|
|
Ostali proizvođači i razno Za sve one koji ne sviraju Yamaha-e, Korg-ove, Roland-e ili za one koji imaju meshovita pitanja. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Pozdrav svima.Imam Gem-a Genesys-a več neko vrijeme,radi odlično,al me zanima dal zna tko kako s cd-a(s floppy-ja znam)učitati gotove samplove i ritmove. Ima neka fora s nazivima foldera,al nikako da skužim to.Semplove u wave formatu znam ubaciti al onda treba editirati lupove,key mape i još štošta a našao sam neke gotove semplove več složene al klava to ne vidi na cd-u,u stvari vidi,al neda učitati(load ne reagira)a za floppy je preveliko. Svaka pomoć bi dobro došla.Thanks...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 16.09.2007
Downloads: 294
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 8 puta u 7 Postova
![]() |
![]()
Moras znati koji je format semplova podrzava Gem.Kada to saznas.Unesi semplove koje hoces u Awave program i konvertuj u taj format koji podrzava tvoja klavijatura.Tako ce klavijatura moci da procita boje.Verovatno sada tvoja klavijatura ne prepoznaje taj format koji je pokusavas ucitati.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio rboki za ovaj koristan post: |
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Thanks,al nije fora u tome,semplovi su u orginalnom formatu wk4 s drugog genesysa,i u tom formatu su zapisani semplovi koje uradim na njemu iz wave-ova pa ih editirane spremim na hard,(Awave taj format ne podržava
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Mikimiljac za ovaj koristan post: |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 16.09.2007
Downloads: 294
Uploads: 0
Zahvalili mu 8 puta u 7 Postova
![]() |
![]()
Pokusaj ovo da uradis.Udji u comander i pogledaj koja je ekstenzija i uporedi je sa tom na gemu.Zatim dva puta klikni na ekstenziju i promeni joj ime u onaj nastavak koji cita gem ili koji ti se prikazuje na njemu.Snimi na flopi i probaj da ucitas.Meni je to dosta pomoglo ucitavanja nepoznatih formata i radi.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio rboki za ovaj koristan post: |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Ja sam uspio neke ritmove naći koje vidi,od wk4,al zvuće jadno tako da sam odustao,sam pravim sve,pa kad bude ,biće,ne žurim,jedino pokušavam sa semplovima nešto iskemijati,ako što prokužim,objavit ću ovdje...
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Mikimiljac za ovaj koristan post: | skafar123 (18.01.2011) |
![]() |
#6 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 03.12.2006
Downloads: 716
Uploads: 7
Zahvalili mu 8 puta u 6 Postova
![]() |
![]()
Evo objasnjenja mlislim da vam to nije jasno.
Da bi Genesys ili Wk aranzer video na disku ili na hard disku folder mora da bude na kraju sa .ALL , na primer BLOK1.ALL u njemu se moze nalaziti: Semplovi ili samo soundovi u folderu SOUNDS.004 u kome se pored BANK.00 (.01.02.03 itd) nalazi i folder SAMPLES gde su semplovi (ako ih ima) u formatu za wk4 ili genesys a ne wav ili neki drugi i kojima je raspored u Bankama gore navedenih. Dvd ili cd se reze u neru naprimer : (Format) mode 1 (Character set) Dos Joliet unchecked. Zatim .. PSTYLES.002 - je folder za ritmove unutra sami nista nemozete menjati bez Genesysa ili STW. REALTIME.003 - preset boje REALTIME.007 - memorija RSTYLES.001 - style preset SONGS.000 - za gem songove Ima ih i jos ali su za system i backup. SYSTEM.SYS ZA nekonvertovane samplove je folder: WAVE.WAV a unutra folder sa naprimer BOJE.WAV ili SAMPLES.WAV ako se ovi folderi ne nalaze u WAVE.WAV nisu vidljivi. Za midi fajlove: MIDIFILE.SMF unutra naprimer PESME.SMF Za mp3: MP3.MP3 unutra folder DISCO.MP3 Neke stvari se razlikuju od WK468 i Genesys ali nisu toliko vazne. Nadam se da vam je sad malo jasnije. Ako treba jos nesto pitajte. |
![]() |
![]() |
Ćlan 3 Vam se zahvalio, francuz, za koristan post: |
![]() |
#7 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Da,to je to,upravo sam spržio cd u Nero-u,s postavkama i sa svim folderima kako si napisao i pročitao ih je. Sad slijedi eksperimentiranje sa zvukovima i ostalim stvarima koje sam poskidao s neta,nema baš puno,al nešto sam našao.Inače sam sve pravio sam i skoro sam pri kraju,tj klava je donekle spremna za stage,a sad ću moći da ubacim i neke bolje(veće) samplove.Hvala puno,pomoglo mi je jako.
I samo pitanjce za kraj,ako znaš,dal je moguće proširiti memoriju na Genesys-u,tj dal ima memorijske module ili su čipovi na ploći,nisam ga otvarao,pa neznam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Trazio sam i ja to, za Genesys je nemoguce prosiriti memorije zato sto onda OS nebi radio to mu je maxi. Kod wk moze ali on u pocetku ima manje sa opcijom za prosirenje. Drago mi je da ti je ovo pomoglo kada sam ja baratao oko toga morao sam da prevodim italijanski engleski francuski i turski da bih nesto vise saznao.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio francuz za ovaj koristan post: | borce (24.04.2016) |
![]() |
#9 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Moze li neko detaljno da mi napise imam semplove u krz formatu kako da ih ubacim na wk6
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Malo kasnim sa odgovorom ali mozda ce ti pomoci. Promeni ekstenziju .krz u .wav i i trebalo bi da ucita u sample editoru posle je usnimis u tvom formatu. To kod Genesysa radi na WK468 nisam probao.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|