Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Slobodna zona > Svaštara

Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 28.01.2008, 02:35   #1
Vaxter
Godfather

Vaxter's Avatar

Registrovan/a dana: 25.12.2004
Mjesto: Šimanovci
Downloads: 1061
Uploads: 560
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 290 puta u 214 Postova
Instrumenti: Yamaha PSR 9000
Interesi: Mnogo toga, i naravno muzika koja je uglavnom hobi
Vaxter befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Vaxter pošalji poruku preko ICQ messengera Vaxter pošalji poruku preko MSN messengera Vaxter pošalji poruku preko Yahoo! messengera Vaxter pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard Konstruktivna kritika

Ovako...
Od kako sam smanjio sa sopstvenim svirkama, pocheo sam vishe da posecujem tudje.
Kako mi je. jelte, dobra svirka profesionalna deformacija, tako mi neke gadne stvari na idjim svirkama zapadaju za uvo.
Mislim da bi ovako neshto moglo da bude zanimljivo, dok je naravno u granicama pristojnosti.
Dakle, prokomenarishite svirku bendova ili pojedinaca iz bendova koje chujete.
Pozitivno, negativno...
Ne mora da bude precizno naglasheno o kome se radi.
Ako se neko prepozna u negativnoj kritici, nadam se da ce to na istoga utcati povoljno da popravi svoje greshke.
Znam da bi na mene sigurno uticalo.
Ovaj vikend sam bio suvishe cirke, da bih nekoga merodavno ocenjivao, ali nisam bio odushevljen muzikom na mestu gde sam bio.
Pogotovo pevachem.
Sledeci vikend idem tamo trezan, i dajem kompletan izvehtaj!
Dakle, ovo je kutak za dobre kritichare...
Star 28.01.2008, 03:41   #2
BasariStudios
Zavisnik od foruma

BasariStudios's Avatar

Registrovan/a dana: 12.05.2006
Mjesto: NYC
Godina: 49
Downloads: 45
Uploads: 0
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 77 puta u 30 Postova
Instrumenti: ARP 2600!
Interesi: Muzika
BasariStudios befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
BasariStudios pošalji poruku preko AIM messengera BasariStudios pošalji poruku preko MSN messengera BasariStudios pošalji poruku preko Yahoo! messengera
Standard

Da, a ko ce tebi verovati da si stvarno bio trezan kad ispricas to ovde?
BasariStudios je offline   Reply With Quote
Star 28.01.2008, 05:46   #3
Vaxter
Godfather

Vaxter's Avatar

Vaxter pošalji poruku preko ICQ messengera Vaxter pošalji poruku preko MSN messengera Vaxter pošalji poruku preko Yahoo! messengera Vaxter pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

I to shto kazesh...
Pazi, ako nagrdim nekoga, a bio sam pijan, znachi da su stvarno loshi.
Kazu da je pijanom sve dobro...

Zato i moram da odem ponovo!
Da ne nagrdim ljude bez preke potrebe!
Morao sam da, pored ovih silnih banova, pronadjem nachin da me ljudi zamrze.
Evo jednog sjajnog!
Svi mrze kritichare!
Star 28.01.2008, 10:22   #4
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

A moj Vaxtere, ja to više ne radim.

Nekoć sam bio žestok kritičar. I to sam radio na takav bezobrazan način da su me okolni muzičari zamrzjeli, pa sam bio u velkim govnima kad me je trebao netko mjenjati (u bendu). Svi su mi znali odbrusiti "Pa ti si ionako superman i "savršen" na harmonici, to će tebe mjenjat ?".
Znao sam ić na svirke drugih bendova, pa i prijateljima kolegama. Znam da svatko od nas zna imat kilav dan i da koliko god se trudio zna se desit da usereš svirku sve u 16 ili te baš prsti najbolje ne slušaju.
A ja poslije par gemišta (oko 5 litara vina) naiđem pametovat.Al onda sam dosadan i sitničav ko proljev u autobusu.
Ono sve u stilu dobronamjerno "Trebo si ovo ovako odsvirat, trebo si više to življe, pa koje to boje koristiš, pa hebo te bubnjar uopće ne vodi dobro ritam i tako ... " dok ljudima ne dignem živac, pa me ovi total izbedirani ne stjeradu za harmoniku ili kljavu u stilu "Ajd sad ti p***a ti materina, pa pokaži ...". Ja ne budi ljen i očitam bukvicu bio trijezan il pijan i jadnike još više izbediram. Obično su neki tada pušili tezgu od gazda lokala i naravno ja sam ko neko gladno smeće kupio posao u tom lokalu potom. S vremenom sam shvatio da je to podlo, pokvareno i nisko od mene i bilo mi je žao momaka koji su se znali tek probijati a ja već s debelim iskustvom nedam nikom na svoj teritorij . No kad sam imao i slučajeva da je mene netko hebo radi stila sviranja ili repertoara dodatno sam se potrudio da ga ishebem sa svojim argumentima ili rajom koju sam podjebavo na mikrofon u stilu "Jel dobroooooo ????", ako su ovi odgovorili da je ok tada sam im sprašio jedan hebački MIX od sat vremena i podigo atmosferu do usijanja.
No naletio sam i ja na doktora znanosti za harmoniku. Bila je dobra svirka, super atmosfera, no meni ruke teške ko od olova. Sviramo tako, dobra fešta, ljudi odvaljeni do bola, kad za vrijeme pauze prilazi mi čovac i mrtav hladan me zamoli "Care, jel mogu ja jedan set s momcima da otprašim ?" i pošalje piće za naš stol. Ja mu kažem dapaće, više boječi se da nije neka pijana budala koja će mi izhebat harmoniku (žena, harmonika i auto se nikom ne posuđuju) ili usrat svirku ili se nadaš dobra fešta, pa je čovac zaželio osjetiti kako je svirati s bendom. Kad ono faca počo svirat, a ono total lom. Frajer svira sve u 16. trilere jede za doručak. U životu nisam čuo uživo boljeg harmonikaša. Moja harmonika nikad tako nije u mojim rukama zvučala, a majstor plete prstima po njoj 300 na sat. Toliko me je izbediro da sam se total do ujutro opio. Više nisam za harmoniku nit pito nit išo do ujutro. Frajer je sve nadalje sviro i pjevo. Ujutro se pakiramo, prilazi mi majstorčina i kaže "nadam se da se ne ljutiš, morao sam malo jer to su ipak MOJE pjesme". Nikad više tog tipa nisam vido. Pričali su neki da je to jedan od bivših harmonikaša Južnog vetra, no kako sam ja slabo slušo Južni vetar nisam baš znao sve harmonikaše, ali frajer rastura do bola. Čak je moj basista laprdo da je uvjeren da je taj tip prateči harmonikaš od Halida Bešlića, ma vrag bi ga znao, ali ako ga tko pozna pozdravite ga, skidam mu kapu do poda. Zove se Damir, a prezime ne znam.
Od onda više ne hebem i ne kritiziram nikog. Kad me netko od kolega priupita kako je sviro (a da je bio loš) ja mu kažem odlično, potapšam ga po leđima i kažem "Al znam da ti sigurno to možeš još i bolje". Čovjeku se lijepo čuje, a meni savjet ostane čista.
Svjestan sam da nema najboljeg. Kad si uvjeren da si doveo tehniku i svirku do savršenstva, uvjek se nađe baja koji je ne za stupanj nego za par klasa bolji od tebe. Od onda uvažavam svakoga i trudim se pomoći svakom koliko god mogu.

Jedino (to mi je bolest) još uvjek hebem i zajebavam fajlaše. Obavezno im pošaljem piće i poruku preko konobara "NAUČITE SVIRAT !!!"
kreso je offline   Reply With Quote
Star 28.01.2008, 15:25   #5
Sejox
Glas Razuma

Sejox's Avatar

Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
Sejox ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

@Kreso

Harmonikas koji vec godinama prati Halida Beslica se zove SAMIR KADIRIC.
On je harmonikas,aranzer i kompozitor.Rodom iz Prijedora-BiH.Crn i nizi rastom.Ako je to taj o kojem si pisao.O njegovom sviranju ne komentarisem,nego samo onako,reko da nije on.

E,kad bi svi ljudi iz kritike izvlacili pouku i to im bio podstrek za dalji rad,bilo bi dobro.Ali iz dobronamjerne kritike......i dobronamjernom je shvatali.

Sejo

Click for Sarajevo, Bosna i Hercegovina Forecast
Sejox je offline   Reply With Quote
Star 28.01.2008, 15:38   #6
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@ Sejo

E da, čovjek niži oko 1,70 cm , crn, oko pedeset godina (možda sam pretjero prije 45). Ja sam čuo da se predstavio Damir il Samir (moguće je) bila je buka. Al jede stvarno malu djecu na harmonici. Inaće tip je došo s jednim mojim znancem što ima studio i par treba u night club. I slušo tako cijelu večer tek po ponoči reko da će malo on zasvirat. A ono kad je uhvatio svirat sipo ko iz rukava.

Stvarno majstorčina.

Inače ne klanjam se nikom, i nikog ne uzdižem u nebesa. Moj moto je da se vježbam i da se potrudim da budem što bolji. Ako je netko bolji, svaka čast, no to ne znači da sutra neče da bude obrnuto.
Eto, ima jedan mali kod mene prije par godina je bio tako solidan harmonikaš, točan, dosta brz, ali ništa specijalno da bi se sad istico ko nešto posebno. Čuo ga baš pred novu godinu. Mali je strašnoooo napredovo. Tehniku je uvježbao do savršenstva i mislim da me je stilski prešo. Malac kaže da već godinu dana vježba po 3-4 sata dnevno. Eto, napredak se mora vidjet. A ja, ja iz godine u godinu vježbam sve manje. Dođem sa svirke i do drugog vikenda nit da bi je pogledo (harmoniku). Jedino kad se nađem s jaranima u kleti, pa uz vino onako za svoju dušu opalimo pijanku do zore. Prvih par sati svirke je fantazija, a kako maligani u krvi rastu tako i sviranje postaje sve sporije i spoooriiijjjee i onda TROP.
kreso je offline   Reply With Quote
Star 28.01.2008, 16:33   #7
Vaxter
Godfather

Vaxter's Avatar

Standard

Vidish, ja tih problema nemam...
Ja znam da od mene ima mnoooogo boljih, tako da me bash briga.
Ovo je chisto da skrenemo paznju jedni drugima na greshke.
Jbg, jes da je mala verovatnoca da ce nalecemo jedni na druge, ali da probamo...
I necu prepucavanja ovaj je car, onaj je tata na klavijaturi i sl.
Samo objektivnu kritiku, i kraj!

A vidish da ste lepopocheli, i bacili pozitivnu kritiku za dotichnog Samira!
Da malo pohvalimo i pokudimo i nas anonimuse, a ne svi prichaju o Juznom vetru, o kome mi se pricha vishe popela na glavu, o Mici, Ciri, Amzi...
Dosta je bilo o njima...
Aj sad malo o nama...
Star 28.01.2008, 17:08   #8
jager
Odomaćeni član

jager's Avatar

Registrovan/a dana: 17.06.2007
Mjesto: Subotica, Srbija
Godina: 56
Downloads: 69
Uploads: 12
Rekao HVALA: 4
Zahvaljeno 2 puta u 1 Postu
Instrumenti: Korg Triton Extreme
jager befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
jager pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Citat:
Originalno postovano od kreso Pokaži Post
Jedino (to mi je bolest) još uvjek hebem i zajebavam fajlaše. Obavezno im pošaljem piće i poruku preko konobara "NAUČITE SVIRAT !!!"
To je i meni bolest
Al` ovako sta kvarno mi jos nije palo na pamet ... poslati im pice I PORUKU Hahahah Kralju!!

Ukrao sam ti fazon, samo da znas, prvom prilikom kad budem negde gde sviraju "fajlasi".. A i znam ih sve, svakako... tako da nece niko ni zameriti ili krivo shvatiti
Star 28.01.2008, 17:21   #9
Alen P
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 18.11.2007
Mjesto: Čakovec
Downloads: 408
Uploads: 6
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 71 puta u 69 Postova
Instrumenti: Tyros 4
Interesi: Muzika, religija
Alen P befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Alen P pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Pozdrav! Ja sam,recimo, covjek koji vjeruje da dobro svira, dobro zvuci, kriticki sam nastrojen prema samom sebi-nikad zadovoljan s svirkom, klavijaturom,soundom...

Znam covjeka (ucio me godinu dana prije kojih 15-16 godina),pratio je Olivera Dragojevica, svira gotovo savrseno, sound dobar, stylovi ocaj. Koristi skoro sve iz svojeg Va7.

Takvih ima milion, na kraju na neki nacin mozda i ja spadam medju njih. I ja sviram arranger, mnogi bandovski klavijaturisti dolaze slusati i naravno da nas kude jer im oduzimamo posao.

Otiso sam sam neznam u koju temu ... Lakse bih komentirao bandove, nego svirace arrangera. To su toliko individualne stvari da jednostavno nije moguce nekog kritizirati a da sam ne ostanes cist.

Jedan primjer. Bili smo na nekoj veselici, svira duo, "frajer" ima E-16 i EM-55. S obzirom da mu je EM-55 (ocito) prekomplicirana klavijatura, on svira na E-16(nema smajlica za plakanje)! Da ga komentiram, kritiziram?? Cemu? Cak vjerujem da mnogi koji su clanovi YU-midi koriste takve klavijature i sviraju upravo na taj nacin. Ma, pustite kritike, pustite ljude nek" sviraju kako zele.
Alen P je offline   Reply With Quote
Star 28.01.2008, 18:47   #10
Alix
Stvarno kod kuće

Alix's Avatar

Registrovan/a dana: 14.02.2006
Mjesto: Ispod Kestena
Downloads: 363
Uploads: 2
Zahvalili mu 19 puta u 17 Postova
Instrumenti: Žene
Interesi: Kompjuteri,RC sistemi,Videonadzor
Alix ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Alix pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

E ova tema je the best...
Moje iskustvo je vrlo jednostavno...
Kad sam šljepo harmoniku nabavio sam sebi prvi sinth Roland D-10...Prvu javnu tezgu u kafani sam usro ko motku...Normalno u istu kafanu došo moj bivši band koji je imo novog harmonikaša...i ko vele meni:daj da **** malo zasvira...Ajd da nebi ispo peder,dadnem mu....Jaoo...Čova odradio da mi se povraćalo od muke...Tad priznajem da sam mu zavidio ko nikad u životu...Ma čova svira,basira,plete trilere,mene steglo u stomaku da bi najradije zaplako...I haj posle toga uzmi svirati...Što kaže Krešo ruka teška ko olovo...Ma prsti ko da s tuđima da sviram...I za 2 godine intenzivnog vježbanja konačno sam ga prestigo,a danas dani gledam ja već vrhunsku opremu kupio i nabavio ozvučenje a on još uvek šljepa DX i stari Solton...A za druge što rade po kafanama-ionako sad nemam frej vikenda tako da i ne idem slušati druge,nije mi interesantno kad svi muljaju ove novitete sa stringsovima i brasovima a muzičari opuštaju pravu tehniku sa trilerima,Južnjačke fošpile i improvizacije...Dosta mi i mog muljanja...A jel se kome desilo,kad se narolja da svira ko na vašeru?dakle sve nešto na brzaka,puno muljanja,bez čistoće...E pa to se meni desilo par puta i od tad ne pijem dok sviram...

---Vaxteru---
Druže ako je to ona priča što si mi govorio kad smo bili mesečari,jaoo...Sve mi je jasno...
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu...
Alix je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Oznake
konstruktivna, kritika

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 16:57

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije