnu karticu. Ne bavim se nekim velikim snimanjima niti produkcijom,zvučne kartice mi nikad nisu mamile pažnju,ali kad sad imam ovu,zanima me koliko je bolja od neke integruše s matične ploče. Radi se o Creative labs Sound Blaster 0230 Znači,zanima me jel bolja od integruše,koliko i zašto. Hvala. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Švaler Veteran
Registrovan/a dana: 23.07.2007
Mjesto: u blizini
Godina: 57
Downloads: 614
Uploads: 26
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 77 puta u 71 Postova
Instrumenti: Korg PA 500, Korg TR-61
Interesi: muzika, rad na PC
![]() |
![]()
Znaš li barem model te integrirane kartice??
Da imamo za usporedbu... Ali koliko sam malo potražio po NET-u, ova SoundBlaster je jako dobra kartica...barem po specifikacijama |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 12.06.2011
Mjesto: Korčula
Godina: 39
Downloads: 321
Uploads: 5
Rekao HVALA: 102
Zahvalili mu 148 puta u 143 Postova
Instrumenti: PSR S910,MOXF 6,PSR SX900
Interesi: Računala i glazba
![]() |
![]()
Znam model,al kontam da su sve te integrirane sličnih,vjerojatno lošijih karakteristika...
Moja je konkretno Realtek ALC662 @ nVIDIA MCP67/68 a na novoj ploči koja mi dolazi je integrirani Realtek ALC1200, 8-channel High Definition Audio CODEC. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Ama bolja je, kako nije bolja. Odmah stavljaj to. Nece to biti bas ultra, giga, mega razlika ali ce je dovoljno biti. Drugo latenca ce biti osjetno manja a trece imas na tom prikljucku koji se vidi na trecoj slici kompletni digitilani audio In/Out. Evo ti i raspored pinova:
1. left audio out 4. right audio out 2. screen (ground) 5. right audio in 3. left audio in Dodato: Zaboravih, imas na njoj cak i FireWire konektor a ako me pamcenje dobro sluzi, ona podrzava i ASIO protokol a sa tim si, ne na konju nego na slonu, kad je u pitanju audio jer ce latenca (kasnjenje) biti neuporedivo manje jer te Audigy karte idu sa latencom i do 2 ms na dobrim PC konfiguracijama. Promijenjeno od tranzit (25.12.2011 u 18:25 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Kada ugradiš Sound blaster obavezno u BIOS-u isključi karticu koja je implementirana na matičnoj. Postupak je jednostavan, a ako nešto zapne pitaj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
Prema nekom redosljedu,otprilike bi prvo trebalo deinstalirati drajvere
od integrisane Realtec,pa onda ubaciti novu karticu,pa u BIOS-u iskljuciti integrisanu (mislim da je opcija HD Audio - ici na off),pa instalirati audio drajvere za novu i to bi bilo to. Ukoliko trazi instalaciju drajvera za "device" (uredjaj - karticu),prvo instalrati audio drajvere od nje,pa onda za "device". Nista posebno komplikovano,ali eto,cisto da napisem ukoliko treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Super-Moderator
![]() |
![]() Citat:
Ako ćemo biti precizni i ako je već na računalu instaliran OS s driverima za implementiranu zvučnu onda treba napraviti 1. preko Device managera deinstalirati drivere za zvučnu (iako je to u suštini nepotrebno jer slijedi 2 korak) 2 . preko Device managera onemogućiti (disable) zvučnu karticu 3. napraviti restart računala i prije podizanja OS ući u Bios 4. u BIOS-u onemogućiti zvuk integriran na matičnoj (pogledati upute za matičnu ploću) kako je sustav ne bi prepoznao kao hardware 5. pohraniti postavke biosa (f10) i podići sustav 6. ugasitit računalo i ugraditi Sound blaster karticu 7. podići sustav koji će prepoznati novi hadrware i automatski instalirati generičke driviere, ako je moguće ovu instalaciju treba spriječiti i postaviti drivere od kartice Treba paziti da se sa stranice proizvođača skinu odgovarajući driveri za OS koji se koristi. Mogući problemi: ako se nalazi još neki hardwer u drugim PCI utorima mogći je tkz. IRQ konflikt. Njega je najćešće uspjeva riješiti ako urađajima zamjenimo mjesta u utorima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Glas Razuma
![]() |
![]()
@casper
Tema je bezazlena,i nisam imao namjeru nesto da detaljisem i preciziram, a najmanje mi je stalo da se konfrontiram,pa tako i shvati moje pisanje. Dakle: - drajveri integrisane zvucne kartice(ukoliko su instalirani)se mogu potpuno deinstalirati preko "Control Panel-Programs and Features" - na to sam mislio - korak 4 rijesava ostatak posla - korak 7 - svaku zvucnu nece prepoznati u smislu da automatski instalira njene audio drajvere - ako sam dobro shvatio. Ja imam EMU 1212, i svako podizanje sistema instaliram audio drajvere i patch-mix nakon dizanja OS-a OS mi je Win7 Ultimate x64 Uostalom i jedan i drugi nacin rijesava posao. Mozda si me pogresno shvatio,da ja tebe nesto ispravljam.Ne.... Pozdrav, Promijenjeno od Sejox (25.12.2011 u 23:20 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Krivo si me shvatio, samo sam htio navesti pravilan postupak. Nema ljutnje, pogotovo s toga što oboje pišemo u dobroj namjeri i u želji da pomognemo smuchac-u.
![]() Ja predpostavljam da se radi o XP-u pa onda opcija, "Control Panel-Programs and Features" ne postoji. "korak 7 - svaku zvucnu nece prepoznati u smislu da automatski instalira njene audio drajvere - ako sam dobro shvatio" - sustav će uvijek prepoznati dodani harware i postaviti "vlastite" drivere, međutim ti driveri će samo "upogoniti" dodani uređaj ali ne i iskoristiti sav njegov potencijal, zato je potrebno postaviti drivere od proizvođača, treba uzeti u obzir da win7 ima bolju podršku u tom smislu, ali "stari dobri" XP je tu slab, pogotovo ako se radi zvuku |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Glas Razuma
![]() |
![]()
Ma sve OK.
![]() Ja nisam obratio paznju o kojem se OS-u radi,mada @smuchac nije to naveo,ali nebitno. Napisao sam za Win7,ali ako ima XP eto na ovoj temi moze procitati sta bi trebao uraditi,ako vec nije. Ranije je vec dobio odgovor da mu je ova zvucna Sound Blaster bolja od integrisane,sto je bio i smisao teme. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|