|
|
IT Sektor Sve o digitalnim tehnologijama koje ne mogaju biti usko vezane za muziku |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Imam veliki problem... dosao sam u srbiju i moji su uyeli adsl internet , mislim da je verat , i dobili su wireless ruter tp link, model td w8901g. Problem je sto ruter uopste nece da poveze dva uredjaja da mogu istovremeno da rade, npr. probao sam povezati mobilni dok je komp upaljen i nece da poveze da mogu oba uredjaja da koriste net... sa telefonom mogu uci preko wifija na net jedino ako ugasim komp. da li neko zna u cemu je tu problem i da li postoji neko podesavanje u kompu da mogu da namestim da mi poveze vise uredjaja odjednom i da svi mozemo koristiti net... hvala unapred
![]() |
#2 |
Godfather
|
![]()
Ne možeš to rešiti na kompu već moraš na samom routeru.
U broweru kucaj IP routera i otvoriće se njegov panel. Uglavnom je 192.168.1.1 za TP-Link. Ako traži user i pass default su admin admin. Ako je promenjen, provajder ga je najverovatnije promenio pa za to moraš biti siguran koji je provajder kako bi znali koji je pass. Koliko mogu da vidim ovaj router nema mogućnost ograničavanja povezanih uređaja, tako da mi se čini da su se samo poslužili malim prljavim trikom. Na DHCP-u routera su postavili starting IP adresu na 192.168.1.254 i tako "ograničili broj konekcija". Sve što treba da uradiš je da poslednji segment brojeva promeniš na 2 umesto 254. Drugi trik koji je možda urađen je da je router stavljen da radi u bridged režimu, ali je mala verovatnoća da se ovo desilo. Proveri prvo ovo za DHCP, pa ako nije javi se. U krajnjem slučaju mogu ti ja pogledati to preko TeamViewera.
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Samo da dodam, kada ukucas IP adresu 192.168.1.1, meni ova admin-admin naprimer ne radi, ali rade tipa User: admin i Pass: ztonpk ili takodje User: telekom i Pass: telekom....Mozda ti pomogne....Takodje se slazem sa ovom prvom solucijom koju ti je @Vaxter rekao....Imao sam nekoliko ovakvih situacija kod drugara da su im se desavale....To je od skoro, tj. od par meseci njihov "prljav" trik kojim se sluze....Samo promeni u dvojku na kraju, tj. 192.168.1.2 i bice sve ok....
![]() Pozdrav ![]()
![]() |
#4 |
Godfather
|
![]()
Te lozinke su za routere koje daje Telekom.
Zato sam i rekao da mora biti siguran koji je provajder.
![]() |
#5 |
Moderator
![]() |
![]()
Nije mi dozvoljavalo da udjem preko user/pass admin admin... onda sam pokusao da nadjem ono sto si ti Vaxter spomenuo dhcp rutera, pa sam nesto gledao na netu I izgleda je neki problem bio u TCP/IPv4 properties. Kada sam u polju general prebacio na - obtain IP adresse automatically, I obtain DNS server address automatically pocelo je da mi prepoznaje svaki uredjaj koji sam probao preko wifi da povezem. Jel mi mozes Vaxter reci u cemu je tu caka, I da li uopste smem da prebacim te komande ovako, da li mi je ruter ostao nezasticen sada, I da li mogu ostaviti ovakva podesavanja (posto mi je resilo problem) bez straha da ne izazovem neki drugi problem?
![]() |
#6 |
Godfather
|
![]()
Caka je u tome da si imao fiksne IP adrese na uređajima, pa su se verovatno sudarali između sebe.
Slobodno to ostavi. Nisi napravio nikakav problem. Sve je i dalje isto.
![]() |
#7 |
Moderator
![]() |
![]()
Hvala Vaxter care, bas sam bio u brizi da nisam nesto zeznuo.
![]() |
Favoriti |
|
|