Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 13.03.2012, 13:37   #1
Milan$
Stvarno kod kuće

Milan$'s Avatar

Registrovan/a dana: 02.04.2009
Downloads: 6415
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 89 puta u 83 Postova
Instrumenti: Pa5x
Milan$ befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Milan$ pošalji poruku preko MSN messengera
Standard pa2x-smanjimavanje traka ritma u REC modu?

Pozz svima..oko ovoga sam se mucio i na pa1x,pa evo sad i na pa2x...znam da trake mogu da se smanjuju,i bez record moda,samo im podesis jacine i sacuvas na write curent style performance i to je to..medjutim kad imam da se po varijacijama menjaju razliciti drum kitovi i slicno,onda ne mogu trake ritma da smanjim tako,vec moram u record modu..ALI,nikako mi ne polazi za rukom da smanjim trake u rec modu..npr. cim udjem u rec modu,na onom prvom ekranu koji se pojavi (record 1),smanjim traku DRUM recimo sa 107 na 80,idem write style,izadjem nazad iz rec moda,da pustim ritam u realnom vremenu,i traka za drum i dalje stoji na 107,nije se smanjila..Zatim,udjem opet u rec modu, pa menu,pa style elemnt track controls, tu u prvoj opciji (sound expr.) isto u volume smanjim sa 107 na 80, idem write style i opet kad izadjem iz rec moda,drum traka i dalje stoji na 107...e sad moze u style element track controls pa u expression, da se smanjuju trrake,ali ne mogu da pohvatam za koliko ih smanjuje,jer mi recimo volume stoji na 107,expression stoji na 100,i kad smanjim na expression sa 100 na 80,on dosta smanji ritam,skoro da se jedva cuje,tako da preko expression nemam osecaj koliko smanjuje traku...jel moze ikako da se smanjuju trake preko VOLUME,a ne preko expression,i kako??? hvala i pozdrav
Milan$ je offline   Reply With Quote
Star 13.03.2012, 19:46   #2
skoricnik
Moderator

skoricnik's Avatar

Registrovan/a dana: 19.05.2006
Mjesto: Backa Palanka
Downloads: 4091
Uploads: 22
Rekao HVALA: 6
Zahvalili mu 177 puta u 167 Postova
Instrumenti: Ketron AUDYA5, Roland Fantom-S
skoricnik ist ein Lichtblickskoricnik ist ein Lichtblickskoricnik ist ein Lichtblickskoricnik ist ein Lichtblickskoricnik ist ein Lichtblickskoricnik ist ein Lichtblick
skoricnik pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Preko expression ne bi trebalo da te zeza. Uzmi, pusti ritam pa smanjuj malo po malo dok vrti i slusaj koliko ti odgovara. Inace, volume ti nece uspeti, samo expression.

Mozda bi mogla da se napravi varijanta, da se na pocetku varijacije doda midi informacija da ti podigne volume na 127, ali iskreno, ja to nisam koristio, mozda bi mogao neko drugi bolje da ti pomogne.

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 12:03

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije