|
|
Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 28.08.2009
Mjesto: tamo amo
Downloads: 1605
Uploads: 45
Rekao HVALA: 76
Zahvalili mu 69 puta u 67 Postova
Instrumenti: prangije
Interesi: tehnika
![]() |
![]()
Imam ovaj seqenser Cubase SX v2.2.0.33 Nije mi jasno gde se postavljaju send efekti ???
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
![]() |
![]()
Ides gore na projekat gdje inace ubacujes audio trake stereo/mono....Prva opcija,zatim izaberi Efekt kanal...Tu imas da izaberes da li da bude mono ili stereo...ti izaberes stereo...Bar ja tako radim kad je rijec o vokalima....Kad si to uradio pojavice se taj efekt kanal u mikseru u cubase kao posebna traka...Otvoris taj efekt kanal na ono e heheh ne zanm kako se to zove ali valjda znas na sta mislim
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Pogresno Zeljko. Gagan treba Send efekt a ne Insert. Da pomognemo i ostalima koji cine istu gresku. Ukoliko bi se Reverb uvodio za svaku traku kao Insert efekat to bi vrlo brzo opteretilo sistem jer su Reverb VST efekti upravo oni koji debelo opterecuju taj sistem. Radi ovoga je daleko pametnije uvoditi Reverb kao Send efekt jer on onda vazi za sve trake (kanale) kao sto uostalom to biva i sa send efektima u hardver mikserima.
Treba napraviti Efect traku uvesti Reverb efekat kako je Zeljko vec objasnio a onda otvoriti mixer pa ga prosiriti na maximal view i iznad fadera za kanal kliknuti na strijelicu pa izabradi Send Effects. Sada ce se na tom kanalu iznad fadera otvoriti Send Effect slotovi. Kliknuti na prvi i odmah ces vidjeti onaj efekt koji si uveo na pocetku kao Effect traku. Odaberi njega i to je vec rijesna stvar. Ovo uraditi za sve kanale. Isti proces je i za ostale Send efekte kao sto je recimo Delay, Chorus itd.... Za svaki ovaj Send efekt prilikom njegovog uvodjenja (kao Effect trake) podesiti na 100% Mix-Wet. Gagane taj Cubase SX je iz proslog vijeka, mijenjaj to za aktuelni Cubase 5. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
![]() |
![]()
Tranzit ja i nisam rekao da treba za svaku traku posebno da se uvodi insert,nego sam bas to i rekao da se izabere efekt kanal na koji se postavlja u insert plugin hall ili sve jedno koji drugi efekat i onda poslije ide na trake i tamo salje sa send efekta taj efekat to sam i ja znao,samo sam mozda lose napisao...Sto se mene tice a i ponovo sam procitao svoj prvi post i ne vidim nigdje da sam rekao da treba da se efekti na svakoj traci ubacuju na insert...Bez ljutnje ali stvarno sam isto to mislio,posto odavno vec to znam i radim tako...Pozz
Dodato: Zaboravih da kazem ipak hvala tranzitu na boljem objasnjenju Dodato: Evo i video kako se to radi I ja sam naucio iz ovog videa a imas i drugih stvari...Vidjeces kako ide mada je on vec prije ubacio efekt kanale u mikser,ali dobro se vidi kako se to radi i tako i ja radim http://www.youtube.com/watch?v=Sq9KU...feature=relmfu Promijenjeno od zeljko (29.04.2012 u 11:30 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banovan!
![]() |
![]()
Samo mali nesporazum Zeljko, navela me na to sto sam pomislio, samo tvoja recenica: "Zatim ubacis efekat koji zelis tu u tom prozoru s lijeve strane gdje pise insert efekt". Sa lijeve strane jedne trake se nalazi tzv. "Inspector Part" i tu se zaista nalaze slotovi za klasicne Insert efekte koji bi u postavljanju centralnog Send Reverba bili pogresni. No kako vidim ti znas o cemu se radi, te je greska bila jedino u pisanju. Ama, uopste me i ne cudi sti ti je to poznato, ti si vrijedan momak.
![]() ![]() ![]() ![]() Promijenjeno od tranzit (29.04.2012 u 12:56 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banovan!
![]() |
![]()
Pa ja ja sam mislio na to kad sam rekao da ubaci na insert ali na efekt kanalu,a poslije napusti taj kanal i ide na trake gdje taj efekat ukljuci na send efekt slotu heheh Valjda sam sad dobro rekao,a ako nisam nek pogleda video
![]() Tranzit druze neka si ti ispravio meni je drago kad ti to napises onako profesionalno...Pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 28.08.2009
Mjesto: tamo amo
Downloads: 1605
Uploads: 45
Rekao HVALA: 76
Zahvalili mu 69 puta u 67 Postova
Instrumenti: prangije
Interesi: tehnika
![]() |
![]()
Hvala vam , znam da je taj cubase star , ali mi ovaj cubase5 pravi problem kad ga startam pojasvi se ,,,, kao na slikama 1 2
![]() |
#8 |
Banovan!
![]() |
![]()
Probaj na prvoj slici sa Already Registered.
Dodato: Drugu sliku mozes slobodno da ignorises jer je ta poruka totalno nevazna i nece se vise pojavljivati (nema potrebe da si objasnjavam zasto se uopste i pojavila). Pritisni na Continue. Promijenjeno od tranzit (29.04.2012 u 19:50 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banovan!
![]() |
![]()
Tranzite majstorcino jedna
![]() ![]() ![]() Promijenjeno od zeljko (29.04.2012 u 22:12 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banovan!
![]() |
![]()
Nije mnogo, kud mnogo... a i sta je 100 godina... dok dlanom o dlan... proslo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|