|
![]() |
#1 |
Suludi Moderator
|
![]()
E narode vozdra. Za koji dan dobivam Korg Triton Le. Ehh sad posto sam gledo po dosta youtube snimcima i cuo od dosta raje, da se moze primjera radi spojit te dvije klaviajture. Recimo na Le imam 64Mb i hocu sada da poa od toga bacam preko MIDI kabla na Pa50 a to bi bili recimo bubnjevi neki basovi i tako to. A ostala polovina (32mb) bi ostavio na tritonu i koristio boje samplovane. To znaci u isto vrijeme preko LE da saljem bubnjeve na Pa50 i da koristim Le kao SOLO MASHINU? To bi bilo prvo sto bi htio znati? A drugo je: kako da j an njih spojim midi kablom. Znam ono OUTPUT i INPUT to je ok. Ehhh ono stelovanje me jebe oko MIDI kanala u klaviajturi jer ja moram da na jednoj i drugoj namjestim kanal preko kojeg ide i preko kojeg ulazi, ili ne?
Ako je neko ljubazan nek mi napise ovo hitno je i bit cu veoma zahvalan! Pozdrav,Alen! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
Alene ja ne mogu vjerovati da takav majstor poput tebe ima problema s ovim, ili se opet samo dobro i debelo zajebavaš.
Ali, hajde neka ostane zapis za naredne generacije ![]() Spoji kablom PA 50 u MIDI OUT, a u Triton MIDI IN! Na PA 50 otiđi u GLOBAL EDIT, onda MIDI OUT. Tu stavi na MIDI CHANNEL 1, DRUMTRAKUSada na LE-u idi na MIDI sekciju, i tamo isto stavi MIDI CHANNEL 1. Evo, to bi bilo osnovno povezivanje. E sad ako želiš slati sample bubnja u Pa50 onda probaj ovako :Kad spojiš obe klavijature (Midi Out sa PA50 spoji sa Midi In na Triton LE). Na LE napraviti (ako več nije gotov) set bubnjeva čiji raspored odgovara onom na PA50 (vjerovatno je isti GM raspored jer su procesorski kljave skoro pa identične po enginu). Bubanj iz seta koji češ koristiti prozovi na Triton LE na kanalu 10 (odnosno kanalu na kojem je aranžerski bubanj na PA50 ). Ostale samplove u ritam prozivaš po sistemu kao i na KAT2000, znači BAS=9 ch, PERC=11 ch, ACC1=12 ch itd. Triton LE u Global-u treba konfigurirati tako da od svih ulaznih Midi informacija prima samo kanal 10, i na tom kanalu (10) isključi Program Change i Bank Select. Isto tako napravi i za ostale samplove koje vučeš putem kanala.Na PA50 kanal aranžerskog bubnja (10) treba preusmjeriti na eksterni modul, tako da lokalni bubanj ne svira. Eto, ja bih tako probao, pa ti vidi. Inaće koristim na svirci PA80 i LE 61, ali ih ne vežem MIDI kablom jer MIDI Out koristim za Vocoder. Znam da imam još thru, ali onda bi mi LE sa nesplitiranim soundovima mogo zahebavat vocoder. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Suludi Moderator
|
![]()
To kresho legendo probat cu tako. Hehe nisam ja nikakav majstor care. Le dobijam u ruke prvi put da se bas mogu "igrat " sa njim. A jos samo me jedno interesuje. Dakle kad ja prebacim daj Bubanj(sample) tako kako si reko i prima pa50 i sve je OK ehhh hocul ja moci i dalje koristiti boje (samplovane ili ne) na LE i dalje. Dakle i da Pa50 vuce taj bubanj a u isto vrijeme da koristim i ostale boje na LE? To mi je jako vazno shefe, pa ako mozes odgovori!
Pozdrav,Alen! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Šerif
![]() |
![]()
Pajdo mislim da će to malo teže iči. Neznam jer nisam nikad probo tako radit. Druga stvar je između dva workstationa, ali onda ti isto jedan work glumi "gljivu"
![]() No možda bi bilo dobro probati složiti par soundova u COMI modu, pa koristiti kombinaciju kao takav "SET" za filanje aranžera i soliranje. Znači imaš 8 multisamplea unutar jednog COMBI sounda/boje, pa mu prvih 6 multisampla pukneš za trake aranžera, a zadnje dva za solo na LE-u. Normalno na LE-u mu odrediš kod MIDI inplementacije koje trake su interne akoje externe tj koje češ koristiti iz COMBI-a za solo, akoje za aranžer. Tako bi moralo radit 100 %. Ali samo da znaš da ih za poštenu svirku moraš barem 30-tak komada takovih napravit, što je vjeruj mi jako velik posao. Što nema doktora Nedima, on to sicher zna u tanane |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 30.12.2005
Mjesto: Sl.Brod
Godina: 37
Downloads: 803
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
Instrumenti: KORG PA4X
Interesi: Sviranje
![]() |
![]()
Evo ljudi ja sam to probao i radi sasvim ok....
normalno moram u COMBI modu..narediti da mi Drum set bude na 1, a sve ostalo je za soliranje. Onda za soliranje mi je izlaz (L/MONo) a drum set mi je na (INDIVIDUAL)1 Imam set na kojem umjesto na mjesto gdje mi je bio strings,samo umetnem Drum set... i to je to.... e sada imam jedan problem kako još spojiti Vocalist hehe... sada mi to fali ![]() sad ima li kakva mogučnost da ovaj drum set radi preko (Midi THRU) a (MIDI OUT) imam za vocalist.....jeli to ikako moguće se iskombinirati... i de mi pojasnite šta je to (interna) a šta (externa) traka. Imam kombinaciju klavijatura I4S i Le61 + digitech vocalist... jeli ti ikako moguće uštimati..... a bez vocaliste neidem ni pišat... ![]() Hvala unaprijed.....
![]() |
#6 |
Suludi Moderator
|
![]()
Znaci da bacam neke bubnjeve na pa50 i u isto vrijeme soliram sa svim ostalim sto LE ima, moze! Ehhh super! Hvala momci duznik sam vam!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Ljudi meni sve radi kao doksa...
Išlo je ovako iz aranžera (MIDI OUT) u LE (MIDI IN) Iz Le (MIDI THRU) u Vocalist (MIDI IN).... i sve ok radi.... jebiga moram ovako dok nekupim pa800.... heh.... ![]() Pozzzzdrav....
![]() |
#8 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Evo da pomognem oko osnova za Midi...........
postavio sam na download u zip formatu *********************** jbi.... ga neznam gdje sam grunio pa moram staviti link znam da se nesmije staviti ja se izvinjavam ali ovo je korisno.... neka yu midi postavi gdje treba.... pozdrav!!!!!
Ako hoces da se obogatis idi medju siromahe..!?.?! Promijenjeno od Vaxter (08.11.2007 u 16:20 sati) Razlog: Izbrisan link, poshto je promenjena lokacija! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Godfather
|
![]()
Dozvoljeno je za stvari koje se nalaze kod nas na sajtu, i koje su legalne...
![]()
![]() |
#10 |
Šerif
![]() |
![]()
Klavijaturista, ja sam si uzeo za slobodno da trake iz COMBI moda tako nazovem. Interne trake su trake koje vuku PROGRAM sound iz vlastite klavijature, a externa traka je vanjski podatak tj PROGRAM-ska boja iz druge kljave ili modula tj ona koja se hrani putem MIDI konekcije. Jel sad kužiš što je pjesnik htio reči ?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
korg, midi, pa50, triton |
|
|