Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 09.06.2009, 08:03   #1
yamahapassion
Moderator

yamahapassion's Avatar

Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
yamahapassion befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard Efekti kod PSR aranzera, zna li ko???

Evo pokusacu da objasnim svoj problem, ovako kao laik, sto bolje mogu. Sustina pravljenja neke boje su efekti. Kod mene na S700 (a mislim da je tako i na ostalim PSR serijama), kada dodjem na stranicu za efekte ima tri grupe efekata koji mogu da se dodaju boji, 1 grupa, reverb, chorus.... 2 grupa DSP flanger, delay, phazer, rotary.... i treca grupa EQ sa tim ekvilajzerima se jos nisam ni snasao. E sad mene zanima, da li ja mogu dodati na jednu boju 2 DSP efekta, i kako da to uradim?? Znaci npr. da dodam na boju phazer i delay... Da li je to moguce? Hteo bi da uradim boje sve u samom sintu da ga samo prikljucim na suvi razglas i da nista ne moram da podesavam, pa zato i pitam ovo. Nadam se da ste razumeli pitanje i da ce mi neko skoro odgovoriti, posto me ovo bas muci jako, a znam da ovde ima majstora za yamahu... Unapred hvala. Pozzz!
yamahapassion je offline   Reply With Quote
Star 09.06.2009, 09:08   #2
romario
Stvarno kod kuće

romario's Avatar

Registrovan/a dana: 22.12.2004
Mjesto: Vinkovci
Godina: 53
Downloads: 1946
Uploads: 8
Rekao HVALA: 113
Zahvalili mu 111 puta u 107 Postova
Instrumenti: cantus IV
romario befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
romario pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

U tyrosu u meniju efekt se nudi
hall , chorus i dsp .Znači tri efekta.

EQ je poseban meni...

E sad, u chorus meniju se mogu stavljati i drugi efekti,
flanger npr,li neki kompresor...Puno se efekata nudi.

Ovo sad sam napisao napamet,ali čini mi se da je tako.

Još ću provjeriti na sintu...
romario je offline   Reply With Quote
Star 09.06.2009, 09:13   #3
Narodnjak300
Ovaj baš voli da kuca

Narodnjak300's Avatar

Registrovan/a dana: 13.12.2008
Mjesto: Bor-Timocka kajina
Downloads: 2385
Uploads: 42
Rekao HVALA: 35
Zahvalili mu 52 puta u 51 Postova
Instrumenti: nemam vise instrument
Interesi: Pecanje
Narodnjak300 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Da to i mene zanima,ja sam uspeo da dodam 2 DSP efecta na boju npr. delay i phazer.Prvi efekat ubacis normalno u Voice set a drugi u mixing console pa na effect pa na TYPE i sada uzmemo efekat koji je bio na left selektovan i prebacimo ga na RIGHT 1 pod uslovom da je tu boja kojoj smo predhodno dodali prvi efekat.zatim izaberemo koj efecat hocemo i zatvorimo mixing console i to funkcionise sve dok ne promenis boju ali mozda moze da se sacuva kao registracija ali ja to ne znam.Uvek kad savuvam registraciju sa USER bojama on mi zapmti sa fabrickim bojama.
Radi se o psr s900 koji je isti sa s700.
Narodnjak300 je offline   Reply With Quote
Star 09.06.2009, 11:55   #4
makso68
Odomaćeni član

makso68's Avatar

Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 56
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
makso68 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Vjerovatno može,na PSR 3000 mogu 3 DSP efekta istovremeno,a PSR S 700 je novija.Pozz...
makso68 je offline   Reply With Quote
Star 09.06.2009, 12:12   #5
BoleroBend
Banovan!

Registrovan/a dana: 12.12.2008
Mjesto: Novi Sad
Downloads: 99
Uploads: 11
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 18 puta u 16 Postova
BoleroBend befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

ne moze to

http://www.yu-midi.com/forum/showthread.php?t=6681
Dodato:
-na korgu moze jer su ti ponudjeni npr svi efekti u kompletu a na psru su razvrstani po delovima odnosno funkcijama..jedino ne znam da l na s seriji mozes u 2 odvojene boje da mesas eff pa ta to sve spojis,sto je tesko izvodljivo.
-tako da bi u jednoj boji u prvom bloku stavio jedan eff a u drugoj boji u prvom bloku drugi..eventualno tako..ne znam drgacije

Promijenjeno od BoleroBend (09.06.2009 u 12:17 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
BoleroBend je offline   Reply With Quote
Star 10.06.2009, 06:58   #6
yamahapassion
Moderator

yamahapassion's Avatar

Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
yamahapassion befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Evo, pokusao sam juce uraditi kao sto je rekao kolega narodnjak 300, preko mixing console, i sve mi dozvoli. Pomesam delay i phazer i zvuci ubitacno. Medjutim ne da mi da snimim taj novi efekat koji napravim. Lepo ga snimim u user, napisem npr. : moj eff. , i kad hocu drugi put da ga upotrebim jednostavno mi da ili phazer, ili delay. Kolega Makso68, da li bi mogao poblize da mi objasnis kako da pomesam DSP efekte i kako da ih sacuvam, da ne moram stalno otvarati mixing konzolu? Ako iko zna resenje za ovaj problem, molim neka napise, resenje postoji sigurno, cim moze to da se uradi i da zvuci kako treba, samo je pitanje kako se ta postavka cuva. Mozda bi kolega Jimiboy znao odgovor???
Dodato:
Resio. Jednostavno se snimi u registraciju, i na poziv se dobije ta boja, tj na "dugme" dobijes u registraciji postavke koje si prethodno uradio na mixing konzoli. Hvala svima koji su se ukljucili u temu, moze lock.

Promijenjeno od yamahapassion (10.06.2009 u 09:57 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
yamahapassion je offline   Reply With Quote
Star 10.06.2009, 19:32   #7
Vihor
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 21.07.2008
Downloads: 861
Uploads: 1
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 40 puta u 17 Postova
Vihor befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Registracije !!! (ps kasno sam opazio da se kolega snasao) Inace ako ste dobro citali moje postove o editovanju PSR vjerovatno niste isli za time kolega yamapasion da je sve moguce uraditi na ovim modelima i to spremiti kroz registriranje. Uradite u meniju osnovna 3 USER-a ali mozete pojedinacno u registraciji da spremate razne neovisne formule. To je kod yamahe dosta dobro rijeseno, pozdrav

Promijenjeno od Vihor (10.06.2009 u 19:35 sati)
Vihor je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 17:42

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije
Loading...