Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 27.03.2009, 14:57   #1
vlado46
Banovan!

Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Osijek
Downloads: 97
Uploads: 1
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Yamaha PSR S-500 i PSR 240
vlado46 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard Korg karma

Pozdrav!Zanima me Korg Karma.kupio bi ju pa me sve zanima o njoj.Kako zvuči,da li mogu svoje voiceve ubacivati.Prvenstveno mi trebaju voicevi a ne stylovi.Koristio bi ju 90 % za desnu ruku,za narodnjačku glazbu.Zanima me i kako voice harmonike na njoj zvuči.Hvala!
vlado46 je offline   Reply With Quote
Star 27.03.2009, 15:23   #2
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Kao prvo KARMA nije aranžer i nema stylove.
KARMA je u osnovi Triton workstation. Ima iste zvukove, sequencer, mogućnost proširenja kao i Triton.
Synth je 62-polifoni, sadrži 425 PCM multisamplova, 413 drum samplova, procesor sa 102 efekta, 640 user mjesta, 16-kanalni sequencer ... i još mnogo toga.
U osnovi KARMA je razvojni projekt KORG-a (koji su btw stvarali skoro 10 godina) stvoren s namjenom da kreira muziku na osnovi nota i akorda koje se na njemu sviraju. U biti redi nešto slično kao aranžer, ali nije aranžer, jer u biti synt generira paterne koji se kontroliraju preko 8 knobova (onih točkić dugmića). Preko tih dugmića/potenciometra se selektira ritmika, arpeggio i ostali efekti. Istovremeno možeš koristiti 4 genrerated efekta u realnom vremenu, a i ma ih u sebi preko 1000 komada (pa ti sad misli što sve može iz nega ispast ).
Odsviraj neki akord i KARMA počinje sa svojom speakom, pomjeri neki dugmić i čitav štos okrene u drugom smjeru. Krajnji rezultat je da KARMA ima neiscrpan izvor ideja za stvaranje muzike. Ovaj synth je rođen za studio i kompozitore a isto tako fantastičan se je pokazao i na živoj svirci.

osnovne karakteristike syntha :
61 tipka (5 oktava)
3,5" Flopy disk drive
2 PCM ekspansion slota (nadogradnja, ne dolazi serijski)
7 efekt procesora
equilajzer
standardni GM (In/OUT/THRU)
Sequencer od 16 kanala, zapis 200.000 nota.
Nema sampler, ali zato boje su mu iste kao i na Triton Clasicu, gotovo identične.
Kao stari KORG-ovac ocijenio bih KARMU nešto slično kao svojevremeno Trinity koji je u biti bio preteća prvog Tritona. KARMA je u biti nasljednik Trinitya, ali s puno više mogučnosti. S PCM slotovima se pretvara u pravog malog sviračkog monostruma. No kako sam reko, nečeš požaliti ako uzmeš KARMU.
Star 27.03.2009, 15:31   #3
vlado46
Banovan!

Standard

ajd mi reci još samo kako zvuči harmonika na njoj?
Star 27.03.2009, 15:35   #4
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Standard

Isto ko i na Tritonu ! Dobra je ! Nije samplirana, ali se super čuje.
No, upozoravam te. Ako nisi vičan radu s ovakvim kompliciranim workstationima bolje ga izbjegavaj. Ovo je workstation za znalce i pravi majstor će ga maksimalno iskoristiti na tezgi. Tebi će prvi dojam biti da osim studia je total neupotrebiv.
On je nešto slično kao Yamaha CS6X, babaroga u malom ako se znaš njime koristit u protivnom preskupa igračka da bi na njoj imo DX ili CZ zujalice i par harmonika, jer KARMA je tisuću puta više od toga.
Star 27.03.2009, 15:40   #5
vlado46
Banovan!

Standard

meni treba večinom za harmoniku.ništa više.cijena od 4500 kn mi je super...jer imaš neki drugi prijedlog da nešto drugo uzmem?bitna mi je harmonika da zvuči jako jako jako dobro i općenito mi je desna ruka samo bitna!daj pridlog za nešto drugo za te novce.i jeftinije svejedno samo da nije skuplje!
Star 27.03.2009, 15:50   #6
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Standard

Ma za tu lovu već imaš Triton LE koji ima sampler i možeš imat sampliranih harmonika na karicu prek 100 komada.
Ili skupi još 100 € i kupi ganz novi Triton Tr. Sad su ti akcije u Sloveniji i Hrvatskoj i imaš Tr-a za cca. 750 € s godinu dana garancijom.
Ak ti treba synth samo za solaže i desnu ruku, onda KARMA nije izbor za tebe. Ova dva su ti prijedlog od jeftinijih samplera. Od novijih imaš KORG X-50, isto ko i Tr, ali bez samplera.
A ako ne trebaš sampler, imaš za malu lovu (do 3 soma kuna) dobrih KORG-ova (Trinity, N364, 01W/FD, T3) ili Rolanda XP-30, XP-80.
Za ovu lovu koju misliš uložit, da sam na tvom mjestu uzeo bih bez imalo razmišljanja Yamahinu legendu EX-5/7. babaroga synth workstation s vrhunskim samplerom. Imat češ na njemu i harmonike i tamburice i trube i sax-eve da se smrzneš.

zaboravio sam samo reči da Yamaha EX-7 nije workstation za početnika. Dobro će bit samo ako kupiš isprogramiranu, ako je kupiš praznu, mislim da se nečeš jedno 6 mjeseci skinut s YU-MIDI stranica ako ne kužiš programiranje Yamahinih samplera ;-)

Promijenjeno od kreso (27.03.2009 u 15:56 sati)
kreso je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 16:45

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije