|
|
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 01.03.2006
Downloads: 2117
Uploads: 0
Rekao HVALA: 24
Zahvalili mu 21 puta u 19 Postova
![]() |
![]()
Evo imam par dana G600 uz pa800 i pokusajem da ih povezem da mi pa800 vuce bubanj sa g600 sve sam povezo kako treba i super vuce bas na kanal 9.,strings 4. DRUM na 10 ali on mi pravi probleme i radi rastelovano (udara nesto bez veze) Moze li mi neko pomoci da objasni u cemu je kvaka i koji sa G600 drum da vucem ADR (AUTODRUM) ili MDR (MANUAL DRUM) Dali moram da na korgu odradim specijalno novi User na DK na kom poredo elemente kako odgovara rolandovim drum-u. Hvala
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 02.04.2004
Downloads: 683
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 7 puta u 6 Postova
![]() |
![]()
"pa800 vuce bubanj sa g600" jebote da sam juce umro nebih ovako nesto cuo
izvini jarane ali stvarno je smjesno Promijenjeno od tesla (02.05.2009 u 02:00 sati) Razlog: NE CITIRAJ BEZ POTREBE!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]()
Kakvih sam sve glupih ili smijesnih pitanja na forumu procito pa nisam nikad sebi dao za-pravo da to ocjenjujem jel smjesno ili glupo jer za nekoga je nesto komplikovano,tesko dok je drugima to isto jednostavno i netreba se sprdat sa komentarima na tudje postove nego ako znas odgovor na necije pitanje pomozi,odgovori ili ignorisi ,zaobidi itd. a ne "OVO JE SMIJESNO" Sta je molim te smijesno imam sprave u sobi palo mi je na pamet dali bi se to moglo izvest da cujem kako zvuci imam slobodnog vremena hocu da experimentisem i na kraju boli te k.... sto ja to radim. provodi korisnije vrijeme a nemoj pametovat sta je smijesno ili ne. Eto i ti sad izvini Pozdrav.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
Nemojte se zbog beznacajnih stvari raspravljati i "kaciti",ljudi moji....
Ovo spada u onu da o ukusima ne treba raspravljati.Neko voli ovako,a neko onako. Pitanje nije bas nesto smijesno,jer ako je covjek nekad svirao Rolanda i voli taj zvuk bubnja,to je njegov ukus.I nije jedini sigurno-ima ljudi,pa cak i ovdje na forumu,koji sviraju druge klavijature a koriste semplovan Rolandov bubanj. Neka svako radi po svom i ima zvuk kakav hoce. Smijesno je mozda bilo pitanje,kada je covjek postavio temu: "Kupio sam klavijaturu i sta sad...."....a mozda ni to nije smijesno,ali eto.... Pozdrav, |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]()
Sejox'' Nemam nikakvu namjeru da se s nekim kacim al vjeruj kolega da kolko mogu pratim forum i vidim da kao po pravilu vole da se javljaju neki koji na necije pitanje pocnu pametovat pa se nakace jos jedan ili dva clana i to onda odvlaci temu u drugom pravcu a jadniku koji je postavio pitanje je mozda frka,gori mu,covjek ima problem i bulji u monitor hoce li mu ko pomoci a onda od nekog filozofa dobije konstataciju kao OVO JE SMIJESNO,GLUPO ... Eto sad gledam 99 clanova je pogledalo moj post a samo jedan se naso da ga okarakterise smijesnim. Mozda je nekome smijesno i kako Kemis svira harmoniku,kako Amza uz Triton studio i moss koristi prastari CZ al kao sto kazu "Tvoj ukus tvoj problem" Za informaciju Poznajem kolegu koji uz LE-a koristi modul TX81Z (DX11) smijesno zar ne ETO MENI NIJE, drugog kolegu koji na pa80 vuce bubanj sa modula SC88(iako ima fles kartu i semplovan roland bubanj) covjek nije zadovoljan semplovima i snaso se SC88 I OPET NIJE MI SMIJESNO itd. Budi mi pozdravljen
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
![]() |
![]()
imas pravo koliko ja vidim mnogi hoce samo nesto da bi rekli , a nista pametno ili vezano za problem koji covjek ima
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banovan!
|
![]()
ma to su ti pametnjakovici koji su na yu-midiju samo da bi se zavukli u download centar i pokupili sve sto se pokupiti moze... a kad treba pomoci nekome, onda se sprdaju... ne znam, ovo nije ok i mislim da se takvi trebaju sankcionisat.. sto se teme tice, ne mogu pomoc, al sam morao iznijeti ovo misljenje o ovim grebatorima koji imaju 4 posta i 1000 downloadsa... nidje veze...pozzz
Promijenjeno od Enes-am21 (03.05.2009 u 22:51 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
najlakse je da te rolandove ritmove konvertujes sa sw u korg pa50 recimo je dovoljno i ubacis ih u DK na pa800 i to je to jer ih onda mozes redati u korgu gdje hoces.Dobri su rolandovi ritmovi a i potrebni u mnogim kombinacijama i na pa800 , neki su nezamjenjivi na primjer kao TR808 koji se puno koristi na korgu itd isto tako su i yamahine farbe jos uvjek ne zamjenjive i potrebne i na pa800 pa sad bilo to smjesno nekom nema veze ali je realnost.Jedino u ovom slucaju je visak imati g600 jer nije potreban i samo ce ti komplikovati stvari zbog midi kanala itd.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Vredan član društva
|
![]()
evo ja cu da probam da pomognem nesto. ne znam da li tako nesto postoji na g600. ako mozes da editujes sam bubanj na klvijaturi, na g600, znaci u pitanju je raspored dobosa, cinela itd. na kom se tonu nalazi koji udarac bubnja. uzmes neki bubanj koji koristis na pa800, zapises koji ton su koji udarci na pa800, i tako preneses na g600, napravis isti raspored. ja sam imao muku kd sam sa tr-a vukao bubanj na i30, sve je radilo ubi boze, ne moze da se svira. pa sam na tr-u editovaj jedan drum set, prilagodio ga za i30, i sad sljaka ekstra. vidi da nesto tako probas i kod tebe da odradis.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Odomaćeni član
|
![]()
ja dok sam imao jos davno pa60 cim je se pojavio imao sam i rolanda jv35 i preko midia vukao samo drum iz jv35 i zvucalo 5 put bolje sa tim drumom... tako da ce i tebi sa g600 biti super! sve se to moze usemplovati u pa800 ali g600 bolje ne semplovati kad ga vec imas.. samo tako sa midiem skontaj output na pa800! poz
![]() |
Favoriti |
|
|