|
![]() |
#1 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Pozz svima..Imam neki loop koji je odradjen na tempo 130(bpm)..e sad meni treba taj loop da bude na brzini 160...ja kad ga ubacim u klajvu preko time slice,i sinhronizujem s ritmom,on radi super na 130,ali kad ubrzam ritam na 160,na koliko mi i treba taj ritam,loop pocne da stuca i preskace...jel mogu nekako ubrzati loop, i postaviti mu tempo 160 pre nego ga uvedem u time slice i u klajvu? hvala
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Mozes, upotrijebi neki od Wave Editor programa, bilo koji ce to uraditi, Cubase, WaveLab, Recycle, Celemony Melodyne... Nabrojao sam ih po kvalitativnoj gradaciji nagore. To "stucanje" pri promjeni tempa u aranzeru je posljedica loseg Sliceovanja kod Korgovih aranzera. O tome sam pisao u jednoj drugoj temi. Da se ne ponavljam, samo kratko, ta funkcija kod hardvare aranzera uospte, je totalni jad i bijeda, najnizi kvalitativni nivo kreiranja Audio loopova, a proizvodjaci profitiraju pompeznim reklamama bas u vezi sa tom funkcijom.
Promijenjeno od tranzit (16.05.2013 u 12:13 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
ok hvala..moze li jedan kratak tutotijal kako to uraditi u cubase,njega imam instaliranog, ali se ne snalazim bas najbolje oko njega...hvala
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Milan
Idi Audio - Process - Time streching Imas tu dole slajder sa expand ili compress koliko se secam. Ti ides ka compress. Imas i preview da cujes ..... Kliknes Process i to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Tako je Ace sokole !!!
@Milan$ Pazi samo da obavezno izaberes modus sa najvisim kvalitetom Time Stretchinga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
E hvala ljudi...Snasao sam se...koristio sam mode 1 i mode 2, ostale modove kad probam ispadne nesto bezveze,nedefinisano...sa mode 1 i 2 relativno ok, mada mi malo manjka na kvalitetu,kao da se smanji,ugusi loop u trenutku..
Dodato: Takodje zanimljivo je da kad ritam ubrzam na klavijturi,a samim tim i loop,loop inace ne preskace,nesto minimalno,cak i ako ubrzam tempo za 30 i nesto..a ako usporim tempo samo za 10 vec se osetno cuje kako loop stuca i preskace.. Promijenjeno od Milan$ (16.05.2013 u 16:17 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Hmm, vec sam i zaboravio sta sve mogucnosti imase u Time Stretch .... Koji Cubase koristis ?
Sta imas opcije u algoritme osim MPEX ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
u algoritam ima:mode 1,mode 2,advanced mode,MPEX, drum algoritm....ja sam koristio ovaj mode 1,jer mi tu jedino loop lici na nseto,sa drugim modovima nesto nedefinisano ispadne na kraju...cubase 2.0.1 built 7 iz 2003 god...pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|