|
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Osijek
Downloads: 97
Uploads: 1
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Yamaha PSR S-500 i PSR 240
![]() |
![]()
Pozdrav!Zanima me Korg Karma.kupio bi ju pa me sve zanima o njoj.Kako zvuči,da li mogu svoje voiceve ubacivati.Prvenstveno mi trebaju voicevi a ne stylovi.Koristio bi ju 90 % za desnu ruku,za narodnjačku glazbu.Zanima me i kako voice harmonike na njoj zvuči.Hvala!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
Kao prvo KARMA nije aranžer i nema stylove.
KARMA je u osnovi Triton workstation. Ima iste zvukove, sequencer, mogućnost proširenja kao i Triton. Synth je 62-polifoni, sadrži 425 PCM multisamplova, 413 drum samplova, procesor sa 102 efekta, 640 user mjesta, 16-kanalni sequencer ... i još mnogo toga. U osnovi KARMA je razvojni projekt KORG-a (koji su btw stvarali skoro 10 godina) stvoren s namjenom da kreira muziku na osnovi nota i akorda koje se na njemu sviraju. U biti redi nešto slično kao aranžer, ali nije aranžer, jer u biti synt generira paterne koji se kontroliraju preko 8 knobova (onih točkić dugmića). Preko tih dugmića/potenciometra se selektira ritmika, arpeggio i ostali efekti. Istovremeno možeš koristiti 4 genrerated efekta u realnom vremenu, a i ma ih u sebi preko 1000 komada (pa ti sad misli što sve može iz nega ispast ![]() Odsviraj neki akord i KARMA počinje sa svojom speakom, pomjeri neki dugmić i čitav štos okrene u drugom smjeru. Krajnji rezultat je da KARMA ima neiscrpan izvor ideja za stvaranje muzike. Ovaj synth je rođen za studio i kompozitore a isto tako fantastičan se je pokazao i na živoj svirci. osnovne karakteristike syntha : 61 tipka (5 oktava) 3,5" Flopy disk drive 2 PCM ekspansion slota (nadogradnja, ne dolazi serijski) 7 efekt procesora equilajzer standardni GM (In/OUT/THRU) Sequencer od 16 kanala, zapis 200.000 nota. Nema sampler, ali zato boje su mu iste kao i na Triton Clasicu, gotovo identične. Kao stari KORG-ovac ocijenio bih KARMU nešto slično kao svojevremeno Trinity koji je u biti bio preteća prvog Tritona. KARMA je u biti nasljednik Trinitya, ali s puno više mogučnosti. S PCM slotovima se pretvara u pravog malog sviračkog monostruma. No kako sam reko, nečeš požaliti ako uzmeš KARMU.
![]() |
#3 |
Banovan!
![]() |
![]()
ajd mi reci još samo kako zvuči harmonika na njoj?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Šerif
![]() |
![]() ![]() Isto ko i na Tritonu ! Dobra je ! Nije samplirana, ali se super čuje. No, upozoravam te. Ako nisi vičan radu s ovakvim kompliciranim workstationima bolje ga izbjegavaj. Ovo je workstation za znalce i pravi majstor će ga maksimalno iskoristiti na tezgi. Tebi će prvi dojam biti da osim studia je total neupotrebiv. On je nešto slično kao Yamaha CS6X, babaroga u malom ako se znaš njime koristit u protivnom preskupa igračka da bi na njoj imo DX ili CZ zujalice i par harmonika, jer KARMA je tisuću puta više od toga.
![]() |
#5 |
Banovan!
![]() |
![]()
meni treba večinom za harmoniku.ništa više.cijena od 4500 kn mi je super...jer imaš neki drugi prijedlog da nešto drugo uzmem?bitna mi je harmonika da zvuči jako jako jako dobro i općenito mi je desna ruka samo bitna!daj pridlog za nešto drugo za te novce.i jeftinije svejedno samo da nije skuplje!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Šerif
![]() |
![]()
Ma za tu lovu već imaš Triton LE koji ima sampler i možeš imat sampliranih harmonika na karicu prek 100 komada.
![]() Ili skupi još 100 € i kupi ganz novi Triton Tr. Sad su ti akcije u Sloveniji i Hrvatskoj i imaš Tr-a za cca. 750 € s godinu dana garancijom. Ak ti treba synth samo za solaže i desnu ruku, onda KARMA nije izbor za tebe. Ova dva su ti prijedlog od jeftinijih samplera. Od novijih imaš KORG X-50, isto ko i Tr, ali bez samplera. A ako ne trebaš sampler, imaš za malu lovu (do 3 soma kuna) dobrih KORG-ova (Trinity, N364, 01W/FD, T3) ili Rolanda XP-30, XP-80. Za ovu lovu koju misliš uložit, da sam na tvom mjestu uzeo bih bez imalo razmišljanja Yamahinu legendu EX-5/7. babaroga synth workstation s vrhunskim samplerom. Imat češ na njemu i harmonike i tamburice i trube i sax-eve da se smrzneš. zaboravio sam samo reči da Yamaha EX-7 nije workstation za početnika. Dobro će bit samo ako kupiš isprogramiranu, ako je kupiš praznu, mislim da se nečeš jedno 6 mjeseci skinut s YU-MIDI stranica ako ne kužiš programiranje Yamahinih samplera ;-)
![]() Promijenjeno od kreso (27.03.2009 u 15:56 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|