|
|
Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 22.06.2015
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
![]() |
![]()
Dobar dan svima.
Pocetnik sam i imam jedno kratko pocetnicko pitanje. Nedavno sam skinuo MidRadio player koji ima integrisan yamahin soft synth iz naslova. Pustao sam preko ovog plejera razne midi fajlove i uglavnom dobro zvuce. Prilikom pustanja, plejer sam izbaci GM, XG ili MIDI, sto, kako sam primetio zavisi od vrste midi fajla koji se pusta. Medjutim, probah da pustam neke od yamahinih ritmova (PSR 9000, PSR 8000) (preimenovanih u *.mid) ali ih plejer uvek vidi kao GM a ne kao XG, pa ih i odsvira lose. U cemu je fora? Zasto ih ne pusta kao XG? Zar oni nisu XG? Kada sa interneta skinem neke midi fajlove koji se deklarisu kao XG, plejer ih i prepozna kao XG i lepo ih interpretira. U cemu je stos sa pomenutim yamahinim ritmovima? Mislio sam da cu ih cuti onako kako treba da zvuce, ali ih on vidi uvek kao GM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Problem je u tome što stylovi za psr 9000/800 nemaju informaciju da su namjenjeni za XG. Taj info se upisuje u obliku Sysex podataka i dovoljno je na početak styla/midija unijeti niz
F0 43 10 4C 00 00 7E 00 F7 To možeš napraviti ručno ili preko programa PSRUTI, dovoljno je kliknuti na Optimize XG i niz će se sam spremiti na početak midija. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | vld (23.06.2015) |
![]() |
Favoriti |
|
|