|
|
Studio - Uradi sam Kompletna postavka kucnog ili pro studia, oprema, prostor, izolacija... |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 20.07.2009
Downloads: 2
Uploads: 0
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 3 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
Cilj mi je da napravim što kvalitetnije demo snimke svojih pesama. Plan mi je bio da snimam audio direktno sa aranžera preko kartice (+ di box) u Cubase na kompjuteru (napominjem da od pomenute opreme posedujem samo aranzer koji će uskoro biti zamenjen novim). Koliko shvatam ovako se dobija najbolji mogući zvuk sa klavijaturom u kućnoj produkciji? Pre nekoliko godina sam se raspitivao na istu temu i dobio sam odgovor da se obradom midija na kompjuteru nikako ne može dobiti kvalitet zvuka kao sa klavijatura, jer ni jedna zvučna kartica u kompjuteru nije toliko kvalitetna kao sound generator u klavijaturi. Pošto nažalost tek sada počinjem da se bavim ovim stvarima i dalje sam početnik i mnogo toga mi nije jasno. Zanima me pre svega da li je ova konstatacija tačna i da li važi i dan danas, s obzirom da sam davno dobio taj odgovor, a tehnologija u svim oblastima jako brzo napreduje...
Pošto nameravam da kupim laptop koji bi mi služio i za muzičku produkciju, zanima me kakvu bi konfiguraciju za svoje potrebe trebalo da uzmem? U produkciji bi koristio aranžer, virtuelne instrumente, glas i možda akustičnu gitaru. Čuo sam da se generalno za potrebe produkcije uzima kompjuter sa 16gb rama i više, ali me zanima da li je to za moje potrebe previše? Hvala unapred na odgovorima. |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|