|
|
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 21.02.2009
Downloads: 577
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
Ljudi pomagajte.
Pokusao sam da ucitam novi O- sistem u Rolanda EM-2000 koji sam skinuo sa oficielnog rolandovog sajta. Medzutim nije mi uspjelo iako sam radio tacno kako pise u uputstvu. Sada kada upalim klavijaturu nece da se podigne sistem, samo svijetli display bez slova, kada ponovo pokusam ocitati OS izbaci mi LOAD EROR, prvi put mi je izbacilo ILEGAL DISK. Umjesto zipa sam stavio HD, dalije to napravilo problem?? Bio sam i vracao fabricki zip pa pokusavao da ucitam OS ali uzalud. Moram spomenuti da je CHACK MODUS u funkcij i da su svi parametri od flash-a do displaya itd ok. Molim sve ljude koji bilo sta znaju oko ovoga da pisu i ujedno svima naglasavam NEMOJTE POKUSAVATI DA UBACUJETE OPERATIVNI SISTEM U KLAVIJATURU AKO VAM JE UGRADZEN HARD DISK ILI NEKA DRUGA DZIDZA KOJA NIJE FABRICKA!!!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Jesi li pokušao da ponovo učitaš OS sa nove diskete? Možda je ona loša pa je zeznula učitavanje? Ovo mi prvo pade na pamet?
|
![]() |
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 17.07.2008
Mjesto: Ljubljana,Varaždin, tu i tamo,posvud pomalo
Downloads: 76
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 52 puta u 46 Postova
Instrumenti: Wersi Ikarus X1, Roland Fantom G6 , CME UF50
![]() |
![]()
Momentalno mi pada na pamet jedino da pokušaš isključiti hard disc i tada nanovo staviti operativni sistem.Hard trebaš isključiti fizički-isključiti sve kablove s kojima je spojen na klavijaturu, i tada probaj sa novim OS.Isto tako moraš biti siguran da je operativni sistem pravi za tvoju klavijaturu.Ja sam prije imao G-1000 i kod ubacivanja OS nikada nije bilo problema.Ubacivao sam ga preko diskete, ne zipa, i svaki put je sve uredno prošlo.
![]() |
#4 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 21.02.2009
Downloads: 577
Rekao HVALA: 1
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
Zahvaljujem se na odgovorima, ali ja sam sve navedene varijante koje ste pisali isprobao, jedino sto nisam je to da pokusam ucitat neki drugi OS.
Samo mi stoji ovaj jedan na raspolaganju koji je na netu i na rolandovoj stranici, do nekog drugog ne mogu da dodzem. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|